Forskning & rasism: Delmi & statsfinansierad polarisering

SKATTER & PROPAGANDA. Enskilda journalister namngavs i förra veckan under rubriken “normalisering av rasism och främlingsfientlighet” – och detta av den skattefinansierade policykommittén Delmi, delegationen för migrationsstudier.

Henrik Jönsson Pressbild

Är detta ett exempel på vetenskaplig rättframhet inom det svenska policyarbetet – eller röjer det en form av statsfinansierad aktivism, där ideologiska meningsmotståndare angrips personligen?

Vad innebär egentligen skattefinansierat policyarbete? Hur ser Delmis definition av “främlingsfientlighet” ut? Och vad händer med ett samhälle där staten finansierar forskning som angriper enskilda medborgare?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Forskning & rasism: Delmi & statsfinansierad polarisering

  1. Släng er i väggen Polen och Ungern, nu kavlar den korrupta regeringen och dess politruker upp ärmarna och kommer att slå ned på all opposition som går emot den nya religionen värdegrunden och humanistiska, moraliska och feministiska regeringen.

  2. Snacka om att göra en höna av en fjäder. 8 sidor utredning (en kostsam sådan kan man anta) angående 6 citat.
    Per Gudmundsson (då på Expressen) twittrar 2015 ”Finansministern kan
    alltså inte säga att 500000 asylsökande per år vore fel.
    Alltså 5 miljoner/decennium. Nationens undergång på en
    generation – Ok!”
    Hanif Bali (M) hängs ut för ett twitter
    2 lösryckta meningar från ledare av Ivar Arpi (då på SvD) om vänsterns vurmade för islamismen
    2 lösryckta meningar från ospecificerad plats på SvD angående ökningen i antalet våldtäkter och ökad otrygghet bland flickor (vilket utredaren sedan försöker vinkla till att tidningen kommer med rasistisk hatpropaganda när han själv kopplar ihop ökningen av antalet våldtäkter med invandringen).

    Är det en tillfällighet att alla exemplen är hämtade till höger om Miljöpartiet? Snacka om att predika för de redan frälsta. Bedriver SvD hatpropaganda?

KommenteraAvbryt svar