Stäng

SD lämnar in yrkande om misstroende mot Löfvens regering

INRIKES. För två dygn sedan gav Vänsterpartiet regeringen 48 timmar på sig att agera i frågan – antingen att stoppa förslaget om fri hyressättning i nyproduktion eller förhandla med Hyresgästföreningen. En halvtimme före deadline meddelade regeringen att samtal kommer att ske med Hyresgästföreningen och övriga parter på bostadsmarknaden, men det räcker inte, enligt Vänsterpartiet.

Henrik Vinge, gruppledare SD. Bild Riksdagen

Vänsterpartiet går vidare med misstroendehotet mot Löfven-regeringen och kommer att söka stöd från Moderaterna och Kristdemokraterna i riksdagen. Det efter att regeringen inte har agerat tillräckligt i hyresfrågan trots Vänsterns ultimatum. Nu saknar Vänstern förtroende för regeringen.

Vi kommer att hålla detta hela vägen, för vi menar allvar. Vi kommer att stå vid vårt ord, säger vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar, som ska samtala med M och KD.

Eftersom Vänsterpartiet har för få röster i riksdagen för att ensamma lämna in ett misstroende så har Sverigedemokraterna idag har lämnat in ett yrkande om misstroende mot statsminister Stefan Löfven (S).

På en pressträff säger SD:s gruppledare Henrik Vinge att han tror på en misstroendeomröstning redan nästa vecka. – Det här är något vi har strävat efter ända sedan den här regeringen tillträdde, säger Vinge.

Vinges uppfattning är att det ”finns en vilja” att fälla regeringen hos såväl V som M och KD. – Jag räknar med att en majoritet i kammaren röstar för att avsätta Stefan Löfven, säger Vinge.

-Pettersson säger att det behövs 175 röster för att avsätta Löfven och och M, SD, V och KD har tillsammans 182 mandat så nu gäller det att allastår vid sitt ord.

Statsminister Stefan Löfven (S) har kallat till presskonferens kl. 16:00…

Antal riksdagsledamöter enligt valet den 9 september 2018.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 reaktioner på “SD lämnar in yrkande om misstroende mot Löfvens regering

 1. Är det så att V bluffar och röstar för S och låter SD ta skiten när det skall röstas i en väl ut räknad mega bluff ???
  När kan man lita på V
  V är fortfarande ett vänster parti som inte vill ha med SD att göra !!!

 2. ”När Löfven faller”, nu behöver vi kanske inte vänta till hösten 2022 för att få uppleva det….

 3. Ett Sverige utan Löfven och MP… Fn, då finns det ju hopp om landet igen! Gissa om jag håller tummarna!!

 4. Har funderat på om denna konstellation skulle kunna fungera?
  M-SD-KD-V blir en bred sammansättning med förankring till höger som vänster, men ett helt annat synsätt på hur Sverige skall styras.
  Bort med all ingrodd byråkrati och gamla stötar som bara ser om sina kontor och löner.
  Kan det bli problem? Naturligtvis, men för att få sitta kvar krävs resultat, som en helt ny regering kan om den vill klara av, och då går det inte att leka besservisse typ a`la Löfven eller Lööf.

  Det krävs ju lite finsliperi på frågor som har varit helt låsta tidigare mellan V och M, men båda parter har allt att vinna, nu genom direkta samtal.

  Ja! Jag tror på detta … kör!

 5. SVT kommer väl att ha sorg ifall deras största bidragsgivare
  (med andras pengar) åker ut från regeringstaburetterna

 6. Ska bli intressant å se vilket partier som viker sig, gissar på¨V och M röstar så att svetsloppan ändå sitter kvar.

 7. Tänk att julafton kommer innan midsommar, detta år. Helt otroligt.

  Nu hoppas vi att tomtarna står fast vid sina ord och levererar efter svenska folkets önskelistor.

 8. Snacka om att spela SD i händerna.
  Lilla Dagostar går ut och spelar tuff mot den gamle i Riksdagen för att visa att hon är en häftig och energisk partiledare som står på de svagas sida.
  När inte den gamle går med på hennes hot säger hon att V inte har något förtroende för regeringen.

