Långsemester?

INSÄNDARE. Till Anders Åkesson, riksdagsledamot C

Du har nu tydligen suttit hemma i ca 15 månader med full betalning på ca 70 000 kr i månaden p g a pandemin och nu när du blir tvungen att infinna dig i riksdagen några timmar för att rösta angående förtroendet för landets statsminister så har du mage att säga att det känns både tveksamt och olustigt.

Vad f-n tror du att en IVA-sjuksköterska som i princip har jobbat med livet som insats med Coronapatienter och som för detta har en lön på ungefär hälften av ditt riksdagsarvode tycker?

I din skyddade värld i riksdagshuset så tror du kanske att hon eller han dansar tango med ett leende på läpparna efter ett 12-timmars pass och bara längtar tills nästa pass skall börja?

Ditt uttalande är inget annat ä n en spottloska rätt i ansiktet på denna yrkesgrupp och alla andra som inte har haft förmånen att ha full betald långtidssemester med 70.000 kr i månaden under pandemin.

Vad har du sysslat med under dina lediga 15 månader förutom att du och dina partikollegor tillsammans med andra semesterfirarande ledamöter från andra partier troligtvis suttit och smidigt nya planer på hur ni skall höja skatter och avgifter för vanligt folk?

Eller kanske du och din partikollega Jonny Cato, partiets flyktingpolitiske företrädare, har umgåtts på er semester och diskuterat hur fler s k flyktingar skall kunna spä på försörjningsbördan för dom svenska skattebetalarna?

Det kanske t om är på det sättet att du och Jonny Cato och hans man har mycket annat gemensamt som gör att ni har umgåtts mycket på semestern?

Du har kanske även hälsat på partikollegan Fredrik Federley och roat dig på hans gård i Dalarna nu när han är sjukskriven från EU – parlamentet som det så vackert kallas?

Hur som helst så bevisar din och andra ledamöters långtidssemester att det hade räckt långt med dom 50 – tal ledamöter som ”tjänstgjort” i riksdagen under pandemin.

Resten av gänget kan entledigas omedelbart och det naturligtvis helt utan ersättningar. Den sista förmånen skulle eventuellt kunna bestå av en andra klass tågbiljett till hemorten.

När dom olustiga timmarna är över nu på måndagen i riksdagen så tycker jag att du skall skynda dig hem så att du kan njuta av den värme och sol som nu finns i stora delar av landet och hämta ta igen dig efter den ansträngande omröstningen.

En sista fråga bara, skäms du inte över ditt uttalande?

Hälsa Annie!

Sandor Herold, Malmö

12 thoughts on “Långsemester?

 1. Jag hade också uttryckt min frustration att behöva åka in på kontoret en dag efter 15 månaders betald ledighet med fläsklön. Tänk vad synd det är om dessa medlemmar i knapptryckarkompaniet, men de kan ju trösta sig med att sedan väntar ju ytterligare 10-15 veckors betald ledighet innan riksdagen öppnar igen. Grattis Anders Åkesson du kan snart luta dig tillbaka igen och tänka på din egen godhet och din fantastiska värdegrund medan kulorna trillar in på kontot.

 2. Hej Centern och Annie Lööf!!! Ni personifierar förfallet i Sverige tillsammans med MP + S.

  Undrar med hur många varv/minut Gunnar HEDLUND roterar i sin grav.

 3. Exakt. 👍👍. Nu ser vi att riksdagen fungerar med bara 55 ledamöter istället för 349. Det behövs inte fler än så. Här finns mycket att spara. 70 tusen i mån x 294= 246 miljoner / år. Dom lägger vi vårdpersonalens löner istället.

 4. Ähhhhh vi är bara slavar o tjänstehjon till överheten. Sen styr dom våra liv precis så vi lever på lånade pengar. Och SVT säger att vi är lyckligaste folket på jorden. Vi behöver göra uppror mot överheten. Den största fjollan av dom alla Marcus Oscarsson TV4 eller vad han heter. Där kan man snacka om en som har rättat in sig i ledet. Han skulle bli perfekta maken åt Annie Lööf. Snacka om paret med största leendet. Och käften går i 280. Risk för hörselskador i det hemmet. Fjollträsk det är faktiskt perfekta namnet på Sverige som det är.

 5. Tack Sandor du skriver verkligen allt som behöver sägas. Jag håller till 100 % med dej.

 6. Jag tycker att du och alla övriga centerpartister ska stanna hemma. Särskilt Annie så vi slipper höra hennes gnäll.

 7. Hela svenska statsapparaten är full av inkvoterade och utvecklingsstörda herrar och damer, ofta svåra att skilja åt. De med flagga är honor, och de med rosa mössor är hanar, tror vi i alla fall.

 8. Härligt Sandor
  Det är ta mig tusan rätt att ge dem den. största kängan av alla – sparken, för de gnäller över att få åka in och utföra det arbete de är tillsatta för av sina väljare
  Riktigt osmakligt att gnälla av denne folkvalde.
  T.o.m när de är hemma utgör de en fara för Sverige.
  Det är nu man förstår varför det går igenom förslag i riksdagen, de är helt enkelt inte där på omröstningar, för de är för bekväma för ta sig dit.

 9. Jag hade också upplevt det olustigt om jag blev tvungen att uttrycka mitt förtroende för statsministern, corona eller inte.

  Tror jag hade vägrat, i alla fall om jag suttit så länge att jag redan var garanterad livstids försörjning.

Kommentera