Bengt Göransson (S) har lämnat oss

INRIKES. Den före detta socialdemokratiske politikern Bengt Göransson har avlidit. Det bekräftar Socialdemokraternas presschef Emma Cederstrand. Den tidigare ministerns fru skriver om bortgången på Facebook: ”Det är med stor sorg i hjärtat som jag nu meddelar att min älskade man, Bengt Göransson, igår stilla somnade in efter en tids sjukdom”.

Bengt Göransson, socialdemokrat. Foto: Riksdagen

Bengt Göransson var kulturminister i Olof Palmes regering under 1980-talet och sen utbildningsminister 1989-1991.

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) säger att Bengt Göransson var ”en sann folkbildare, en flitigt anlitad och mycket uppskattad talare i vår rörelse. Vi har förlorat en stark och inspirerande röst i frågor om demokrati och bildning”.

-Pettersson har inga särskilda minnen av Göransson men efter att ha läst eftermälet så inser jag Bengt var en äkta socialdemokrat tillskillnad från dagens ledare i S. Bengt Göransson symboliserade allt det socialdemokraterna övergett.

Dagens sosse-adel, Jan Eliassons hem

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Bengt Göransson (S) har lämnat oss

 1. Ytterligare en hädangången sossepolitruk man kan uppkalla gator och torg efter. Troligen så byter man helt sonika ut namnet på en redan befintlig gata, i enlgihet med att historien borjar med socialdemokratin.
  Han och hans efterlevanden hann säkert bli snuskigt rika efter hans högavlönade liv med furstliga förmåner, som sosseminister, landshövding, styrelseladamot och utredare. Snacka om hur lönsamt det är att tillhöra de rätta kretsen som har fngrarna djupt nedstuckna i svenska folkets skattkista.

 2. Videobandskatt och plastpåseskatt är snarlika och lika idiotiska
  typiska sozzeskatter som inte leder någon vart utan bara ställer
  till djävulskap.

 3. Jag hade också uppfattningen att Bengt Göransson var en hedersman. Beträffande miljö och flyktingar, som Jan Eliasson vurmar för, så handlar det i grunden om statsinkomster via höjning av skatter. Fler flyktingar ökar omsättning och ger orsaker till mer skatteuttag och oskäliga kostnader. Fortsatt miljöpolitik i den religiösa andan ger incitament för ytterligare miljöskattehöjningar. Ingen vet vart det leder utom mer skatter till staten att dribbla med. Regeringen bryr sig inte längre om den svenska allmänhetens rätt till sitt egna land och traditioner. Folks dagliga arbete för ibland knappa inkomster hindrar inte regeringen att lägga på dem än större skattebördor med jämna mellanrum.

 4. ”-Pettersson har inga särskilda minnen av Göransson men efter att ha läst eftermälet så inser jag Bengt var en äkta socialdemokrat tillskillnad från dagens ledare i S. Bengt Göransson symboliserade allt det socialdemokraterna övergett.”

  ”Inga särskilda minnen”, härav den vanliga benämningen ”gråsosse”?

 5. Han var mannen bakom skatten på videoband. Kulturen skulle bada i pengar trodde han. Efter några år avskaffades denna idiotskatt när man kom på att det kostade mer att administrera skatten än vad man fick in.

  • Om nu videobandsskatten var så bra att den gick med förlust varför avskaffades den då ? Av sossarna själva. Sossarna gjorde mycket bra för vanligt folk förr men det var då. Numera är det bara invandrarna och sina egna plånböcker de jobbar för. Nåt mer urspårat få man leta efter.

  • Vad som måste göras är att se till att obefogade utgifter stoppas då kan skatten sänkas till ca 20% på inkomster och arbetsgivaravgiften halveras !

Kommentera