Färdtjänstchaufför våldtog 17-årig handikappad passagerare

BROTTSLIGHET. Helsingborgs tingsrätt, mål B 5579-20 dömde i går en 31-årig man för oaktsam våldtäkt till tio månaders fängelse. Åklagaren hade i första hand begärt att mannen skulle dömas för grov våldtäkt, men det anser inte tingsrätten är bevisat.

Kvinnans funktionsnedsättningar var inte av sådant slag att det var enkelt för en utomstående att upptäcka dem. Tingsrätten anser därför inte att mannen haft uppsåt. Däremot har han varit grovt oaktsam till att kvinnan på grund av sin särskilt utsatta situation hade klart begränsade möjligheter att freda sin sexuella integritet och undgå övergrepp. Därför döms han för oaktsam våldtäkt.

Mannen döms till tio månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till kvinnan med 85.000 kr.

– När den sexuella handlingen är en följd av ett otillbörligt utnyttjande av att målsäganden befinner sig i en särskilt utsatt situation spelar det som utgångspunkt ingen roll hur målsäganden har agerat, säger domaren Dina Gutrad.

Mannen gick med på att han och kvinnan hade haft visst sexuellt umgänge men förnekade brott eftersom han ansåg att hon deltagit frivilligt. Åklagarens påstående om att kvinnan inte deltagit frivilligt eller utsatts för våld under händelserna är enligt tingsrättens bedömning inte bevisat.

Mannen döms för brott för att kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation som det varit otillbörligt att utnyttja. Kvinnan hade inte någon intellektuell funktionsnedsättning, men en annan typ av funktionsnedsättning som tillsammans med övriga omständigheter vid den första gärningen gjorde att hon befann sig i en särskilt utsatt situation. Mannen frikänns från en av de åtalade gärningarna eftersom tingsrätten inte anser att det är bevisat att kvinnan då befann sig i en särskilt utsatt situation.

Den dömda är:

 • Adham El Heich, född 1989, döms för oaktsam våldtäkt, frikänns från grov våldtäkt, till 10 månaders fängelse. Försvarsadvokat och målsägarbiträde kostar 375.000 kronor för staten.

-Pettersson hoppas att åklagaren överklagar eller ringer Anders Gustaf Dalman…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Färdtjänstchaufför våldtog 17-årig handikappad passagerare

 1. Viket djävla skämt. Återigen har rätten böjt sig för sharialagar. Hovrätten kommer säkerligen att fria kräket.

 2. 0AKTSAM VÅLDTÄKT? Vad är då en aktsam våldtäkt??
  Orättssystemet använder sig av ett löjligt språkbruk, och
  löjliga straff. 10 år borde vara det minsta för att ytterligare
  spä på en handikappads problem, och därefter utvisning för
  alltid!

 3. Färdtjänstchaufför som våldtar, finns bara ett lämpligt straff exakt en månad efter domen, utvisning på livstid. Androm till varnagel!

 4. Han, som högg ned kommunens hundratal träd fick 15 månaders fängelse. Träden anses vara av större värde i juridiken. Om det var färdtjänst var det väl uppenbart att den våldtagne var i en särskild utsatt situation. Om kvinnan anmälde våldtäkten så var det heller ingen frivillig situation. Låter misstänkt, som Migrationsverkets anonyma nyförvärv. Då vore det naturligt med utvisning efter det korta fängelsestraffet.

  • Som överallt annars i samhället så bryr man sig inte om offren,
   däremot är det väldigt noga att gärningsmannen får millimeter-
   rättvisa!

 5. Nu kan han bara köra huvudet under täcket och hälla för öronen när vi frågar,
  – när tänkte du att de skulle bli lönsamma? Och alla andra lögner han försökt smälla i oss, Stefan Löfven.

 6. 10 månader? Vilket hån mot alla kvinnor som blivit sexuellt ofredade på något vis. Man brukar säga att muslimer behandlar kvinnor som lägre stående människor av samhället än män. Det gör svenska rättssamhället oxå! Män verkar tro att när rättegången är över så mår den våldtagna bra… men mardrömmar försvinner inte bara för att förövaren fått en dom. I det här fallet kanske kvinnan inte vågar åka färdtjänst igen. Då blir hon socialt inlåst i sin bostad pga en rädsla som denne mannen skapat. Och om ca 1 år kanske han är fri att fortsätta sitt äckeltafsande på kunder… fruktansvärt förnedrande dom!

Kommentera