Stäng

20 år sedan Göteborgskravallerna och de vänsterblivna håller fortfarande på…

BROTTSLIGHET. Göteborgskravallerna är en samlande beteckning på en serie kravaller och upplopp i samband med demonstrationer i centrala Göteborg 14–16 juni 2001 med anledning av EU-toppmötet i Göteborg och USA:s president George W. Bushs besök i Sverige, står det på Wikipedia.

Bilden från kravallerna 2001.

Demonstranternas och aktivisternas sammandrabbningar med polis var de mest omfattande i Sverige på flera decennier. Sammanlagt skadades 53 polismän och 90 demonstranter och såväl staden som privatpersoner åsamkades omfattande materiella skador. En intensiv massmedial nyhetsbevakning av kravallerna överskuggade både EU-toppmötet, de alternativa seminarierna och de tre stora föranmälda demonstrationerna, som samlade cirka 50 000 personer.

Under de aktuella dagarna grep de runt 2500 poliserna 530 personer. I uppmärksammade rättegångar blev ett 80-tal demonstranter åtalade, och flertalet dömdes för våldsamt upplopp. 170 polismän anmäldes av demonstranter och fem åtalades, men ingen fälldes. Polischefen åtalades för frihetsberövande i samband med en avspärrningsaktion med gripanden vid Hvitfeldtska gymnasiet, men friades i hovrätten även han.

-Pettersson säger att då som nu låg vänsterblivna bakom det mesta av våldet och skadegörelsen för miljoner. Då som nu sa de vänsterblivna AFA att våld är självförsvar…

Janne Josefsson, Uppdrag granskning försvarar stenkastarna, som borde ha åtalats för mordförsök när de kastar gatusten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “20 år sedan Göteborgskravallerna och de vänsterblivna håller fortfarande på…

 1. Det dom inte fattar kommunisterna är att utan kapitalismen hade vi fortfarande haft medeltid.

 2. AFA en slags kortsynt självmordssekt. De attackerar och önskar död åt allt och alla dem de egentligen behöver för att överleva. Vart har de hämtat sin utbildning från undrar jag.

 3. Ja det var ett bedrövligt agerande av demonstranterna. De var ju antiglobalister, vad det nu betyder, troligen en protest mot handel och frihet i världen. Nån slags nationalism som stryper handeln länder emellan. Nån slags konspirationsteori där kapitalismen beskylls för allt ont.

  1. Exakt, nazism, kommunism och islam är samtliga politiska våldsideologier med målet världsherravälde, detta uppnås med våld, förtryck och terror.

 4. Att va vänster verkar till att vara en genetisk störning, dom
  protesterar mot allt utom sin egen sjukliga ideologi, som borde
  vara det första dom skulle gapa om!

  1. Det är ett vetenskapligt faktum att majoriteten av socialister har någon form av psykisk störning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: