Förebilderna – 100 övervakare kopplas till mc-gäng och grova brott

BROTTSLIGHET. Personer med kopplingar till kriminella nätverk och mc-gäng utses av Kriminalvården till övervakare – åt sina egna kompisar. Acta Publica, visar att ett hundratal lekmannaövervakare har koppling till organiserad brottslighet.– Jag upplever att frivårdens tjänstemän är väldigt naiva, säger pensionerade åklagaren Urban Svenkvist.

Det saknas forskning om hur effektivt systemet med biträdande övervakare är. Trots det vill Kriminalvården kraftigt satsa på att bygga ut systemet. Acta Publica har granskat 15.420 biträdande övervakare som under den senaste tioårsperioden haft över 43.000 klienter. Utredningen visar att systemet kan ifrågasättas, både när det gäller tillsättning och fortlöpande kontroll av övervakarna.

Mer än var femte biträdande övervakare är själv straffad, flera har begått brott tillsammans med sina klienter. Ett hundratal är på olika sätt knutna till organiserad brottslighet och det finns exempel på hur såväl övervakare som klient varit knutna till samma våldsbejakande extremiströrelser.

Läs vidare…

-Pettersson säger att det är dags att göra om Kriminalvården och ta bort begreppet vård. Vården för kriminella fungerar inte, återfallen är allt för vanliga, det är dags att prova med rejäla straff och lägga resurserna för vård på gamla och sjuka. Det är alldeles för lätt att vara kriminell idag, lås in och låt straffen avtjänas i hemlandet samt obligatorisk utvisning vid brott som ger fängelse.

Varför inte privatisera fängelserna? Lägst pris per fånge får jobbet…

-Pettersson litar inte på modern elektronik och skulle föredra den gamla sorten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Förebilderna – 100 övervakare kopplas till mc-gäng och grova brott

 1. Hade detta fungerat om båda parter varit av svenskt ursprung?
  Kanske, eller iallafall ibland, men troligen inte.

  Kan det då fungera i klansamhällena, i gängen, bland krigsförstörda flyktingar, bland kriminella som bara ser pengar i fickan, bland olika folk i olika religioner, bland människor utan empati för grannen…….?

  Svaret är ett bestämt NEJ!
  Sen kan kriminalvården tro vad dom vill.

 2. Det är väll regeringen med sinna kriminella som anstält skitstövlarna..
  Makten har alltid haft bra förbindelser med kriminella

 3. Har du ingen käpphäst? Finns det verkligen någon som är så dum så att han klickar på en skitlänk som denna? I så fall förklarar det även valresultatet.

  • Tja du Bengt,dessa har försökt under längre tid att samla in e-adresser,på dem som besöker bl.a. Petterssons blogg !
   Misstänker det är någon form av vänstergrupp…..som ligger bakom.
   Tyvärr finns det några som av ren nyfikenhet,går i fällan.

 4. Varför skulle ”Kriminalvården” vara annorlunda än Abzurdistan i övrigt ?
  Instämmer med Svenkvist,den ena tjyven bevakar den andra,i Nordens Dårhus Nr 1 !

 5. När svenska så kallade myndighetspersoner ”kör på” med sin kompetens och väljer övervakare, dvs. ett så kallade myndighetsbeslut :-), då går det bra. Ofta blir det väldigt bra, som i fallet ovan.

  Man ska ha stor respekt för inkvoterade, politiserade myndighetspersoner.
  De är fina stolpskott som vill dig väl.

 6. Behövs ingen ”forskning” för att konstatera att en kriminell inte skall övervaka en annan kriminell.

  Hur länge skall vi tillåta myndigheter excellera i dumhet med skattepengar? OCH det behövs ingen hittepå”forskning” för att konstatera självklarheter.

  Detta är ännu ett exempel på hur offentliga pengar (för kriminella övervakare gör ju inte detta gratis, även om de är biträdande) pumpas in och göder kriminaliteten.

 7. Petterssons ide, den gamla sorten, är effektivare än övervakningskameror om bankerna sätter kraftiga magneter vid ingångarna 😀

Kommentera