Mannen som normaliserar islamism uttalar sig

INRIKES. Ulf Bjereld, är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han var åren 2015 till 2020 ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet (tidigare Sveriges kristna socialdemokraters förbund – Broderskapsrörelsen) och därmed också adjungerad ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott.

Ulf Bjereld. Pressbild Socialdemokraterna

Socialdemokraten Ulf Bjereld var ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet, och regeringens utredare vad gäller regler för bidragspengar till religiösa samfund. I uppdraget som Ulf Bjereld har fått ingår att föreslå ett nytt regelverk med tydligare krav om demokratiska värderingar i samfunden. Alltså en ordförande i en religiös förening ska utreda sig själv!

Broderskapsrörelsen Rapport 4.99

Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater bytte för några år sedan namn till Socialdemokrater för tro och solidaritet. Namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, då. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre i Sverige än socialdemokraterna.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Syrien, Ģaza, Irak, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

SMR = Sveriges Muslimska Råd

Om Ulf Bjereld på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Mannen som normaliserar islamism uttalar sig

  • Nej nej inte till MSB, det är en korrupt myndighet till brädden fylld av politruker och aktivister som enbart jagar demokrater åt makten.

 1. Det är sådana Quislingar och förrädare som ligger bakom förfallet,av vårt tidigare trygga land.

 2. Vem tror figuren Bjereld att han är? ” han säger att beslutet
  normaliserar SD” ? Vad då normaliserar? Skulle inte ett parti
  som har långt över en miljon väljare vara normalt? Hur många
  av Svenska folket tror han tycker det är normalt att välkomna
  Islam till Sverige? Ibland seglar dom” hällörade ”omkring i tron
  att dom är viktigare än vad dom i verkligheten är!

 3. Den gamle kpmlr sympasitören Ulf Bjerreld hur kan någon överhuvudtaget ha förtroende för honom.

 4. Detta är en ulv i fårakläder, en övervintrad kommunist av värsta sorten som gärna skulle se Sverige som en stalinistisk diktatur med omskolningsläger för oliktänkande demokrater. Han har också fräckheten att kallar sig kristen, det är bara ett sätt att dölja sina riktiga åsikter.

 5. Ja Socialdemokraternas arv av 14 st koncentrationsläger för politiska fångar tycks inte kräva någon åtgärd för att normalisera. Sedan kan man undra vad Socialdemokrater för tro och solidaritets skriftliga avtal med muslimer hade för grundsyfte egentligen? Ett politiskt laddat avtal också tänkt att vara hemligt för allmänheten. Det signalerar svek mot rikets säkerhet. Ny regering kan man hoppas på men inga garantier om förbättring förstås.
  https://juliacaesar.blog/2017/12/03/en-svensk-skamflack-socialdemokraternas-hemliga-koncentrationslager/

 6. Kanske början på tiden då sådana som Ulf ”röks ut” ur diverse skrymslen och vrår.

 7. Ska denne Ulf B. påstå att han är troende kristen så må han värdera alla människor lika till att börja med, likaså folkgrupper som muslimer och SD.

  Han får inte förglömma att hans Gud kommer att bedöma hans gärningar med samma måttstock som andra, den stund han skall vägas och mätas för att få komma till paradiset.

Kommentera