Kommunen hotar polisanmäla invånare som snyggar till…

OXELÖSUND. I Petterssons hemstad Oxelösund händer det saker, om det är värre än på andra håll vet jag inte men helt klart är det problem med dialogen mellan politiker, tjänstemän och en del av kommunens skattebetalare.

Det bergiga området mellan före detta Folkets Hus och S:t Botvids kyrka har under många års tid tillåtits växa igen med sly och buskar. En av hyresgästerna i Folket Hus, Jens Johansson, tyckte det såg illa ut och beslöt sig för att röja och snygga till på företaget Vinterklasens mark och delvis kommunens mark, för det senare finns ett muntligt avtal med kommunens tidigare gatuchef Rune Jonsson.

Nåväl, Jens ambitioner att få det lite snyggt i området uppskattas inte av den nya gatuchefen Johan Rubin, han ringde polisen, samma polis som knappt har tid att utreda grova brott har tid med detta.

Dessutom passar Johan Rubin på att blåljuga på kommunens hemsida

”Vi vet inte varför det har grävts på kommunens mark. Nu behöver vi säkerställa att grävningen inte fortsätter och stängslar därför in området. Vi behöver också se över området som sluttar brant på ena sidan så att inga barn kommer till skada om de leker i området. Buskarna och träden som är borttagna var ett skydd för detta. Nu får vi undersöka om området är säkert att vistas på innan stängslen kan tas bort, säger Johan Rubin, gatuchef”

Till saken hör att på kyrkberget har barn klättrat och lekt i generationer utan att det funnits staket eller buskar som skydd och än idag är området 100 meter västerut oskyddat och där är berget dubbelt så högt med ett lodrät stup. Gatuchef Rubin ljuger för att dölja sitt tillkortakommande.

”För att få gräva i mark som ägs av Oxelösunds kommun behövs tillstånd. Utan tillstånd är det otillåten åverkan och det polisanmäler kommunen”, fortsätter Johan Rubin sina lögner. Vad jag vet har kommunen inte polisanmält de socialdemokratiska politiker som gjort intrång och lagt beslag på kommunens mark. Läs HÄR.

Kommunen har uppfunnit ett problem som inte finns, har dom inte vilja eller resurser att hålla snyggt på allmänningar borde det vara tacksamt om någon medborgare ställer upp.

Problemet är troligen att marken som inte ägs av kommunen ägs av min släkting Åke Holmström och han jagas för mygg när andra i kommunen kan göra elefanter utan polisanmälan eller annan åtgärd.

Kommunens politiker och tjänstemän har också gnällt för att de hamnar på sociala medier, de tycker säkert det var bättre för när undersåtarna krökte rygg och bugade.

Det är korruption och ovilja av de styrande, kanske slutar det med rättegång och stora kostnader för kommunens invånare. Det har hänt förr.

Men som politiker och offentliga tjänstemän brukar resonera. Det är inte riktiga pengar, bara skattepengar…

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod på kommunens mark, då ringde ingen efter polisen. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Kommunen hotar polisanmäla invånare som snyggar till…

 1. Själv tror jag dom i kommunen har kontakter med dom kriminella det brukar vara så..
  Som Svensk i dag ska du bara hålla med dina komunalla politiker.
  Som du ger bidrag till varje månad..
  Dom skäms inte heller.för dom har ingen synpati för sitt folk..
  Bara sin lön och makt

 2. Problemen i centrum med narkotikahandeln. Verkar vara lågt prioriterat.

 3. Samhället verkar ha oanade resurser när det gäller den här typen av ”brott”.

  Tråkigt att våldtäkter, rån, mord, hedersvåld, inbrott, skadegörelse, trakasserier, ………. ses som lika viktiga att klara upp.

  Vad var det Bosse Ringholm (s) sade om att poliserna tyckte det var trivsammare att sitta kvar i bilen istället för att agera. Nu är det väl fikarummet som lockar! Och skitprat med kollegorna. Någon riktig brottsbekämpning verkar de inte befatta sig med.

 4. Det är därför sossar och de onämnbara kommer så väl överens, de är avundsjuka, lättstötta och hämndbenägna.

 5. Sila mygg och svälja elefanter, det låter som sosse-töntarna är i farten nu igen! Då ska det bråkas på skattebetalarnas bekostnad! Om man prioriterar skattebetalarnas pengar, så finns alltid skattebetalarnas skattepengar!!

  • Bra Frk. E.

   Bra ! Så är det. Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna) står över lagen.
   Det strider mot Grundlagarna som säger att myndigheter skall utövas UNDER lagarna.

   Det finns flera faktorer som gör det möjligt.
   En faktor är att ”medelsvensson” vägrar att anmäla brott som begås av offentliga tjänstemän. (Brott anmäls till Polis- eller åklagarmyndighet.)
   En annan faktor är att det inte finns maktdelning mellan lagstiftaren och den offentliga makten. Leta upp ett regeringsbeslut på ”Tomas Hemsida”.
   Avsaknad av maktdelning innebär att Sverige inte är och troligen aldrig varit en ”rättsstat”.
   MVH Tomas.

 6. Jag var i Oxelösund med mina föräldrar för länge sen, det var fult och ointressant och verkar vara så nu också.

Kommentera