  SD skjuter då den upplagda bollen i mål och lämnar in ett misstroendevotum mot statsministern vilket tvingar V på måndag att visa sin hand – snackar Dagostar skit eller står de på låginkomsttagarnas sida?
  M och KD går med eftersom de fäller Löfven om de får chansen.
  Röstar V för att avsätta Löfvén har Dagostar röstat bort en röd statsminister från makten.

  Det är mer eller mindre; Game, Set and Match för SD
  Och V är skadeskjutet inför valet nästa år – oavsett hur det går på måndag.

  1. Ja har aldrig haft mycket för Vänsterpartiet, men detta är
   nästan värt en god öl, om det nu går igenom att vi äntligen
   blir befriad från det maktfullkomliga S. Men det är ett annat
   parti som också blir skadeskjutet, nämligen MP, och det är
   nästan värt 2 öl om dom blir förpassade till historiens skräphög?

 9. Ska bli väldigt intressant, hur kommer V att agera? Skall de stötta sina huvudmotståndare?
  M, KD regering stötta av V och SD.
  V och SD gillar bidrag och M är emot och KD vill ha bidrag till sina hjärteområden och ta bort andra.

 10. Givetvis hoppas vi alla att Steffe sitter kvar som Sosseledare i många år till medan tiondelarna sakta sipprar ut. Däremot behöver vi någon med någon form av kompetens att leda landet.

 11. Ut med hela regeringen och sätt in vettigt folk, om det finns. Halvera riksdagen också när de ändå håller på!

  1. Jill
   Finns det nått parti som vill halvera sin riksdagsgrupp och småpartier a riskera att åka ut.?

 12. missförstå mig rätt nu men ponera att Stormufti Steffe åker ut ur Rosenbad nästa vecka o det mot alla odds blir en ny icke soSSe regering till september 2022.
  Kan det inte istället bli kontraproduktivt att försöka reda ut allt elände på knappt 1 år för att sen tyvärr åter få stormuftin i Rosenbad ?

 13. Det var väl på tiden att kommunisterna fullföljde sina hot. Det har väl aldrig skett tidigare. Nya grytor som vill vara med och ta röster från sossepartiet allt i enligt med kommunistdogmerna. Men men den som lever får se. Att SD hjälper till kan vara en anledning för kommunisterna att hoppa av, någon kan väl påminna om Stalin, idolens, samarbete med nazisterna. Det gick bra då och det går säkert bra nu, om det vore så att SDs valmanskår är nazistiska som svetsarlärlingen påstår med sin bakgrund.

  1. Stalin samarbetade med nazisterna eftersom England och Frankrike sommaren 1939 vägrade honom en militärpakt mot NaziTyskland och han då inte själv hade resurser att ensam bekämpa tyskarna. Efter det tyska angreppet mot Sovjet midsommartid 1941 (22 juni; nu i dagarna 80 år sedan) förde Stalin ett framgångsrikt krig mot Tyskland (tillsammans med högermännen Churchill och Roosevelt), ända tills tyskarna kapitulerade.

   1. Stalin var hänsynslös mot tyskar och sina egna soldater. Liksom Putin är nu är.
    Jag hoppas på ett demokrartiskt Ryssland som kan hjälpa oss i kampen.

  1. Till priset av nya eftergifter från Löfven. De minsta partierna har mest makt. Det kallas demokrati av någon anledning.

 14. Mycket förvånad att den fege ledaren för M gick med på detta. Att få bort S MP och C från makten är nu möjligt och mycket enklare än att få till stånd en ny Regering.
  SD, M och KD måste få med sig L för att få ihop 174 och V för att få en rejäl majoritet men det blir en regering som inte kan göra vad som nödvändigt är, de skulle både V och L motsätta sig.

 15. Nu är det fullt pådrag bland hela vänstermedia, dvs MSM. Herregud så indignerade de är. In your face.

  1. A f t o n s l a s k e n kommer för första gång sedan Gustaf V´s död,att pryda sin framsidan med rejäl s v a r t ram!!
   Sen funderar förstås Stenbock,om undrens tider inte är förbi ?
   Enbart tanken att få bort de Gröna kommunisterna ur en regering,vore som någon skrev, julafton före Midsommar.
   Har idag tvingats betala c:a 225:- skatt,när jag tankade 20 liter 95 oktan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: