Stäng

Sommarsolstånd och redan höst, Löven faller…

KLIMATFÖRÄNDRINGAR. Sommarsolståndet kallas den tidpunkt då solen står som högst på norra halvklotet. Då är natten här som kortast under året och dagen som längst. Det blir inte riktigt mörkt någonstans i Sverige eftersom solen bara är en bit under horisonten i nordlig riktning. Under natten råder skymning, som övergår direkt i gryning. Från polcirkeln och norrut går solen inte alls ner, till exempel i Kiruna.

Blå timmen hos Pettersson

Tidpunkten för sommarsolståndet varierar något år från år. Natten före eller natten efter sommarsolståndet är årets kortaste söder om polcirkeln. I praktiken förändras nattens liksom dagens längd ytterst lite under några veckor kring sommarsolståndet.

I år inträffar sommarsolståndet måndagen den 21 juni. Det betyder att det är måndagen som är årets längsta dag och att natten mellan söndag och måndag är årets kortaste natt.

-Pettersson börjar bli riktigt orolig för klimatförändringarna, hela dagen har alla nyhetsmedier tjatat om att Löven redan har fallit och det är långt till hösten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Sommarsolstånd och redan höst, Löven faller…

 1. Pedofilpartiets ledare kommer förmodligen vika ner sig och acceptera V i en ny regering

 2. Löfven faller och JÖKen gal som en skogstokig. Och en massa koko-politiker vet inte vad de skall ta sig till.

   1. Socialdemokraterna borde byta namn till Socialdiktatorerna om han inte kan acceptera att hans tid vid makten kan ta slut.

  1. Jag var till bolaget vid 16 för att fira som dig det var Kö i varenda kassa säkert fler som vill fira alla fatta men inte Stefan det här med örat mot rälsen kan vara bra att snappa upp i bland

 3. Hehe
  Hellre påsatt än avsatt! För vem vill ligga med centerpedofilstoska partiet?
  Ett nyval för folket, nu!

 4. Glädje . Svinhugg går alltid igen . Högmod går före fall.
  Nu får den upphöjda sosseadeln komma ner bland vanliga Svenskar och se hur livet blivit under deras misskötsel av landet.

  1. Det är ingen adel, ”adeln” är folk ur överklassen med slott och ärvda rikedomar. De får gärna vara rika för mig, men när de röstar så röstar de inte för höjd pension till mig. Och varför skulle de göra det när det kommer från skatten och är det nått de avskyr så är det skatt. Även om det bara drabbar dem marginellt. Men för mig är det skillnaden mellan hundmat och husmanskost. Ryska kaviaren får vänta tills jag eventuellt är i himmeln..

   1. Ikväll blir det rotmos med fläsk och löksås. Men jag väntar med att fira ett partis uttåg ur riksdagen.

   2. Sossepamparna har gett sig själva liknande privilegier som adeln. Förutom det, alla utnämningar till ambassadör och landshövding, för att inte tala om styrelseuppdrag i många av våra stora företag, samt FN-uppdrag. Sist men inte minst ohemult höga vd- löner i statliga företag. ( Vattenfall 3,4 mille/mån)
    Slutsats adeln ligger i lä.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: