Israeliska forskare har lyckats skapa vatten från luft i centrala Tel Aviv

TEKNIK & VETENSKAP. För första gången har man lyckats producera vatten från luft i hjärtat av Tel Avivs stadsområde. Utan att använda ett filtrerings- eller behandlingssystem uppfyllde vattnet alla Världshälsoorganisationens kriterier för dricksvatten.

Studien genomfördes av Tel Aviv University i samarbete med Watergen och kan förhoppningvis vara början på en lösning på global vattenbrist.

Läs mer här.

”En sak som vi är bra på i Israel är att inte ta vatten för givet. Det börjar med att utbilda barn redan när de går på dagis för att förstå vattnets värde och hur man sparar vatten. Vi kan aldrig säga att vi har tillräckligt.”

-Pettersson ser att Israelerna får öknen att blomma, de spar på vatten, renar saltvatten och renar avloppsvatten, medan araberna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Israeliska forskare har lyckats skapa vatten från luft i centrala Tel Aviv

 1. Jag som trodde att det nästan jämt var en viss luftfuktighet, dvs vattenmängd i luften.
  Det kan väl inte vara någon större upptäkt att utvinna vatten ur luften

 2. Ni som tydligen är specialister på Israel, hur många har varit där för att jobba tillsammans med dem och levt där?

  Jag föredrar dem före araber men vet att mycket skiljer dem åt men lika mycket förenar dem.

  Men komma överens, då är de som svenska politiker ”de ser grandet i den andres ögon men ej bjälken i sina egna.”

 3. Det tragiska som man kan se här i kommentarsfältet är att många svenska nationalister också är judehatare.

  • De är inte nationalister, det är socialistiska troll som kommer hit för att få skriva av sig – få säga vad de egentligen känner.

  • Märkligt är att judehatarna inte fattat att 20 procent av Israels befolkning är araber och ingenstans har araberna det så bra som i Israel.

 4. Alltså, all heder åt israelerna. Det är ett duktigt folk, till skillnad mot deras galna grannar. Men…vad var det för märkvärdigt med detta nu då ? Avfuktare har man ju kunnat köpa i affären så länge jag kan minnas. Bilens eller husets AC / värmepump, avger vatten som restprodukt. Torktumlaren kondenserar vatten när tvätten torkar. Salter binder det vatten som luftfuktigheten då avger. Inga nyheter, egentligen. Men att ta tillvara de droppar som gömmer sig i luften blir en väldigt dyrbar process. Då är det betydligt mer kostnadseffektivt att göra som på Kanarieöarna ; Avsalta havsvatten via membran och elektrolys.
  Måste säga att denna israeliska innovations ev. förträfflighet, är något som jag inte riktigt fick ihop. Men kanske gubben blivit lite trög…

  • Om luften är snustorr och inte innehåller vatten så kondenseras inget vatten. Detta borde vara självklart.

  • Troligen är gubben trög, men det var du som sa det. Som det står i inlägget så avsaltar Israelerna havsvatten, de renar avloppsvatten, de sparar på vatten, massor av vatten. Deras avsaltningsanläggningar säljs över hela världen för att de är kostnadseffektiva.

   Det är en studie för en alternativ vattenkälla, mitt i ett storstadsområdena fullt med föroreningar och vattnet blir rent.

 5. Har vi global vattenbrist? Eller global slöseri på vatten? Svårt att säga.. Är det rasism att nämna att Kenneth i Solna använder vadå, 10-20 liter vatten om dagen medan Mohammed i Rinkeby klarar sig med samma mängd per timme..? Vatten är ju såklart gratis så vem fan bryyyr sig, förutom rasisterna då förstås.

 6. Medan grannfolket väntar på Socialbyrån (SIDA) som kommer och ser till att de matas.

 7. Jag skapar vatten via min AC varje dag, vad är det för märkvärdigt när Judar gör samma sak?

 8. Undrar om inte detta också är något nytt påfund,nu när C-19 närmar sig slutet.
  Lösnummer-köparna måste ju ha något spännande för sina pengar.
  I tyska BZ har man idag hittat ett nytt skrämselobjekt.
  Asteroider och grus från rymden kan träffa oss ! Tänk att Jorden funnits i c:a 3 miljarder år,och aldrig tidigare har Sensationspressen slagit upp denna ”nyhet” med stora rubriker !
  https://berliner-zeitung.imgix.net/2021/6/24/f73acc29-77b1-4ca7-95ab-ef107971dc1e.jpeg?rect=96%2C0%2C5462%2C3641&w=1024&auto=format

Kommentera