SVT:s falska rapportering om kvotflyktingar

PROPAGANDA & SVT. Vi tar emot för få flyktingar säger Cecilia Gralde, talesperson för SVT Aktuelltredaktionen, som i sin tur är taltratt för MP/S-regeringen, förklarar i upprörd ton att bara Kanada ligger före oss när det gäller mottagande av kvotflyktingar mellan januari-mars i år. Gralde borde ta och coola ner sig lite. Kanadas ledning består ju trots allt bara av en enda person. 826 mot 825. Kanada har 37,5 miljoner invånare. Sverige har 10 miljoner. Åtminstone var vi så många igår. Det kanske har förändrats under natten och vi har blivit 11 miljoner. Det låter jag vara osagt. USA:s befolkning är 328 miljoner. De har tagit emot 625 personer, skriver Birgitta Sparf på Det Goda Samhället.

SVT jämför antalet flyktingar utan att ta hänsyn till de olika ländernas befolkningsstorlek.

Storbritannien har 66 miljoner och har emottagit 345.Tyskland bebos av 83 miljoner och har lyckats ta emot 332 skyddsbehövande. Ändå borde vi ligga i topp, enligt Aktuellt. Åtminstone tolkar jag deras rapportering så. Vår mottagning har gått ner. Budskapet trummas in. Vi har skött oss dåligt. Att de ens visar dessa staplar är direkt pinsamt. Naturligtvis sätter de inte det faktiska antalet i proportion till folkmängden i de olika länderna. Då skulle Sverige ligga i helt ohotad tätposition och det fanns ingen anledning att propagera för ett ökat antal flyktingar till just Sverige. Vilket verkar vara det främsta uppdraget för vår skattefinansierade regimmedia, tillsammans med att larma om den påstådda klimatkrisen.

Regeringen och riksdagen har beslutat att Sverige ska ta emot 5000 kvotflyktingar per år. Uppdraget att verkställa detta beslut läggs genom tvingande lagbeslut ut på kommunerna vilket innebär ett enormt kostsamt och omfattande arbete för socialtjänst och skola.

Läs vidare på Det Goda Samhället…

-Pettersson tänkte först att så fula kan inte ens SVT vara och ville dubbelkolla aktivisterna på redaktionen. Programmet sändes den 8 juni, men av någon anledning saknas just den dagens SVT Aktuellt…

Public services budget för 2020 sÅG ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor). 2021 får public service 8.735 miljoner skattekronor för att rapportera oberoende och sakligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “SVT:s falska rapportering om kvotflyktingar

 1. Dessa fån till nyhetsuppläsare står där varje dag och trixar med
  nyheter, medvetna om att dom ska föra folket bakom ljuset,
  hur f-n står dom ut med sig själva?

  Hur många så kallade flyktingar inhyser CECILIA GRALDE
  hemma hos sig?? Förmodligen ingen, hon står där med sitt
  skattefinansierade propagandaorgan och vill vältra över ännu
  större kostnader på världens mest skattetyngda folk. Ynkligt!

Kommentera