Migrationsverket inifrån: ”Vi hetsas att bevilja uppehållstillstånd”

INVANDRING. Antal avslutade ärenden är ett viktigt lönekriterium på Migrationsverket visar handlingar. Det har enligt flera källor på Migrationsverket lett till en kultur där handläggarna beviljar uppehållstillstånd på löpande band. – Att avslå en ansökan om permanent uppehållstillstånd innebär tio gånger mer arbete, då man vet att det kommer att överklagas, skriver Bullentin.nu.

Kvantitet är ett viktigt kriterium vid lönesättning. I praktiken betyder det antal avslutade asylärenden, enligt en medarbetare, vilket har lett till mängder av beviljade uppehållstillstånd där utredningarna är undermåliga. (Rödmarkeringen är redaktionens). Foto: Privat.

Resultatet har blivit att anställda på vissa avdelningar hetsades till att bevilja så många uppehållstillstånd som möjligt, säger Anna Högberg, teamledare och beslutsfattare på Migrationsverket som nyligen har gått i pension.

Bulletin har tagit del av det dokument som ligger till grund för lönesamtal på Migrationsverket. Där framgår att kvantitet är ett viktigt lönekriterium. Under rubriken ”Bedömning av prestation” står ”Vid lönerevision har chefens bedömning om hur du fullgör dina arbetsuppgifter störst betydelse”.

Läs vidare på Bullentin…

-Pettersson läser att ”Kvantitet betyder mest vid lönesättning” och jag skulle tänka mig att tjäna pengar på att vara snabb, väldigt snabb om jag arbetade på Migrationsverket…

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrtionsverket:

 • 2021 t.o.m. maj 32.498 varav asyl 4.215
 • 2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
 • 2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
 • 2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
 • 2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
 • 2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
 • 2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 769.361 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister och Morgan Johansson (S) minister hösten 2014 och idag stod Stefan Löfven och sa att han alltid arbetar för landets bästa. Tänk också på att år 2020 och 2021 har gränserna varit coronastängda.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Migrationsverket inifrån: ”Vi hetsas att bevilja uppehållstillstånd”

 1. Ja asyladvokaterna ligger i, många sköna slantar hamnar på deras konton efter varje överklagande?

 2. Ett uppehållstillstånd är lättare att återkalla än ett medborgarskap. Man har också hört att medborgarskap delas ut godtyckligt.

 3. Mogge och Steffe låter hälsa att de ”tror” att de har läget under kontroll

  Allah skall in

 4. Vad ska gälla vid asylansökan?
  1. Den sökande har beviskravet. Den ska kunna bevisa att den är i behov av asyl i Sverige och inte i något annat land som den passerat på vägen hit.
  2. Den sökande ska kunna legitimera sig på ett trovärdigt sätt.
  3. Om punkt 1 och 2 inte är uppfyllda ska ansökan avslås.

  Dessa ansökningar ska behandlas i transitcenter i Gabon eller något annat afrikanskt land som vi slutit avtal med. Om ansökan avslås får de gå ut genom grindarna till sitt nya hemland.

 5. De är verkligen överarbetade. 270000 ärenden beräknas de hantera under 2021 (enligt deras egen uppskattning). Utslaget på 5900 anställda så blir det ETT ärende per vecka per anställd

 6. Ja du Pettersson jag jobbar bara för landets bästa säger jubelåsnan.
  Då blir frågan är han totalt utan skrupler eller totalt utan omdöme.

 7. Det var det där med tjänstemanna ansvar. Blir det ny regering borde det vara första frågan. Det borde Annie Lööf ställt för om det fanns.

  • Finns i lagen sedan 1989.
   Korruption gör att lagen inte används.
   Jag återanvänder.

   Torsdag den 26 november 2020.

   Palme tog bort Tjänsteansvar 1974. kanske med hjälp av en ENIG Riksdag.
   Det vet jag inte men ni som läser här kan kolla röstningen.
   Tjänstefel infördes 1989.

