En ny park för drygt 2 miljoner men inga papperskorgar

OXELÖSUND. Oxelösunds kommun har totalrenoverad den gamla kulturpärlan ”Järnvägsparken” för en kalkylerad kostnad på 2,1 miljon. Vad slutnotan blir vet jag ej men tydligen räckte inte pengarna till några papperskorgar eller om man helt enkelt glömt det, alla chefer och konsulter har väl annat att tänka på.

Oxelösunds kommunen har inte sökt vare sig bygglov, marklov eller gjort någon kontrollplan för arbetet med Järnvägsparken som beräknas kosta 2,1 miljoner kronor och Sörmlands museum tycker det är beklagligt att kommunen inte hört av sig för att kontrollera om något ska bevaras.

Ännu konstigare blir det enligt SN.se – ”Enligt den information som jag har ska ingen av de här åtgärderna kräva något av det. När man inte gör några förändringar, som att bygga upp eller ta bort något, då ska det inte behövas”, säger Oxelösunds kommuns gatuchef Johan Rubin.

– Pettersson undrar i all ödmjukhet – beräknad kostnad 2,1 miljoner ”När man inte gör några förändringar” Vad är det då som kostar och är så nödvändigt?

Den nya parken blir nog fin men att påstå att det inte blir några förändringar är bra fräckt.

Nåväl, vi har tidigare rapporterat om att Oxelösunds gatuchef, Johan Rubin, infört en ny policy som går ut på att polisanmäla kommunens invånare som vill snygga till på kommunens mark. Herr Rubin kallar det olaga intrång och egenmäktigt förfarande, se nedan.

Gatuchef Rubin är dock inte lika snabb att agera mot dem som skräpar ned och förstör, mannen med bilarna på bilarna har ockuperat en parkering på Jogersö, det är tredje stället minst han använder som skrot och skräpupplag. Kanske Johan Rubin skulle flytta staket och Securitas bevakningen dit i stället för att hindra kommuninvånare som vill snygga till.

Bilarna nedan, vilka är långtifrån alla på parkeringen, är inte registrerade på Jens Johansson utan på betydligt mer exotiska namn så gatuchefen kanske är rädd för att bli kallad rasist.

***

TIDIGARE 2021-06-21. Fler sandlådor i Oxelösund

OXELÖSUND. Som vi tidigare rapporterat har Oxelösunds gatuchef, Johan Rubin, infört en ny policy som går ut på att polisanmäla kommunens invånare som vill snygga till på kommunens mark. Herr Rubin kallar det olaga intrång och egenmäktigt förfarande trots att han knappast äger marken mer än någon annan, snarare tvärtom. Rubin bor i grannstaden Nyköping.

Nåväl, som vi redogjort för nedan sparar gatuchefen inte på skattemedel för att skydda ogräs och sly på kommunens fastigheter.

Gatuchef Johan Rubin föredrar polisanmälan och slöseri med skattemedel framför sunt förnuft. Bild från Linkedin

Tvärtom är det däremot inte så noga, det visar sig att kommunens underleverantör vid byggandet av en ny skola, inkräktat på en privat fastighet med 2,1-1,04 meter under en sträcka på runt 25 meter. Se överkant på kartan.

Nu är dock inte fastighetsägaren, som för övrigt är samma som nedan, lika tokig som gatuchef Johan Rubin, tvärtom är han tacksam för att ha fått en bit mark rensad från ogräs och sly och någon polisanmälan är inte att tänka på. Det finns viktigare saker att lägga kraft på…

***

TIDIGARE 2021-006-20. Rapport från sandlådan Oxelösund

OXELÖSUND. För några dagar sedan skrev vi om att gatuchefen i Oxelösund, Johan Rubin, hotade polisanmäla en invånare som gjorde det som kommunen borde gjort och började snygga till ett igenväxt område.

Inte nog med att gatuchef Rubin har hyrt ett staket för skattebetalarnas pengar för att skydda ett område som varit oskyddat i minst 65 år, sedan det bebyggdes så tillåter han leverantören att köra lastbilar att köra på en gång och cykelväg, som dessutom är privatägd. Hur skulle det se ut om kommunens leverantör med lastbil körde ihjäl några barn på en gång och cykelväg?

Nåväl, det stoppar inte där. Herr Rubin har även hyrt ett vaktbolag för skattebetalarnas pengar för att vakta staketet och även vaktbolaget patrullerar på gång och cykelvägen. Alltså kommunen gör sig skyldig till egenmäktigt förfarande, olaga intrång på annans mark. Precis det de anklagar Jens Johansson för att göra.

En vuxen person borde inte leka i sandlådan med skattebetalarnas pengar.

-Pettersson säger att det är sällan ens fel när två träter, men det här drar ett löjets skimmer över sandlådan Oxelösund. Varför inte vara tacksam för lite hjälp. Politiker och tjänstemän äger inte marken, det gör invånarna och de som bor bredvid klarar säkert av att sköta det som kommunen inte vill eller kan.

