Kinesiska taikonauter är på väg mot rymdstation

TEKNIK & VETENSKAP. För första gången på fem år har Kina skjutit upp en bemannad rymdfarkost. Strax före klockan 03.30 skedde uppskjutningen av raketen Shenzhou-12 från Jiquan i Gansuprovinsen, rapporterar BBC.

Shenzhou-12-kapseln på väg mot det tre månader långa uppdraget med raketen Den långa marschen. Bild China Daily

De tre så kallade taikonauterna, som kinesiska rymdfarare heter, ska åka till den kommande rymdstationen Tiangong. De kommer att vara där i tre månader. – De ska sätta ihop, eftermontera och förbereda modulen för formell verksamhet om ett och ett halvt år. Det är ett bygguppdrag, på sätt och vis, beskrev rymdforskaren Brad Tucker uppdraget inför uppskjutningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Kinesiska taikonauter är på väg mot rymdstation

 1. Undrar var bärraketdelarna ramlar ner denna gång, borde inte Kina satsa pengarna hemmavid istället.
  Kanske planen är. vi skapar oss först herravälde över rymden och kan därifrån behärska Jorden.

 2. 17 juni tycks vara en speciell dag för Kommunister. I dag för 68 år sedan slogs ett försök till rättvisa ner i dåvarande unga DDR.
  I Berlin gick många tusentals arbetare ut i en demonstration som skulle sluta i ett blodbad,där 55 personer sköts ihjäl av de Röda avskummet.
  T.o.m. Sovjet ställde upp med sina stridsvagnar mot de protesterande.
  Med anledning av detta blev 17 juni Väst-Tysklands Nationaldag under alla åren,fram till återföreningen.
  Än idag heter den stora paradgatan i V-Berlin som leder fram till Brandenburger Tor,”17 juni”.
  Länk från Wiki:https://sv.wikipedia.org/wiki/Folkupproret_i_%C3%96sttyskland_17_juni_1953

  • ja man kan påstå att att man var lite iritterad på tyskarna. som som fart runt och mördat lite här och var i Europa och pappa stalin var inte särskilt glad.. och det är ju så att det finns ingen orsak att förlåta tyskarna ..
   kolla bara judarna och dom problem man har .
   för att riktigt bettala den skuld tyskland dragit på sig efter världskriget skulle axelmakterna behöva utrota Tyskland man tog nämligen livet av flera männikor än det fanns tyskar och det är en besvärande omständighet att man faktiskt inte rensat bland dessa krigsförbrytare

 3. ja nu flyttar dom in i rymdstation..jänkarnas pengar har tagit slut . s nu får putin och kineserna leka med den flygande skrothögen till rymdstation iis.. det ken vara då illa att kineserna med putins kunskapsbas bygger en egen rymdstation med ett jätte teleskop och tyngdkraftslabratoium…det kostar att ligga på topp undrar om man får köppa in sig. jo kanse om maninte skyflar skit på kinas president så kanse det går ?

Kommentera