De ”konservativa” kopplar greppet i Iran

MEDIA. Det har varit ”val” i Iran, de fåtal väljare som deltog valde av de som fanns att välja på, Ebrahim Raisi till ny president. Herr Raisi är islamist, massmördare, kvinnohatare, antisemit, antidemokrat och homofob. SVT kallar honom konservativ.

Med Ebrahim Raisi som president kopplar Irans konservativa hökar ett hårdare grepp om makten i Iran. Raisis seger var väntad, efter att alla kandidater som hade kunnat utmana honom stoppats från att ställa upp i presidentvalet. Det betyder att de konservativa nu kontrollerar såväl presidentposten som parlamentet, rättsväsendet och militären, rapporterar SVT.

-Pettersson hittar inte ett ord om islam, islamism, diktatur, kvinnoförtryck i SVT:s rapportering. Däremot nämns konservativa flera gånger…

I Sverige räknas Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som konservativa av riksdagspartierna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 thoughts on “De ”konservativa” kopplar greppet i Iran

 1. ”Herr Raisi är islamist, massmördare, kvinnohatare, antisemit, antidemokrat och homofob.”

  Varför skulle det vara konservativt? Låter väl mer som en genomsnittlig kommunistdiktator

 2. Ordvalet innebär att reportern eg riktade sig inrikespolitiskt till svenska väljare och varnade för Trumps återkomst och för att välja svenska konservativa partier 2022.

  Men liksom i Sovjet, så genomskådar svenska gräsrötter numera dikaturen.

 3. Att SD är konservativa kan diskuteras, deras främsta mål är att stoppa invandringen. Kanske är de konservativa i den meningen att bidrag till svenskar absolut måste fortsätta och tom öka. Något riktigt konservativt parti har vi inte i Sverige, dock finns sådana strömningar bland överklass moderater och vissa kristna.

 4. Ja var Stina Blomgren hör hemma politiskt behöver man inte
  tvivla på, hon tillhör samma gäng som före detta USA korren
  marinerade i vänsterfloskler? Undrar om det är ett krav på SVT
  att man ska va medlemmar i VP för att få ett sådant jobb?

Kommentera