Snackisar på jobbet

Det snackas på jobbet och diskussionerna har blivit allt hetare den senaste veckan.

För många slog det ned som en bomb när Svenskt näringslivs f.d. vice ordförande, Janerik Larsson, i en debattartikel varnade för att pensionskostnaden för utrikesfödda är en tickande bomb. En bomb som kommer att krevera rätt i ansiktet på våra barn och barnbarn.

Alternativa medier och det 8:e partiet i Riksdagen har länge varnat för detta, men för många kom detta besked nog som en chock. Följdverkningarna av denna krevad kan inte nog betonas och nu har det nog gått upp för fler att vi som har ett arbete måste jobba mer för att finansiera pensionssystemet för de som inte jobbar.

Tro mig när jag säger att detta faktum upprört många och gjort lika många förbannade.

Knappat har chocken lagt sig, förrän det riktas ett misstroende mot sittande statsminister och ett eventuellt extraval står för dörren. Ska man gå efter samtalen i lunchrummet är ett extraval inget någon direkt längtar efter. Vid samma bord kan man dock allt oftare och i allt högre tonläge höra röster som vill att nuvarande regering röstas bort.

Jag jobbar under fackförbundet Transport och är inte längre förvånad över att…

När Socialdemokraterna i allt högre utsträckning svikit sin traditionella väljarbas, så ska man nog inte lita på att den återvänder i brådrasket. Jag är inte längre förvånad över att riktiga arbetare (inte de som springer maskerade på gatorna och lever rövare) vänder S ryggen. Ett svek är ett svek och ju mer vanliga löntagare lär sig om vardagen, ju fler kommer att välja bort det f.d. arbetarpartiet Socialdemokraterna. Om det sker i ett extraval eller till det ordinarie valet nästa år är bara en tidsfråga.

11 thoughts on “Snackisar på jobbet

 1. Tänk att journalisthororna i gammelmedia och statliga medlöparmedia inte kunnat skriva om pensionsräddarna på ett ärligt sätt? Att dom som kalla flyktingar tar våra pensionspengar istället för att tillföra ny pensionspengar. Eller som Löfven säger, dom kommer att bli en vinst längre fram.

 2. De som inte jobbar ska inte heller påverka pensionssystemet för de som investerat i det. Lika dumt som att mina privata banktillgodohavanden skulle delas med folk som inte är kunder i banken.
  Det måste varit en sosseidé att nalla pengar ur fonderna och ge ut som socialbidrag.

 3. Pension:regelbunden inkomst för person som på grund av ålder eller arbetsoförmåga fått minskade arbetsinkomster eller upphört helt med förvärvsarbete.
  De som inte jobbat och ej heller har betalat skatt samt ej är medborgare skall naturligtvis ej kunna få pension.

  Vilka syltryggar tror sig ha folket bakom sig genom att låta främlingar som vägrar bli svenska ej heller talar vårt språk få förmåner som vi andra måste ha arbetat för ett helt liv?

 4. Jag har inte räknat ut vilka trick S nu är på väg att genomföra, men något politiskt lurt håller de på med.

  Men S har eg rätt i situationen (inte tvistefrågan). M, KD, SD borde stötta V och rösta ned hyresrättsfrågan, Men inte rösta bort regeringen med tanke på att V lovar att rösta för en ny S-regering omedelbart. Och L avstår och vill heller inte delta i en Regering där SD ingår.

  Således stoppa lagförslaget, samt lova att stoppa förslaget varje gång det kommer upp i framtiden, men fäll inte Regeringen (för att ge V pluss-poäng)!

 5. På tal om snackisar skrev jag för c:a ett halvår sedan,och undrande vad som skulle fylla PK-blaskorna,efter Covid ?
  Att ”klimatuppvärmningen” på nytt skulle uppstå,stod klart för mig.
  Nu börjar det framskymta,att nästa angreppsmål är vad dessa sagoskrifter
  kallar ”högerextrema”. Alltså i d e r a s mening alla icke socialister !
  Så sker redan nu nere på Kontinenten och Abzurdien brukar hitta någon på sina redaktioner,som till del behärskar utländska språk.
  I Tyska media är och har alltid vädret varit en hjälp,när inget utom importerat våld,mord,rån annars sker.
  Ena dagen skall det bli 40 +,och nästa anländer stora åskfronter !
  Under vintern vänder man enbart på det hela genom att skifta +-tecknet, till ett – !

 6. Detta med pensioner för utlänningar som bor här är väl inte nån överraskning. Hur kan det vara det ? Det kommer hit folk som inte vill jobba och vill leva på bidrag här. När dom blir gamla ska dom ha pension utan att ha bidragit med nånting. Ett barn begriper att om allt fler ska leva på bidrag och allt färre jobbar så går det inte ihop. Pensionsåldern ska höjas i ett desperat försök att få in mer pengar till dom som inte jobbar. VAD ÄR DET SOM ÄR SVÅRT ATT FATTA MED DETTA ???

  • Det är inte alls svårt att fatta för oss som har vår förmåga till analys och konsekvenser intakt, tyvärr har denna förmåga grumlats eller helt försvunnit i värdegrundens heliga irrvägar hos de flesta beslutfattare i politik och myndigheter.

 7. Före detta Arbetarpartiet kommer jag numera alltid benämna
  ”f.d arbetarpartiet”, som inte gjort annat än försämra för dem
  som man säger sig representera, S är idag ” klipparnas ” parti
  valpar som knappt själv haft ett arbete leker representanter
  för dem som, jobbat i många år, det märks även på
  behandlingen av dom äldre med urusla pensioner, dom struntar
  fullständigt i dem som varit hemma och fostrat sina egna barn
  till skattebetalare, och därför kommit sent ut ni arbetssvängen.
  dom får en usel pension som det inte går att leva av, som
  dessutom beskattas hårdare än vanliga inkomster!

  Skillnaden mellan Sossar som styrde förr var att dom skulle
  ha kunskap om dom område dom sattes på, kravet idag är
  att dom ska ha partibok, några andra krav ställs inte, därför
  får vi representanter som jobbar för partiet, men inte för
  arbetarna, dom ska tydligen bara hårdbeskattas, så att
  pengar kan strös över stora delar av världen!

  Inte konstigt alls att dom lämnar partiet!

 8. Det som förvånar mig är att människor som jag har trott vara politiskt korrekta har visat en väldig ilska över Löfven o sossarna. Så helt korrekt enormt mycket snack. Sen lelle Morgan o Ygeman. Dom är nog dags för sossarna att kasta ut. Samma Kristersson nog dags moderaterna att kasta ut. Det är en spännande framtid vi har. Kan vi få demokrati också det vore ju toppen.

Kommentera