Afgansk bög slipper utvisning för mordförsök med 30 knivhugg

VÅLDSVÅGEN. En 22-årig afghansk man döms till tolv års fängelse för mordförsök i Växjö i februari. En man som han var inneboende hos och hade en relation med låg i sängen och sov när han överfölls och utsattes för ett 30-tal knivhugg, bland annat i halsen och ryggen.

Under rättegången har den åtalade sagt att avsikten inte var att döda, men att han velat knivhugga mannen eftersom han var arg och berusad.

Växjö tingsrätt anser att agerandet tyder på ett ”besinningslöst raseri” och konstaterar att det var stor risk för att den knivhuggne mannen skulle avlida av sina skador.

Åklagaren hade yrkat på utvisning, men det avslås av Växjö tingsrätt B 933-21

Wahidullah Mohammadullah, född 1999 och medborgare i Afghanistan döms för försök till mord, m.m. till fängelse 12 år. Yrkandet om utvisning avslås.

Ur domen: Wahidullah Mohammadullah har försökt döda T Svensson genom att upprepade gånger utdela knytnävsslag mot huvudet samt hugga honom med en kniv i ansiktet, halsen, nacken, ryggen samt armarna vilket orsakade sårskador i ansiktet, läpparna, armar, axel och rygg samt sårskada på vänstra ögats ögonlock med underliggande skada på ögongloben, fraktur i överkäksbenet och fraktur av två tänder, sårskador på halsen med underliggande skada på stora nickmuskeln samt svalgslemhinnan. Det hände den 21 februari 2021 i Helgåkra Jät, Växjö kommun.

Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter eftersom ett livsfarligt vapen användes mot halsen.

Wahidullah Mohammadullah har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att hugga målsäganden flera gånger mot vitala delar på kroppen. Gärningen har också varit livsfarlig.

Han har räknat hur många hugg som har träffat honom och det är 32 stycken. Han har 31 ärr. Ett hugg gick rätt in i ögat. Ett annat gick från ögonbrynet och ner. Sedan är det 30 hugg till. Han har fruktansvärda smärtor. Han kan inte ta upp armarna för att ta på sig en tröja eller knyta sina skor. Han har ständig huvudvärk och ont i alla ärr. Han har stickningar i handflatan på grund av nervskador i handen. Han är blind på ena ögat. Det var en fruktansvärd operation. De satte honom på vätskeersättning länge innan han fick äta själv. Han åt flytande föda i sex veckor. Nu kan han äta lite annat men det är väldigt begränsat.

Frågan om utvisning: Tingsrätten konstaterar att även om det skulle anses att det föreligger synnerliga skäl att utvisa Wahidullah Mohammadullah trots hans relativt starka anknytning till Sverige måste det beaktas att hinder för utvisning enligt 12 kap utlänningslagen föreligger. Migrationsverket har uttalat att verket bedömer att det föreligger verkställighetshinder för homosexuella män till Afghanistan. Bakgrunden är att homosexuella män i Afghanistan riskerar förföljelse på grund av sin sexuella läggning. Det kan antas att detta verkställighetshinder kommer att bestå under överskådlig tid och således även vid den tidpunkt då utvisningsbeslutet ska verkställas.

Wahidullah Mohammadullah har tydligt manifesterat sin sexuella läggning genom sin relation med T Svensson. