Stäng

Varför kommer de till Sverige?

Sverige är på väg att förvandlas till ett land där andelen utomeuropéer av den totala befolkningen fortsätter att öka.

Detta är givetvis en medveten strategi bland de regeringar vi haft sedan 70-talets början, men varför kommer de just till Sverige? Detta lilla land i norra Europa många knappt hört talas om.

Varför människor från hela världen väljer just Sverige är förstås många. Den svenska naiviteten och rollen som världens samvete är två givna faktorer, men också godtroheten. Man har präntat in i oss att människor som kommer till Sverige ”flytt för sina liv”. trots att de åker hem på semester så fort de får chansen. Man har lärt oss att familjer med småbarn måste kunna förenas just i Sverige, trots att majoriteten av de som kommer hit är ensamma män i åldern 18-30. Man påtalar gång på gång att Sverige behöver dessa välutbildade för vår framtida välfärd, trots att många som kommer hit aldrig har och aldrig kommer att arbeta ihop sin egen försörjning och att välfärden i sig påverkas negativt i all större utsträckning.

Självklart finns de människor som flyr för sina liv, småbarnsfamiljerna och de som inget hellre vill än att bidra till vår gemensamma välfärd. Fast lika självklart är att den andra sidan av myntet existerar i hög grad.

Vi vet att personer som begått terrorbrott i både Sverige och andra länder kommit till Sverige som asylsökande. Vi vet att, men inte hur många, grovt kriminella hittat hit med hjälp av falska identiteter och att många med rötterna i utomeuropeiska länder saknar intresse av att bidra. De svenska bidragen räcker gott nog åt dem.

Det finns givetvis många exempel att dra upp. Här är två.

Läs boken ”Mammas son banditen”. En bok som handlar om bröderna Seyyed och deras resa från hemlandet Iran. Här beskrivs hur de anlitar flyktingsmugglare, hur de införskaffar falska identiteter och hur den yngsta sonen Mehdi är en liten bråkstake med ett antal problem på halsen. Samma Mehdi som sedermera blev Bandidos ledare i Sverige. En inte helt ovanlig resa.

Det andra exemplet är bröderna al-Saaid som kom till just Sverige på krokiga vägar genom Europa. De byggde upp ett rykte som innovatörer, entreprenörer och lyftes upp som ett gott exempel på den invandring som var nödvändig och bidragande. När verkligheten kom ikapp dem visade det sig att de både lurat och bedragit hederliga människor och den svenska välfärden på mångmiljonbelopp. Rebecca Weidmo-Uvell berättar ingående om deras framfart.

Hur många som valt destination Sverige i syfte att lura, bedra, utnyttja och begå brott vet nog ingen. Att de är fler än befarat får vi anta. Svenska skattebetalare betalar priset och i slutändan både landet Sverige, den svenska välfärden, identiteten och ryktet, men också de hederliga och arbetsamma invandrare som hamnar i skymundan av sina mindre önskvärda landsmän/landsmaninnor.

22 reaktioner på “Varför kommer de till Sverige?

 1. Jag tror inte att de valt Sverige för att det är lätt att begå brott här, jag tror att de har upptäckt att det är lätt att lura svenskar och sen knappt få konsekvenser för sina brott. Vi är inte vana vid den sortens människor, därför lättlurade.

 2. Fjollorna både kvinnor och män styr detta land. De har aldrig behövt arbeta för sitt uppehälle, glidare kan man uttrycka det hela. Ta senaste smitar exemplet från Liberalerna. Politisk vilde, den kvinnan har väl inte producerat något av värde. Lögnare som trixar och fixar, när skall zombiefolket rösta bort dessa dagdrivare. 50 år fyllda så hon kan få lära sig att arbeta i 27 år för en avgångslön på 14.000 och skatt på detta. Men nu skall skräpet leva på oss producerande skattebetalare.

 3. Tänker på de senare bedragarna med Corona tester och vårdcentral som blev stängda av Region Stockholm p.g.a. fiffel. Ägarna var en del av kompetensregnet som importerats.

  1. Rebecca Weidmo Uvell har gjort en fördjupad​ kartläggning av dessa s.k. ”Framgångsbedragare”, några citat ur texten:
   ”Hammad och hans läkarbror Mohammed men även lillebror Ali som är duktig på IT har arbetat i verksamheterna. Han och bröderna kom som små barn till Sverige från Irak, pappan är aktiv medlem i kontroversiella Järfälla moské. Hammad Al-Saaid har blivit mycket uppmärksammad och media har hjälpt till att bygga hans bolag och varumärke. Han har till och med fått vara med i Malou efter tio. Och en rad politiker har lyft fram honom, som centerpartisten och fellow irakiern Ahlsalani och folkpartisten Daniel Forslund. En framgångsrik utlandsfödd entreprenör, ett framtidsnamn.100 miljoner de lurat av svenskar under pandemin. Och medan vi pratar kan dessa empatistörda individer sippa champagne i Dubai eller var de nu gömt sig.”

   ”Framgångsbedragare”:
   https://uvell.se/2021/06/23/framgangsbedragare/

 4. Farsan kom hit efter andra världskriget. Han åkte in som sextonåring. När han kom hem till sin mor när kriget var slut. Då låg inkallelsen på spisen. Han sa jag har gjort mitt och åkte till Sverige. Kom till Bolinder Munktell en lördag började jobba på måndagen. Varför människor kommer nu är för att vi ger dom ett fint land vi försörjer dom. Vi låter dom leva i sin kultur utan krav. Vi kallar dom till och med smartare och arbetar bättre o kämpar. När dom skattefuskar o blåser oss. Vi bjuder på våldtäkter knappt straff för PK idioterna tror att dom inte vet bättre. Vi låter dom råna våra äldre med min straff. Vi går i döden för ett bättre Sverige utan svenskar. Den svenska tigern med jävlaranamma är helt död sen fyrtio år. Så varför skulle dom inte komma hit det är frågan. Ett helt land utan en kula. Dessutom får hjälp av medborgarna i landet. Tänk om spanjorerna sa kom hit ni får pension av oss. Ni får bostad. Allt är serverat inga krav. Fy fan vad glad jag skulle bli Teneriffa nästa. Hade spanjorerna sagt så för femtio år sedan så hade jag sagt fuck you ni kan ha era charmörer själva jag bor i världens bästa land.
  Trevlig midsommar på er.

 5. Det oundvikliga är att förr eller senare kommer välfärdspengarna att ta slut det är oundvikligt när det utnyttjas på det sättet som det gör nu.

 6. Beroende av att det lilla landet i Norden,aktivt genom sina ambassader och konsulat i utlandet,för en stor PR-kampanj för flytt till ett behagligt lyxlevende,åt all världens drägg !
  Om Kannibaler i mörkaste Afrika,eller bland Beduiner o. Geta-herdar i Arabländerna nog känner de till dårhuset Sverige,uppe vid Polcirkeln !

  1. Migranterna kommer nog för att de hört rykten om hur bra det är här, det är klart att de tar det bästa alternativet. Men de är så många så pengarna räcker inte hur länge som helst. Då finns det nått annat land som blir populärt.

 7. Bidrag Bidrag Inga krav. Sitta och fika spela kort titta på när Svensson jobbar för att försörja dem.

 8. Feta bidrag och noll krav på att dom ska göra rätt för sig?
  Gratis tand och sjukvård är orsak för att att dom åker genom tio
  länder för att ta sig hit, och inga krav ens på att lära sig språket
  gör att Sverige blir landet man söker sig till! Lägg sen till gratis tolkar
  gratis advokater gå före i bostadskön till nybyggda bostäder, ja listan
  kan bli hur lång som helst, till exempel lindrigare straff för att man kommer
  från annat land, var annars världen kan man hitta detta vridna system??

 9. BIDRAGEN, BIDRAGEN, BIDRAGEN, BIDRAGEN, ………..

  Flathet/naivitet, flathet/naivitet, flathet/naivitet,

  Plus allah de ”GODA” människorna typ Hirvonen, Höj-Larsen, …………

 10. Kan det vara, vädret?, alla trevliga svenskar?, mörkret på vintern?. Nej naturligtvis inte utan orsaken stavas bidrag utan några som helst krav och senare utbetald pension utan inbetald pension, alltså glida runt i ett behagligt liv med fika på café varje dag.

  1. Vi måste få en regering som arbetar till 100% för sitt folk..
   Svenska folket går före allt som händer utananför vår gräns
   Ponnssn
   AfS

 11. Att de död just flyr till Sverige har inget att göra med svensk naivitet, världens samvete och godtrohet. Det handlar om ett genomkorrupt land där den uppenbara anledningen är pengar och makt (för krakar som inte skull klara sig 2 dagar på en öde ö). Till detta kan ganska obehagliga personlighetsattribut förklara resten, dvs. en feg och egennyttig befolkning som bara bryr sig om sig själva och som inte törs säga vad han eller hon tycker.

  Det var med andra or bättre på 1100-talet.

  Att sedan svenska så kallade myndigheter är fyllda upp till brädden med EXTRA fega fån underlättar.

  Den smarta lämnar landet. Det är den självklara lösningen.

 12. Liksom kommunismen har de onämnbara en strävan, världsherravälde. Europa har under århundraden stått emot deras försök till infiltration, så den eviga frågan bland deras potentater, var har vi största chansen att lyckas?
  Vilket land har den naivaste ledningen, Sverige. Vi stöttar de som vill bygga brofästen och invasionen startade, en invasion som inte bekostas av fienden utav av det land som angripits.
  Vi vet alla vad dessa syltryggar har för namn, deras namn kommer en gång att bli för dem som det nu är för oss en styggelse.

 13. Men varför är invandringspolitiken vi har en medveten strategi ibland våra politiker när även de vet att det går åt h-te?

 14. Varför kommer de till Sverige?

  För att landet erbjuder arbetsfri försörjning och ett rättsväsende som sätter invandrare före urbefolkningen.

  För att landet står till förfogande för att tas över av andra värderingar och religioner.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: