Hubbard föddes som man, ska tävla som kvinna i OS

IDROTT & KÖN. Den nyzeeländska tyngdlyftaren Laurel Hubbard har tagits ut för att representera sitt land i Tokyo-OS och blir därmed den första transperson att tävla i olympiska spel. Hubbard kommer att delta i damernas 87-kilosklass uppger Nya Zeelands olympiska kommitté i ett uttalande.

Laurel Hubbard föddes som man men ska tävla som kvinna i OS. Twitter

“Jag känner mig tacksam och ödmjuk av den vänlighet och det stöd som så många nyzeeländare har visat mig”, säger Hubbard i uttalandet.

43-åriga Hubbard föddes i en manlig kropp, men korrigerade kön till kvinna i 30-årsåldern. Tidigare tävlade hon som man, men fick tillåtelse att börja tävla med damerna sedan hon visat tillräckligt låga testosteronnivåer.

Internationella olympiska kommittén (IOK) tillåter transpersoner att tävla såvida testosteronnivåerna är tillräckligt låga, under 10 nanomol per liter. Det kriteriet uppfyller Hubbard.

Beslutet att tillåta Hubbard att medverka i OS har ifrågasatts, bland annat av tidigare idrottare. Kritikerna menar att IOK inte tar hänsyn till vad man anser är fördelar av att ha genomgått puberteten som man.

Idrott & Samhälle

-Pettersson menar att det kan inte vara riktigt att flickor och kvinnor ska ägna åratal av slit för att uppnå sina drömmar bara för att woke-brigaden bestämmer att de ska få tävla mot män som gjort könsbyte…

Den som väljer att byta kön och vill idrotta får välja en sport där kvinnor och män tävlar mot varandra. Det finns några att välja på:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Hubbard föddes som man, ska tävla som kvinna i OS

 1. Låt alla tävla mot alla, om de nu är så viktigt att tävla. Men fotboll är kul att kolla på.

  • Så du tycker att kvinnor aldrig ska få pallplats i tyngdlyftning? För män är starkare än kvinnor muskelmässigt…

 2. Hoppas att de kvinnliga OS deltagarna bojkottar de grenar där män får tävla som kvinnor.

 3. Undrar om Stenbock med åldern blivit senil,eller allt dummare…..
  I min ungdom var sport något som ägnades åt med glädje,under fritiden.
  Numera tycks detta vara är en penningkälla,och reklampelare för vissa multinationella företag.Ej att förglömma Uefa o. liknande organisationers välavlönade tjänster.
  T.ex. har Handbollen blivit någon form av fribrottning m. boll.
  Motsatsen har drabbat Fotbollen,här utgör numera bollen en onödig tingest,som vissa lag (läs bl.a. Sverige) helst ser uppe på läktaren,meden de 22 aktörerna jagar runt och med ojusta medel,söker skada motståndaren.
  En match föregick tidigare 2 x 45 minuter. I dagens matcher finns nu lag, som helst ser den vara slut,innan den börjat !!!
  Förr fanns enbart ”Stryktipset”, idag finns 100-tals spelbolag som lever på dessa föreställningar. Tyvärr verkar det även som om vissa Domare,är anställda av dessa vinstgivande företag.

  • Vill gärna tillägga hur Politiker idag öppet agerar för sin sak inom ”Sporten” !
   Som jag tidigare skrivit är ju Diktator Merkel i 4:e Riket,mer än intresserad att få styra hela Europa. I kväll eller imorgon,spelar tydligen hennes lag mot Ungern.
   Detta ville de styrande tyska politikerna,celebrera med en öppen demonstration mot Orban (och motståndarna),genom att belysa Münchens Stadion (betald av ett Försäkringsbolag) i bögarnas färger !
   Nu blev det stopp från Uefa att politisera matchen. Vad händer då ?
   Jo Socialisterna som styr idrotten i Köln,Berlin,Frankfurt m,fl. städer,vill nu som små barn trilskas,och tända sina sportarenor i dressa löjliga färger, under matchens gång…..
   Dithän har befolkningen kommit förståndsmässigt,under Stenbocks levnadstid !

 4. Könsbedrägeri borde vara ett särskilt klandervärt brott, även de så kallade läkarna borde ifrågasättas

 5. Handlar bara om att skaffa sig fördelar.
  Hur många trans-kvinnor tävlar som män?
  Inga, där finns inga fördelar….. Ännu.

 6. Undrar hur många fruntimmer som byter identitet till mansfjolla och önskar bli utklassade av riktiga karlar. Ja, kan man byta åt det ena hållet så bör det väl även funka åt det andra… Detta är nog bara ett sätt att få lite lättare motstånd. Precis som i tex. brottning, där man bantar ner sig till ett mindre svårt motstånd för att kunna säkra en medalj.

 7. Jag tycker att kvinnorna ska välkomna sin syster och inte vara så jävla gnälliga om att hon råkat födas i en manskropp en gång i tiden.

  Vi ska ju omfamna alla avvikande beteenden enligt den gällande doktrinen. Tycker inte kvinnorna om det får de väl anamma en annan värdegrund, jag skulle föreslå en mer konservativ sådan.

 8. En sak som jag funderat på, vilket omklädningsrum ska han använda? Jag tror att kvinnorna skulle känna sig obekväma med att någon med snopp duschar tillsammans med dem. Och hur reagerar snoppen på en massa nakna kvinnor, det är ju vältränade kroppar.?

  • Han är troligtvis avsnoppad. Penisen avlägsnas, vad jag förstått om könsbyte.

  • Personen i fråga är könskorrigerad… det betyder opererad. Man använder penisen och vänder den inochut så det blir en vigina. Iaf gjorde man så förr… så fysiskt ser hon ut som en kvinna. Det finns ingen anledning till oro över omklädningsrum…

   • @oljeborr
    Tack, men endel människor gillar inte sanningen. Jag är rätt van vid det, så jag bryr mig faktiskt inte. Folk får ogilla sanningen om de vill… jag gillar dock att säga sanningen 😊

 9. Det handlar om att visa sin styrka…🤔 ändras en mans armmuskler till kvinnomuskler för att man opererar sig mellan benen?
  Jag har inget emot transpersoner men i just denna grenen verkar det vara en fördel att vara född man.
  Har denna personens personbästa sjunkit efter operationen? För i just styrka är män och kvinnor inte lika starka…

 10. Fortsätter vi på inslagen väg så är den vita rasen dömd att försvinna, tack vare dessa förbaskade syltryggar som inte har kurage att sätta ner foten och säga, stopp,och belägg.

  • Den vita rasen är nog inte så sugen på transvestiter, majoriteten av oss föredrar det motsatta könet.

Kommentera