   Leta upp och läs Björn Larssons kommentar om Tjänsteansvar.
   Jag citerar Björn Larsson:
   ”Det här obildade skitsnacket om ”tjänstemannaansvar” måste upphöra! Det bara förnedrar idioterna som papegojor.”
   Citerar: ”
   Vad är det för fel på Brottsbalkens 20:e kapitel? Förklara hur ni vill förändra den! Vill ni införa en lag som redan finns??
   ”1 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet vid myndighetsutövning genom handling eller underlåtenhet åsidosätter vad som gäller för uppgiften skall dömas för tjänstefel till böter eller fängelse”

   Maxstraffet är 6 års fängelse, samma som för grovt bedrägeri.

   ”Oaktsam underlåtenhet” är den lägsta tänkbara juridiska tröskeln för brott. Om man av slarv förbisett något, t.ex. tagit miste på ett datum. De allra flesta brott kräver att man hade medveten avsikt att begå brottet. Och googlar man så ser man direkt att t.ex. i år en lagman och en rådman dömts för att de anses ha dröjt för länge med att handlägga en civilrättslig tvist.”

   Jag kompletterar med att skriva: Då jag läste lagen på 1990 – talet nämndes i lagtexten ”om någon drabbas av förfång.” som kriterium. Fast det kan man anse ingår i det Björn Larsson skrev.

   F.ö. är det nog så att de tre jurister som fanns på valsedeln för Alternativ för Sverige inte har åstadkommit något i frågan ”- Dränera träsket.”

   OBS ! ! ! Brott enligt lag är inte något man skall rösta om i Sveriges Riksdag. Juristerna skall tillämpa lag som finns beslutad.

   Jurister är ofta usla på juridik. De ägnar sig mest åt politisk teater och ”praxis”.
   ”Praxis” betyder: ”Vi struntar i lagen. Vi gör som vi tycker!” Och de kommer undan med det trots att det är brott enligt Brottsbalken.

   När naturvetare ids läsa lagen förstår de lagen bättre ty de är tränade i logik.

   Finns jurist på valsedel, jag tänker lägga som min röst, kryssar jag som regel ett namn lägre ner på valsedeln. Jurister kan sällan skapa något.

   Brottsbalken Kap 20 , Kap 23 , Kap 18 §5 , Förvaltningslagen är lagar som Svenskar bör läsa igenom.

   Med vänlig hälsning
   Tomas.
   Före detta skeppare på s/y Ofelia och
   Pappa till ”Fallet Axel, 30 år!” på http://gidlöf.se Myndigheter har utomrättsligt rånat mig på båten. Ett politiskt brott.

   • Tack för den obildade. Ber om ursäkt att jag är obildad. Om jag var i min situation så hade jag inte kallat dig obildad då hade jag förklarat för dig på ett trevligt sätt att den här paragrafen eller lagen finns. Jag brukar inte kalla folk dumma i huvet du är ta mig fan i klass med socialdemokratiska ministrar som ser ner på människor. Ärligt talat så tycker jag det är rätt åt dig att staten snodde båten av dig. Känns som du är värd det med ditt sympatiska sätt. Förresten förstår jag inte varför du skrev om båten. Jag har haft mitt helvete med eget företag o kronofogden. Men det har inte gjort mig bitter så jag gapar på andra. Förlåt jag är totalt försvenskad men jag kan inte bli av med den finska stoltheten o sisun. Som VD jag jobbade hon sa. Går det åt helvete så är bara att bryta ihop och gå vidare fundera på det.

   • Jag får det inte till att det är signaturen Tomas som kallar dig för dum i huvudet. Citerade han inte bara en Björn Larsson, som tyckte att alla var dumma i huvudet?

 8. Stämmer med regeringens låt gå politik, gör så lite tankearbete som möjligt vänta in arvodet och tyck du är den bästa.

 9. Det kan inte vara annat än olaglig verksamhet av Migrationsverket. Det finns då en ansvarig minister…

  • Brottsbalken Kap 20 , Kap 23 , Kap 18 §5 , Förvaltningslagen är lagar som Svenskar bör läsa igenom.

   Med vänlig hälsning
   Tomas.
   Före detta skeppare på s/y Ofelia och
   Pappa till ”Fallet Axel, 30 år!”

 10. Låt personalen på Migrationverket och Försäkringskassan byta plats så ordnar sig allting?

Kommentera