Stäng

Hamas bröt vapenvilan med Israel

MELLANÖSTERN. Den terrorklassade islamistiska organisationen skickade i går upp ”brandballonger” mot Israel som utlöst minst 20 bränder på flera platser i Israel. Israelerna blev som vanligt griniga och svarade med luftangrepp mot Gaza.

Bild från ett tidigare tillfälle.

De israeliska attackerna mot Gaza var riktade mot militära mål som tillhör Hamas, rapporterar Jerusalem Post. Israels försvarsmakt IDF skriver i ett uttalande att man ”är redo för alla scenarier, inklusive nya stridigheter mot de fortsatta terroristhandlingar som utgår från Gaza”.

Hamas har svarat på attackerna och kallat dem för ”ett misslyckat försök att stoppa vårt folks motstånd och solidaritet med den heliga staden”.

Striderna var den första upptrappningen av konflikten sedan parterna enades om eldupphör 21 maj, efter nästan två veckors intensiva strider.

Araberna är uppfinningsrika. Drakar med hakkors och brandbomber skickades mot Israel på Hitlers födelsedag är dock inget svenska medier rapporterar om.

Här berättar Hamas chef i Gaza, Yahya Sinwar, att Hamas gömmer sig bland civila i Gaza.

***

Stöd bloggen

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Hamas bröt vapenvilan med Israel

 1. Jag kanske börjar bli blasé, men jag har tröttnat på den där konflikten, parternas kompromissvilja är noll.

 2. Ge dom här figurerna i Hamas ett par ordentliga pulver så dom
  utplånas från jordens yta så blir det lugnt för all framtid.

 3. När SVT, vår opartiska publika nyhetskanal, rapporterar så kommer Israels gärningar först. Har aldrig sett att Hamas får skulden, att de inte begriper de ansvariga att detta genomskådats av den aktiva delen av svenskar.

  1. som ja påståt tidigare varför tar man inte möjligheten när den kommer . nu kan man faktiskt omringa Gaza remsan på med napalm .. sen håller man denna terrorister remsa så ingen kommer in eller ut ..
   det är konstigt har judarna glömt vad tyskarna lärt dom omringa och utplåna. så svårt kan det inte vara

Kommentera

%d bloggare gillar detta: