Rapport från sandlådan Oxelösund

OXELÖSUND. För några dagar sedan skrev vi om att gatuchefen i Oxelösund, Johan Rubin, hotade polisanmäla en invånare som gjorde det som kommunen borde gjort och började snygga till ett igenväxt område.

Inte nog med att gatuchef Rubin har hyrt ett staket för skattebetalarnas pengar för att skydda ett område som varit oskyddat i minst 65 år, sedan det bebyggdes så tillåter han leverantören att köra lastbilar att köra på en gång och cykelväg, som dessutom är privatägd. Hur skulle det se ut om kommunens leverantör med lastbil körde ihjäl några barn på en gång och cykelväg?

Nåväl, det stoppar inte där. Herr Rubin har även hyrt ett vaktbolag för skattebetalarnas pengar för att vakta staketet och även vaktbolaget patrullerar på gång och cykelvägen. Alltså kommunen gör sig skyldig till egenmäktigt förfarande, olaga intrång på annans mark. Precis det de anklagar Jens Johansson för att göra.

En vuxen person borde inte leka i sandlådan med skattebetalarnas pengar.

-Pettersson säger att det är sällan ens fel när två träter, men det här drar ett löjets skimmer över sandlådan Oxelösund. Varför inte vara tacksam för lite hjälp. Politiker och tjänstemän äger inte marken, det gör invånarna och de som bor bredvid klarar säkert av att sköta det som kommunen inte vill eller kan.

***

TIDIGARE 2021-06-17. Kommunen hotar polisanmäla invånare som snyggar till…

OXELÖSUND. I Petterssons hemstad Oxelösund händer det saker, om det är värre än på andra håll vet jag inte men helt klart är det problem med dialogen mellan politiker, tjänstemän och en del av kommunens skattebetalare.

Det bergiga området mellan före detta Folkets Hus och S:t Botvids kyrka har under många års tid tillåtits växa igen med sly och buskar. En av hyresgästerna i Folket Hus, Jens Johansson, tyckte det såg illa ut och beslöt sig för att röja och snygga till på företaget Vinterklasens mark och delvis kommunens mark, för det senare finns ett muntligt avtal med kommunens tidigare gatuchef Rune Jonsson.

Nåväl, Jens ambitioner att få det lite snyggt i området uppskattas inte av den nya gatuchefen Johan Rubin, han ringde polisen, samma polis som knappt har tid att utreda grova brott har tid med detta.

Dessutom passar Johan Rubin på att blåljuga på kommunens hemsida

”Vi vet inte varför det har grävts på kommunens mark. Nu behöver vi säkerställa att grävningen inte fortsätter och stängslar därför in området. Vi behöver också se över området som sluttar brant på ena sidan så att inga barn kommer till skada om de leker i området. Buskarna och träden som är borttagna var ett skydd för detta. Nu får vi undersöka om området är säkert att vistas på innan stängslen kan tas bort, säger Johan Rubin, gatuchef”

Till saken hör att på kyrkberget har barn klättrat och lekt i generationer utan att det funnits staket eller buskar som skydd och än idag är området 100 meter västerut oskyddat och där är berget dubbelt så högt med ett lodrät stup. Gatuchef Rubin ljuger för att dölja sitt tillkortakommande.

”För att få gräva i mark som ägs av Oxelösunds kommun behövs tillstånd. Utan tillstånd är det otillåten åverkan och det polisanmäler kommunen”, fortsätter Johan Rubin sina lögner. Vad jag vet har kommunen inte polisanmält de socialdemokratiska politiker som gjort intrång och lagt beslag på kommunens mark. Läs HÄR.

Kommunen har uppfunnit ett problem som inte finns, har dom inte vilja eller resurser att hålla snyggt på allmänningar borde det vara tacksamt om någon medborgare ställer upp.

Problemet är troligen att marken som inte ägs av kommunen ägs av min släkting Åke Holmström och han jagas för mygg när andra i kommunen kan göra elefanter utan polisanmälan eller annan åtgärd.

Kommunens politiker och tjänstemän har också gnällt för att de hamnar på sociala medier, de tycker säkert det var bättre för när undersåtarna krökte rygg och bugade.

Det är korruption och ovilja av de styrande, kanske slutar det med rättegång och stora kostnader för kommunens invånare. Det har hänt förr.

Men som politiker och offentliga tjänstemän brukar resonera. Det är inte riktiga pengar, bara skattepengar…

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod på kommunens mark, då ringde ingen efter polisen. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rapport från sandlådan Oxelösund

 1. Känns som min hemkommun Nykvarn eller vilken som helst modern kommun. Man kan säga Sverige i ett nötskal. Där tjänstemännen har förstört hjärnan i svensk högskola. För var det gamla kloka gubbar som jobbade i kommunerna.

 2. Ja du Pettersson sådan är Socialismen,som man sjunger i visan !!
  Om sedan som i din hemstad,där man vill bevara ursprungliga misskötseln,eller som i Stenbocks hemstad ”Sundets Pärla”, där M/MP styr,och ett totalt storhetsvansinne råder.
  Här bygges ”Kaninburar” på höjden om 12-15 våningar.Problemet är att ingen vill bo där,eftersom det ligger på ett Industriområdet intill stadens ända kemiska fabrik !!
  I gengäld breddas trottoarerna i ”City” med. italienskt mönster, Gatorna stängs eller i bästa fall,endast får nyttjas av cyklister….P-platser för bilar är sedan länge försvunna,vilket i sin tur gör att Centrumhandel sakta dör ut..

 3. Putinfasoner det nya normala i Sverige, dom måste bort 2022 och aldrig kunna komma tillbaka utan möjlighet att ta ton mer.

 4. Tyvärr finns det liknande problem i andra kommuner i landet också… korruption förökar sig ofta i diktatur… för det verkar vara det vi lever i. Kriminella får göra som de vill och de äldre som är vana att leva med yttrandefrihet blir misshandlade och satta i fängelse när de säger sin åsikt…

 5. Rubin i papperskorgen. Inkvoterad och politiserad med liten hjärna. OBS! Inget riktig jobb. Skattefinansierad.

Kommentera