Regeringen höjer skatterna för att lösa problem som inte finns och det är tokigare än ni tror

SKATTER. För regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartierna är höga skatter målet, inte ett medel för att genomföra en politik som de gått till val på. Samtidigt som S+MP påstår att de behöver mer av dina pengar, så planerar de för ”familjeveckan” som inte behövs.

Uppdrag till Försäkringskassan för att förbereda införandet av familjeveckan.

De flesta familjer löser problem utan dyr detaljstyrning från regeringen… CC BY

Familjeveckan är den nya socialförsäkringsförmån som Socialdemokraterna gick till val på 2018. I korthet handlar den om att föräldrar ska ha rätt till ledighet från arbetet i vissa situationer och till en ersättning för förlorad arbetsinkomst. Det kan röra ledigt vid lov, terminsuppehåll, studiedag för personalen eller för att delta i ett utvecklingssamtal om barnet.

Regeringen verkar för det första inte veta hur lång en vecka är, sju dagar, eller som förslaget som verkar stanna vid en enda dag per förälder och år, men det verkar inte finnas någon hejd på de välgörande effekter som denna dag kan ge. Den ska underlätta livspusslet, minska stressen, få fler att arbeta heltid, förbättra äldre barns relationer med sina föräldrar och öka jämställdheten mellan kvinnor och män. Förslaget låter rentav påskina att den rekordkorta veckan i förlängningen skulle kunna påverka människors beslut om att bilda familj.

Det kommer att bli svårt för Försäkringskassan att implementera familjeveckan enligt regeringens önskemål: före valet hösten 2022. Det framkommer av myndighetens remissyttrande på regeringens förslag, rapporterar SVT nyheter.

Försäkringskassan ska ha rätt att kontrollera att man verkligen umgås med sina barn konstaterar regeringen att det inte ”fullt ut” är lämpligt att ”definiera eller dra gränser hur umgänget ska se ut”. Tack för förtroendet!

Med tanke på allt juridiskt krångel – familjeveckan kräver att fem olika lagar ändras – undrar man varför regeringen inte bara utökar föräldraförsäkringen i stället, speciellt när det är så svårt att ändra lagar, det har vi sett när det gäller brottslighet och terrorism.

Sverige har en av världens mest generösa föräldraförsäkringar och fem veckors lagstadgad semester. Dessutom har Sverige en mycket välutbyggd och välfungerande barnomsorg som möjliggör för alla vuxna att förvärvsarbeta. Utöver den generösa föräldraförsäkringen och semesterlagstiftningen är det möjligt att vara tjänstledig, vara ledig för trängande familjeskäl och att vara ledig för studier. I vissa kollektivavtal finns det möjlighet till permission och friskvårdstimme.

De allra flesta förvärvsarbetande föräldrar har möjlighet att vara hemma med sina barn, om så skulle behövas vid exempelvis studiedagar. Om den möjligheten inte finns, finns den välutbyggda barnomsorgen.

Enligt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi är familjeveckan en viktig reform som regeringen vill se sjösatt före valet nästa år. – Det är en bra reform, som skapar jämlikhet och bättre kontakt mellan föräldrar och deras barn och det är något vi behöver i vårt samhälle, säger Shekarabi.

-Pettersson säger att ytterst få av alla föräldrar utnyttjar alla dagar som finns i föräldraförsäkringen så vad en ”Familjevecka” som är en dag om året ska lösa för problem är okänt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Regeringen höjer skatterna för att lösa problem som inte finns och det är tokigare än ni tror

 1. Med totalt nerflummade Mp muppar ombord på ett sjunkande sozzeskepp kan allt hända😜🤣

 2. Ge bröd och brännvin till folket så röstar dom på vad som helst.

 3. Eftersom oppositionen är negativ till förslaget, kan S/MP skapa en pseudo-debatt inför valet, som tar uppmärksamheten från de verkliga samhällsproblemet.
  Tror inte att gräsrötterna låter sig mutas för att rösta S/MP denna gång lika lätt som vanligt! Vi gräsrötter känner våra politrucker numera.

 4. Man behövde någonting att gå till val på och man måste kunna visa att man genomfört åtminstone ett vallöfte (en en-dagars-vecka). Till nästa års valrörelse funderar man på den revolutionerade idén att pensionärer ska få vara lediga en extra timma i halvåret, det kommer kallas fri-halvår

 5. Kapitalism ska krossas med skatter, skatter, skatter och mera skatter.
  – Karl Marx

  • ”Dessa är mina principer. Men om du inte gillar dem, har jag andra”.
   –Groucho Marx

 6. Familjeveckan – att användas vid början av skolterminen???? Vilket valfläsk! Men varför kommer jag att tänka på Muslimska familjeveckan (eller om det hette Muslimska Familjedagarna?) som fanns för ett antal år sedan i Stockholm i Rinkeby, Järva eller där omkring. Spektaklet anordnades – väl med pengapåse från svenska staten, kommunerna – av Ibn Rushd, Muslimska Brödraskapet och närstående. Har det skett en sammanblandning av benämningarna eller är all likhet en ren slump?

 7. .Glöm inte att S. Skattehöjarpartiet skulle ha max 14 % om invandrar rösterna togs bort. Nu måste man höja skatten för att försörja importen….

 8. Ja nu tusan är det bråttom inga långa utredningar X 4 ggr
  Ja nu är det bara att håva in skattepengar som skall finansiera och det skall lämnas över fort som det POSITIVA, regeringen tror att de kan använda detta som lockbete över småbarns föräldrar.
  inga långrundor, inga åter remisser, vad är det för fel när allt annat av betydelse går att köra i grus med lång rundor??

 9. Politikerna verkar tro att svenska skattebetalare, likt ymnighetshornet, är en outsinlig källa till skattemedel, som de får använda hur de vill. Alla reformer som inte kan kopplas till kärnverksamheten är rent röstfiske. Vad ska de hitta på när ymnighetshornet har sinat?

 10. Där kommunismen härjar behöver ledarskiktet sällan drabbas av sin egen politik. Undersåtarnas allt tyngre bördor garanterar elitens välstånd.

 11. Det är föga intressant att veta vad regeringen vill åstadkomma med sina skattehöjningar. Intressantast vore om de stoppar invandringen av kriminella och bidragsturister på obestämd tid och tar efter Danmarks asylpolitik. Sedan måste Malmö ta kommunuppdraget på allvar och fråntas det orimliga utjämningsstödet på 6 miljarder varje år. Det finns gott om utrymme för stora skattesänkningar, höjd välfärd och ett tryggare Sverige.

 12. Nu visar det sig att folk med hörselproblem kan få vänta tre år för att få hjälp. Ännu ett haveri som vår eminenta regering ställt till.
  Om någon blir tillfrågad i en enkät om politik så bör man svara centerpartiet eller fi oavsett vad man tänker rösta på . Så kan mätinstituten redovisa sina manipulerade siffror . Så får de känna hur det är att bli lurad . Precis som vi vanliga människor blir dagligen av regering och medier i sin oheliga allians .

 13. Fjantiga personer bildar naturligtvis en fjantig regering.
  Detta kostar oerhört mycket till ingen egentlig nytta annat än för S som kanske kan få några extra röster vid nästa val.

 14. Plundra folket medans topparna berikar sig skamlöst och placerar sina förmögenheter i skatteparadis.

Kommentera