***

TIDIGARE 2021-06-17. Kommunen hotar polisanmäla invånare som snyggar till…

OXELÖSUND. I Petterssons hemstad Oxelösund händer det saker, om det är värre än på andra håll vet jag inte men helt klart är det problem med dialogen mellan politiker, tjänstemän och en del av kommunens skattebetalare.

Det bergiga området mellan före detta Folkets Hus och S:t Botvids kyrka har under många års tid tillåtits växa igen med sly och buskar. En av hyresgästerna i Folket Hus, Jens Johansson, tyckte det såg illa ut och beslöt sig för att röja och snygga till på företaget Vinterklasens mark och delvis kommunens mark, för det senare finns ett muntligt avtal med kommunens tidigare gatuchef Rune Jonsson.

Nåväl, Jens ambitioner att få det lite snyggt i området uppskattas inte av den nya gatuchefen Johan Rubin, han ringde polisen, samma polis som knappt har tid att utreda grova brott har tid med detta.

Dessutom passar Johan Rubin på att blåljuga på kommunens hemsida

”Vi vet inte varför det har grävts på kommunens mark. Nu behöver vi säkerställa att grävningen inte fortsätter och stängslar därför in området. Vi behöver också se över området som sluttar brant på ena sidan så att inga barn kommer till skada om de leker i området. Buskarna och träden som är borttagna var ett skydd för detta. Nu får vi undersöka om området är säkert att vistas på innan stängslen kan tas bort, säger Johan Rubin, gatuchef”

Till saken hör att på kyrkberget har barn klättrat och lekt i generationer utan att det funnits staket eller buskar som skydd och än idag är området 100 meter västerut oskyddat och där är berget dubbelt så högt med ett lodrät stup. Gatuchef Rubin ljuger för att dölja sitt tillkortakommande.

”För att få gräva i mark som ägs av Oxelösunds kommun behövs tillstånd. Utan tillstånd är det otillåten åverkan och det polisanmäler kommunen”, fortsätter Johan Rubin sina lögner. Vad jag vet har kommunen inte polisanmält de socialdemokratiska politiker som gjort intrång och lagt beslag på kommunens mark. Läs HÄR.

Kommunen har uppfunnit ett problem som inte finns, har dom inte vilja eller resurser att hålla snyggt på allmänningar borde det vara tacksamt om någon medborgare ställer upp.

Problemet är troligen att marken som inte ägs av kommunen ägs av min släkting Åke Holmström och han jagas för mygg när andra i kommunen kan göra elefanter utan polisanmälan eller annan åtgärd.

Kommunens politiker och tjänstemän har också gnällt för att de hamnar på sociala medier, de tycker säkert det var bättre för när undersåtarna krökte rygg och bugade.

Det är korruption och ovilja av de styrande, kanske slutar det med rättegång och stora kostnader för kommunens invånare. Det har hänt förr.

Men som politiker och offentliga tjänstemän brukar resonera. Det är inte riktiga pengar, bara skattepengar…

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod på kommunens mark, då ringde ingen efter polisen. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “En ny park för drygt 2 miljoner men inga papperskorgar

 1. Det blir inte alltid som man tänkt när ledningen bestämmer. Tror det var en av volvos första bilar som tydligen gick baklänges vid provstart för ett felmonterat slutdrev i bakaxeln.

 2. Han har kanske hämtat värdegrunden från regeringen. Det skulle kanske fungera med ett upprop om att byta gatuchef med minst ett antal namnunderskrifter. Då kan han få leka i sandlådan utan skattepengar. Det är bättre för kommuninvånarna, turister och nyinflyttade från andra ställen i Sverige om man bytte till en funktionsduglig chef.

 3. Bra varning, flytta inte till Oxelösund. En bruksort med en affär och en besviken bloggare.

 4. Typiskt för en politisk insparkad fjant som tror att han gör lite som han vill
  Förträffligheten lyser om honom lång väg
  Påminner lite om en viss C politiker

 5. Vilken tur att jag inte bor där😉. Jag är väldigt nöjd med min nya kommun. Det finns papperskorgar lite överallt.

 6. Det är väl i Skellefteå som man heller inte vågar flytta skrotbilar. Dagens kommunalråd har oförskämt hög lön men är maktlösa i sitt ämbete; säger de.

 7. fast de är ju leverantörer som de ligger hos , sluta leta dina källor i fb trådar …

  • Jag hoppas verkligen att papperskorgsleverantören har papperskorgar, annars är det illa. Frågan är varför de ligger hos leverantören och inte är i parken som ändå var ett par månader försenad?

   Någon eller några har glömt att planera för papperskorgar alternativt inte beställt, men jag tror inte det är leverantören som glömt att leverera.

  • Är du riktig?

   Spelar ju ingen roll om leverantören har en miljard papperskorgar om ingen vill ha dessa.

 8. Kan de som nyttjar parken ta med sig skräpet, bör de också kunna ta hem skräpet. 🤔

 9. Ha ha, sista meningen ” chefer och konsulter har väl annat att tänka på” är otroligt bra, och man behöver inte vara nobelpristagare för att räkna ut att deras tankar handlar helt säkert om den heliga värdegrunden.

Kommentera