Stäng

Sju muslimer döms för våldsamma koranupplopp i Malmö

BROTTSLIGHET. Malmö Tingsrätt, mål: B 12218-20 dömer fem personer i åldrarna 15-20 år för att ha kastat sten eller på annat sätt ha deltagit i det våldsamma upplopp som skedde efter en planerad koranbränning den 28 augusti 2020. En 58-årig kvinna och en 26-årig man döms för att ha anstiftat folksamlingen till våldsamt upplopp.

En av männen med gatstenar i händerna, kastande av gatsten borde kallas mordförsök.

Många människor samlades på Amiralsgatan i Malmö under eftermiddagen den 28 augusti 2020 för att visa sitt missnöje. Protesterna blev allt mer våldsamma och övergick i anläggande av bränder, stenkastning och skadegörelse. Fram emot kl. 21 hade situationen blivit så allvarlig att polisen betecknade den som ett våldsamt upplopp. På kvällen fanns flera hundra personer på platsen.

Polisen och polisfordon utsattes för kraftig stenkastning och många poliser samt polisfordon och annan egendom skadades. Det var först vid 02-tiden på natten som situationen började lugna ner sig.

Tingsrätten har tidigare dömt andra personer för deltagande i det våldsamma upploppet och nu har åtal mot ytterligare tolv personer prövats.

Den 58-åriga kvinna som döms för anstiftan till våldsamt upplopp befann sig i en gatukorsning och agiterade mot polisen. Sedan ledde hon en folksamling mot polisen och stenkastning bröt ut. Kvinnan döms till fängelse i ett år.

Den 26-årige mannen som också döms för anstiftan befann sig på samma plats som kvinnan och ledde folksamlingen med slagord. Han hade också tidigare under dagen bl.a. gestikulerat och agiterat mot polisen och på så vis manat folksamlingen att sätta sig upp mot polisen med våld. Mannen döms till fängelse sex månader.

De fem yngre männen och ungdomarna som döms för att ha deltagit får ungdomstjänst eller villkorlig dom med samhällstjänst. Fem personer frikänns helt.

De dömda är:

 • Jamilé Iskandar, född 1962, döms till 1 års fängelse för anstiftan till våldsamt upplopp
 • Enmar Fahed, född 1995, döms till 6 månaders fängelse för anstiftan till våldsamt upplopp
 • Hasan Elwan, född 2002, döms för våldsamt upplopp till villkorlig dom på 100 timmars samhällstjänst
 • Ouday Hasan, född 2003, döms för våldsamt upplopp till 70 timmars ungdomstjänst
 • Usama Kassem, född 2002, döms för våldsamt upplopp till 50 timmars ungdomstjänst
 • Amin Almohamad, född 2005, döms för våldsamt upplopp till 60 timmars ungdomstjänst
 • Yasf Almohamad, född 2002, döms för våldsamt upplopp till 90 timmars ungdomstjänst

Dessutom frikändes fem personer med liknande namn. Staten står för advokatkostnaderna på drygt 800.000 kronor.

Vid en tidigare rättegång blev det 7-0 till bortalaget när domarna föll för samma våldsamma upplopp i Malmö kom.

-Pettersson säger att upploppen orsakade skador för 4,2 miljoner, så straffen känns löjliga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Sju muslimer döms för våldsamma koranupplopp i Malmö

 1. Kan man tycka om muslimer?
  Jag gör det inte..
  Liten knorr där fram stor där bak..är vad jag hört från
  Muhamed tror jag individen hette

 2. Klart myndigheterna ska ta tillbaks ett utdelat svenskt medborgarskap och skicka hem dem dit där de hör hemma på livstid. Varför är det så svårt att göra något viktigt, som ger resultat? Vi kan inte ha lagar, som hela tiden gynnar brottslingar och brott.

 3. Deras brott här skulle ge dom direktavvisning till sina forna
  hemländer, med förbud att någonsin återkomma, vi
  behöver inte importera Slashasar, som så flagrant struntar
  i alla regler men utnyttjar rättigheter.

 4. Var är utvisningarna?
  Det gick ju bra att utvisa nordiska medborgare som ville demonstrera fredligt i Sverige så varför utvisas inte kriminella kulturberikare som förstör Sverige?

 5. Ett påpekande! Tryckte på tumme ner så får hon istället en gillamarkering från mig, hur kommer det sig?

 6. Ja du Pettersson.Jag tycker att du ska ha en stor eloge för att du orkar fortsätta med denna blogg.Hur många sjuka kommentarer och epiteter från både vänstertroll och uppenbarligen psykiskt sjuka individer har du inte fått genom årens lopp ? Som motvikt till det eländet och gojan som skrivs av dom är det alltid uppfriskande att läsa alla normala människors synpunkter på det som händer och sker i vår ankdamm här hemma och ute i världen.Ha det så gott och vi är många som uppskattar dig och din blogg ska du veta.🌹

 7. Tack för att du namnger dom skyldiga, så vi vet vem dom är. Tyvärr gjorde inte statliga medlöparmedia det.

 8. Löjliga straff. 😡

  Detta visar ju att denna VINSTEN FÖR SAMHÄLLET kan göra vad de vill tydligen, med denna regeringens ok, att mordförsök, allvarlig skadegörelse, hot och upplopp är ok, så länge det inte kommer ifrån nån svensk.
  För svenska gamla damer ska fängslas och hotas av regeringens utsända hycklande knäböjande feministiska knähundar, när de vill ha ordning i Sverige.

  Socialdemokraterna är Sverige och svensk fientliga. 😡

  Kommer DU fortsätta rösta på Socialdemokraterna !? 🤮

 9. Pettersson, lägg ut IP-adressen för den här stollen så får vi se var hen rör sig. Jag slår vad om att adressen befinner sig mellan Slussen och Skanstull.

  1. Elvin är bara en medlöpare till det samhällsfientliga socialdemokratiska partiet. Förtal är deras paradgren. Gå inte i fällan att fastna i en dåres dynamik. Bry er inte om honom helt enkelt.

  2. Den svagbegåvade muppen använder olika alias och VPN så ip-adressen skiftar också…

   Det blir mycket svårare att spåra en person som använder en VPN tjänst men inget är omöjligt.

 10. Många av dessa våldsverkare har väl hunnit bli belönade med svenskt medborgarskap och behöver trots det tolk i domstol?

  Hög tid att återställa grundlagen så att det åter går att återkalla ett utdelat medborgarskap vilket togs bort 1977. Sedan bör det inrättas en institution som väljs genom direkta personval och som prövar varje fall där förundersökning inletts om den misstänkte ska få sitt uppehållstillstånd och medborgarskap återkallat. Då kanske vi får slut på vänsterblivna ”djuristers” daltande med utländska våldsverkare.

  1. ”Om ni inte vill ha Islam, varför tog ni hit oss?”

   ”Vi” har inte ”tagit hit” er. Våra dyra politiker tyckte att det var en bra idé och de har aldrig frågat oss utan smugit med det ivrigt påhejade av ”journalisterna” på Södermalm som hjälp dem att undanhålla det från svenska folket.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: