Stäng

Uppmärksammade insatser har lett till att 400 gripits

BROTTSLIGHET. Omkring 400 personer i Sverige har kunnat gripas genom arbetet med de krypterade mobiltjänsterna Encrochat och Anom, säger rikspolischefen Anders Thornberg i SVT:s Agenda.

Anders Thornberg, rikspolischef. Foto Lars Hedelin Polisen

Thornberg säger att han jobbat inom polisen i 40 år och att han ”aldrig har varit med om något liknande”. Han betonar att det ännu inte handlar om domstolsavgöranden men att det är viktigt att komma åt kriminella som yngre personer ser upp till.

– De här individerna har dolt sig i appar och trodde att de var helt säkra. Vi har kunnat läsa i klartext, det har varit häpnadsväckande och väldigt intressant för oss att jobba vidare med.

Enligt Thornberg är det svårt att säga vilken effekt det stora antalet gripanden kommer att få, bland annat då man redan ser tecken på att det finns unga som nu vill klättra i den kriminella hierarkin.

-Pettersson hoppas polisen och domstolarna får stöd av regeringen så detta inte rinner ut i sanden, men jag tycker justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) som är ansvarig är ovanligt tyst…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Uppmärksammade insatser har lett till att 400 gripits

 1. Förvånansvärt gediget brottssamhälle planerat av regeringen, byggt av Migrationsverket, stöttade och påhejade av media och public service. Jag förstår att vi endast sett en bråkdel av skiten. Det är dags att planera utvisningar, återvandring och invandringsstopp för berörda.

 2. Vad är det att vara glad över att vi släppt in tusentals kriminella i Sverige? Jag säger som alla sverigedemokrater, vill vi jobba förebyggande stoppa invandringen av fejkflyktingarna.

 3. Vi får vara glada om regeringen inte förstör alltihop, de har inte varit särskilt benägna att bekämpa kriminalitet.

 4. Mållgan har fått stora skälvan, 400 kärnväljare inlåsta, och det är bara ett år till valrörelsen. Hur ska man nu lyckas övertyga Rinkeby att rösta rött när Polisen blandar sig i ”mångfaldsaffärerna”.

 5. Har ett mantra som jag brukar nämna när det kommer till kriminella kulturberikare; grip, lagför, utvisa.
  Med den inställningen skulle vi få ner kriminaliteten till extremt låga nivåer.
  Det enda kriminella kulturberikare fruktar är utvisning.

 6. Var förvaras dessa 400? Häktena och fängelserna är redan överbelastade…så hur ska de få plats med ytterligare 400?
  Dessa kommer inte att få plats. Därför kommer de inte få några domar som är kännbara, gissar jag…

 7. I Sverige råder svensk dumhet, så jag skulle bli mäkta förvånad om någon av dessa kriminella som nu plockats in får något kännbart straff. Frågan är om metoden att få fram bevis kan hålla i svensk domstol.

 8. Herkules som Flygvapnet äger, rymmer säkert de 400 släpp dem på gränsen mellan Syrien Iraq.
  Vi är ju hyggliga så de kan få varsin fallskärm och en halv liter vatten samt beskedet ”kommer ni igen till Sverige så blir det samma resa en gång till, då utan fallskärm.

 9. Nu får alla vänsteraktivister i vårt rättsväsende jobba som faan för att släppa lossa alla invandrade brottslingar så de kan fortsätta att göra vårt land osäkert-

Kommentera

%d bloggare gillar detta: