Tronskifte pågår i den ekonomiska debatten

EKONOMI & SKATTER. Socialdemokraternas förslag om skatteskärpningar för investeringssparkonton har sannerligen inte tagits emot väl. Man kan fråga sig vad som har hänt med det partiet, som förut hade som sin bästa gren att förändra sin politik efter vartåt svenska folket hade förflyttat sig. Även om de inte alltid lyckades hade S-strategerna i alla fall koll på var deras vanliga väljarbas befann sig, inte minst när det gäller arbete och ekonomi, skriver Dagens Industri.

Finansminister Magdalena Andersson, Oscar Sjöstedt, SD och Aktuellts Jon Nilsson i torsdags kväll. Skärmdump från SVT.

I Aktuellt i torsdags debatterades ISK, och Magdalena Andersson ställdes mot Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt. En supermeriterad toppolitiker mot en person utan regeringserfarenhet i riksdagens nyaste parti. Det borde bara kunna sluta på ett sätt.

Magdalena Andersson sa om sin motståndare att han är mer förankrad på Stureplan än i Sölvesborg. Hon talade om ”skatterabatter” och satte det i samband med att vårdanställda försöker spara pengar till att barnen ska kunna åka på konfirmationsläger. Undersköterskor mot företagare. Detta medan Oscar Sjöstedt talade om människor som sparar till sin pension med redan beskattade pengar och om att den ”skatterabatt” som Magdalena Andersson talar om  i själva verket är en dubbelbeskattning för småföretagare.

Magdalena Andersson fick frågan om varför LO-medlemmar går till SD, och hon svarade återkommande och oprecist att man måste granska Sverigedemokraternas ekonomiska politik. Sanningen är förstås att en majoritet av svenska folket inte vill ha skattehöjningar och vänsterpolitik. Väljarna har inte missförstått politiken, som Magdalena Andersson hävdar, utan de vill att sparande ska löna sig och att redan beskattade pengar inte ska beskattas en gång till.

-Pettersson noterar att Oscar Sjöstedt (SD) vann debatten och när Magdalena Andersson sa om sin motståndare att han är mer förankrad på Stureplan än i Sölvesborg, så misstänker jag att Magdalena har fel, jag tror Sjöstedt trivs betydligt bättre på Sweden Rock eller Sommarfestivalen i Sölvesborg än på Stureplan…

Ultima Thule – Sommarfestivalen i Sölvesborg 2018. Fädernesland med vår nästa statsminister Jimmie Åkesson som gästartist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Tronskifte pågår i den ekonomiska debatten

  1. Socialdemokratiska BidragsPartiet företräder sina kärnväljare på ett utmärkt sätt. Mer skatt för dem som arbetar och högre bidrag för dem som inte arbetar.

    Självklart sticker det i ögonen på BidragsPartiet att vårdanställda (genom ISK) kan spara pengar till att barnen ska kunna åka på konfirmationsläger, enbart nomenklaturan borde ha sådana förmåner.

Kommentera