Efter mer än 100 år förlorar S makten i Surahammar

INRIKES. Samma dag som statsminister Stefan Löfven (S) röstades bort så skedde ett historiskt maktskifte i Surahammar. Efter mer än 100 år förlorade Socialdemokraterna makten. En koalition där både Centerpartiet och Sverigedemokraterna ingår kommer nu att ta över makten, skriver Sveriges Radio.

Surahammar i Västmanland

Den nya majoriteten med Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna samt Centerpartiet och Sverigedemokraterna, har gjort upp om uppdragen i politiska nämnder och styrelser. ”Det är ett givande och tagande”, säger Johanna Olofsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Centerpartiet trotsar därmed partiledningens uppmaningar om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna. – Vi gör det för kommunens bästa. Det är inget ideologiskt, säger Erkki Visti, gruppledare för Centerpartiet.

Erkki Visti (C) tycker att Centerpartiet på riksplanet ska överge Löfven och återgå till det borgerliga blocket där de hör hemma. Visti menar också att Annie Lööfs vägran att tala med Sverigedemokraterna är en form av mobbing.

-Pettersson undrar varför lokalpolitiker klarar det som rikspolitikerna inte klarar?

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Efter mer än 100 år förlorar S makten i Surahammar

 1. Det känns även som om dom haft makten i hundra år i hela landet,
  åtminstone har dom hunnit med att förstöra mycket.

  Varför detta focus på den uppblåsta tjejen Annie Lööf, om hon
  inte vill acceptera demokratiska spelregler? Ifall hon tror att
  hennes 8% ska diktera villkoren för ett parti som vid detta laget
  kanske är tre gånger så stora är hon ute o cyklar

 2. Centerpartister i kommunerna har verkligheten nära och vet att samarbete skapar välstånd, det är okända begrepp för Annie Sållet Lööf.

  Att det går snett för Sverige är att för få politiker har erfarenhet från gräsrotsnivå.
  Partierna släpper inte fram kandidater utan att de är genomdoktrinerade i deras utbildningsapparat och därmed att likna med robotar utan egen tankeförmåga.

 3. Jag lyssnade precis på låten(jag behöver inte dig i dag) med
  Klara Klingenström på tv,då kom jag osökt att tänka på en
  sparkad statsminister som vi inte behöver mer någonsin.

 4. Går C tillbaks till den så kallade högern är det kört, det finns därmed ingen anledning att rösta överhuvudtaget, bara att agera efter den fria människans behov efter en sådan manöver från politiken när de gör allt för att förstöra landet !!!

  • Ja du Nordström,för C har det enbart gått utför,efter Fälldins avgång.
   Enbart nitlotter under c:a 40 år !!
   Hur detta tidigare jordnära parti,kunnat bli ett sammel-center för pedofiler,verklighets-frånvarande och importerade Islamister,är en gåta för mig.

Kommentera