Sluta svamla, ta hand om de gamla…

VÄLFÄRD. Vid Din Sida är en ideell opolitisk organisation som gör skillnad för äldre hemlösa pensionärer. Organisationen arbetar för att stödja de äldre utsatta med mat, rena kläder, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv. Vid Din Sida arbetar för att ge de hemlösa pensionärerna en röst i samhället och för att förbättra deras generella levnadsvillkor. Organisationen har varken statligt eller kommunalt stöd utan finansieras helt av donationer, månadsgivare och insamlingar.

Varför är inte den här unge mannen lika känd som Greta? Bild från Twitter.

“Vid din sida” och dess grundare Jeanette Höglund är då och då med på bloggen, för att de sedan år 2016 hjälper äldre hemlösa med mat, rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

-Pettersson undrar varför det är så tyst om denna organisation och varför de behövs när vi kan ge bort 150 miljarder till EU:s coronafond, 50 miljarder i bistånd till utlänningar varje år bara för att nämna något medan Jeanette Höglund och “Vid din sida” klarar sig helt utan skattepengar. Det enda de får är kritik från de vänsterblivna för att vara främlingsfientliga för att de inte sysslar med genustrams, pride, hbtq och annat skumt. De hjälper äldre och fattiga med mat, kläder och tvål, hotellnätter, SL-kort och hjälp med begravningskostnader. De vet vilken skillnad det gör för människor. De vet vad en natt på hotell betyder för en människa som inte haft råd att sova i en säng på länge. De ser vad en skål soppa gör för en gammal människa som är hungrig.

“Vid din sida” hjälper människor som slitit under många år. De har inte räknat med ett liv i lyx och överflöd på gamla dar. Men – de har ändå trott att de ska kunna äta sig mätta och få ett liv som är värdigt i vårt samhälle.

Tyvärr har det inte blivit så för alla. Det är en skam för vårt rika land.

Vid din sida – Facebook

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…Bild från Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


22 thoughts on “Sluta svamla, ta hand om de gamla…

 1. det går inte sosialdemokrater har försnillat alla pengar..
  man har importerat rumänska ziggisar som försöker lura av pensionärer seras pension i stället sen när dessa pensionärer härsknar till och skriver på nätet då kommer näthataren farande oxh stämer pensionärer till tystnad

 2. Enligt SCB och Svenskt Näringsliv så kostar varje individ som lever på bidrag 338 559 kr och då är inte barnbidrag och bostadsbidrag inräknade.
  Ett medelvärde på helårsekvivalenter skiftar, men SCB data så är det 786 802 personer vilket ger en kostnad på 270 miljarder kronor per år.

  • Jag vet många som måste klara sig med 160000:- i pension och då ska de också betala skatt. Det är inte ens hälften av vad SCB visar men naturligtvis administrationskostnaderna är höga, GD och statliga tjänstemän.
   Steffes förtjänst längre fram kommer inte detta seklet!

 3. Alla svenska pensionärer har ju svensk pension. Pengar till mat alltså. Varför det inte finns boenden är en annan sak som varje kommun är skyldiga att ordna.

  • Bra där Pensionären!
   Finns inte en § 6 i socialtjänstlagen som garanterar en Svensk bl.a. bostad?
   Ja, jag vet att myndigheter inte behöver följa lagen.

   Tjänstemannaansvar finns i lagen vill säga.
   Läs Brottsbalken Kap 20
   Lagen har faktiskt tillämpats men det är sällsynt. Kan ge 6 års fängelse

   Ordförande i Kommunal nämnd har också tjänsteansvar. Enligt lagen vill säga.

   Det så kallade rättsväsendet är ett verktyg för att straffa hederliga men politiskt oönskade medborgare. Terrorstaten Sverige t.o.m. mördar Svenskar. Oftast med “administrativa metoder”. “Godhetsorganisationerna” ägnar sig åt “medhjälp till brott”. Brottsbalken kap 23.
   De godtrogna svennarna, som är många, beundrar dem för det.

   Ingen svenne polisanmäler brotten som myndigheter begår.
   Konstigt.

   • Det hjälper inte att anmäla tex socialtjänsten… ivo är vart man anmäler vissa saker (andra till polisen). OM ivo väljer att dra ärendet vidare så slutar det med att kommunen får betala tex 10 000kr och sedan kan de fortsätta som förut. För den personen som gör en anmälan kan det däremot bli förödande då denne troligt är beroende av en fungerande socialtjänst…. Alltså vem vill göra en anmälan som försämrar ens redan dåliga liv till det sämre?
    Dessutom höjer kommunen skatten så att skattebetalarna kollektivt får betala skulderna kommunen ådragit sig.

 4. Hela världen ser vad som pågår i Sverige och med svenska folket. Skäms Stefan Löven och co, som lever i er skyddade värld, på Harpsund, Sagerska palatset och annorstädes, bevakade av SÄPO. Så ser tyvärr inte vanliga svenskars värld ut. Tidigare har ni beundrats ute i världen för er godhet och storsinthet, men när sanningen nu kommer fram hur verkligheten ser ut i vårt land raseras den,

 5. Sorgliga är att alla bra organisationer måste man ge bidrag till för att dom ska överleva. Man är ju inte gjord av pengar med det skattetryck vi har. Jeanette Höglund gör ett jättejobb. En fantastisk kvinna. Åter igen en svensk gammaldags kvinna.

 6. Jag ska lyfta fram Jehovas vittnen som en förebild i internationellt hjälparbete. Dom får inte en krona av staten, utan finansierar sin verksamhet helt själva.
  Slopa det statliga biståndet och lägg ner sida, ge en miljard till jehovas att driva sin verksamhet så blir det en vinn vinn lösning.
  Problemet är dels att det finns en massa sossar och avdankade politiker som lever gott på de 50 miljarder biståndspengarna, och dom kommer att kämpa för att få ha dem kvar. Skulle ett under hända och staten la ner sida och biståndsarbetet skulle Maggan raskt sätta sprätt på de 50 000 000 000 kronorna på annat sätt.

 7. ja, 150 miljarder hit, 50miljarder
  dit! Money no problem . Men
  när det gäller svenskar som har
  det svårt, då stängs plånboken
  snabbt. Jeanette, gör ett fint
  jobb( anklagas f rasism) med
  fattiga svenskar, m en ytterst
  liten budget. Arma land.

 8. Vid din sida gör en fantastisk insats, jag har skickat lite bidrag några enstaka gånger och önskar jag kunde göra mer. Inför valet 2018 bjöd Jeanette Höglund in alla partiledare för att berätta om organisationens arbete, den enda partiledare som svarade och dök upp var Jimmie Åkesson. Övriga var väl sannolikt fullt upptagna med att informera världen om sin egen fina och goda värdegrund och Sveriges fulla ansvar för jordens alla utsatta och fattiga människor.

  • Och tack vare att Åkesson dök upp hittade media på att Ved Din Sida skulle vara sverigedemokratiskt. Du måste ha rätt värdegrund och hjälpa vissa religiösa personer för att anses som god i Sverige. Jag säger att är det sverigedemokratiskt att hjälpa människor i nöd, ja då dj**ar är jag Sverigedemokrat.

 9. Stefan Löven Statsministern är en katastrof för Sverige han avser att göra Sverige till ett muslimskt land. Inte nog med detta skattebetalarna skall hjälpa Spanjorer o Italjenare o Grekrer att ta pension tidigt och fyradagars vecka. STEFAN TA DITT FÖRNUFT TILL FÅNGA OCH AVGÅ OMGÅENDE

 10. Varför de inte får statligt stöd? Hur skulle det se ut om inte S taten kunde kontrollera dem de skänker pengar till?
  Att det är våra pengar de spenderar bryr sig inte sossarna om.
  Alla pengar tillhör dem, vilket alla rättänkande vet, och vi andra så bara ska hålla vår käft och betala.

 11. Ja, vi behöver höja skatterna rejält för att ta hand om våra gamla, jag tex behöver en ny bil min börjar bli risig.

  • Det hade du haft råd med om skatter och samhällsavgifter vore humana, och framförallt om våra “kräk” till politiker skötte sitt uppdrag och såg till att ekonomin prioriterades rätt !!!

   • Politikerna sköter sitt uppdrag alldeles utmärkt!

    Dom är framröstade för att vi alla skall tvingas betala för vår egen utrotning!

    Kom inte och säg något annat!

Kommentera