Stäng

Nya åtgärder ska komma åt bidragsfusk

BROTTSLIGHET. Idag beslutar regeringen om nya åtgärder för att motverka bidragsbrott och felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen.Arbetet ska samordnas av Ekonomistyrningsverket som vart tredje år ska återkomma till regeringen med en beräkning av hur omfattande felen och fusket är, skriver Sveriges Radio.


”Den organiserade brottsligheten har sina tentakler här också och försöker utnyttja svagheter i våra välfärdssystem. Det kan vi aldrig acceptera”, säger finansminister Magdalena Andersson.

-Pettersson noterar att myndigheterna räknar med att c:a 18.000 miljoner per år försvinner till organiserad brottslighet ur våra välfärdssystemen och det är märkligt att inte denna brottslighet prioriteras högre av denna och tidigare regeringar.

Jag säger inte att det bara är invandrare som fuskar men under de drygt tio år jag följt assistansbedrägerier med mera är det mest människor med utländsk bakgrund som dömts i de stora organiserade bedrägerierna.

Sedan blir det mest symbolpolitik när regeringen försöker signalera att de bryr sig genom att ha så många punkter som möjligt på sin  lista. De lovade redan när de kom till makten i oktober 2014 och knäcka den organiserade brottsligheten. Det är lång startsträcka.

Läs mer om assistansbedrägerier…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Nya åtgärder ska komma åt bidragsfusk

 1. Vems välfärd är det du snackar om Magdalena A. ?? Det är väl
  dom 675,000 som inte bidrar ekonomiskt till det allmänna?

 2. Dubbla identiteter, på pappret ensamstående föräldrar, fejkade handikapp och personliga assistenter, bilhandlare, bilrekonditionerare, bilreparatörer, närbutiker som inte betalar skatt eller andra avgifter efter flera års verksamhet. Det finns många kryphål att plugga igen om staten velat.

 3. Regeringen tänker fel, de ska inte höja skattetrycket utan använda medlen på ett bättre sätt.
  Bort med SIDA, rensas inom SVT, SR rensa i bidragsfloran. Inga bidrag till pressen eller politiska partier ej heller till föreningar mm.

  De som befinner sig här olagligt ska bort, ingen skall ha tolk. Det skall ej utgå bidrag till ex. vis rennäringen Samerna får bekosta sitt eget ting o.s.v.

  Det skall ej översättas och spridas information på något annat språk än det svenska.

 4. Dom styrande törs inte störa sin valboskap med att ta bort bidragen, därför blir det bara en beräkning vart 3:e år istället för att ta tag i problemet

 5. Man har år efter år bara låtit i allt fusk med bidrag bara fortsätta, vad skulle få regeringen att ändra sig nu helt plötsligt? Det är som om våra politiker ville behålla alla möjligheter till fusk för att göra Sverige mer attraktivt eller nåt….

 6. när det gäller den så kallade finansminister så klarar hon inte av att ballasera sitt eget lönekonto..
  ja har inte hört någon fara omkring och gnälla om skatter och trakaserar varenda människa som inte sitter fast i bidragsberoendet och smtidigt så fruktansvärt blind på det kapitalflödet som lämnar landet med jihadister och terrorister smtidigt som dessa lämnar enorma kostnader efter sig på grund sv sprängningar och sjutningar …
  dennafnansminister befiner sig inte i verkligheten.

 7. Och varför är det i princip omöjligt att som privatperson anonymt anmäla bidragsbrott?

 8. Undrar vad det är för typ av åtgärder. Den enklaste och effektivaste åtgärden, samkörning av samtliga förmånsregister har riksdagen sagt nej till tidigare. Resultaten skulle kunna bli imponerande.

  1. Ändrad standard för öresavrundning på pensionärernas bostadstillägg.
   Drastiskt skärpta regler för tillståndsgivning för färdtjänst till och från hälsocentral
   Fotboja på gamlingar för att se till så de inte har råd att gå till korvmojen för då behöver de inte fullt bostadstillägg.

 9. Svenska myndigheter behöver nog tolkhjälp för att förstå hur kryphål i lagar och förordningar kan utnyttjas av den klurige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: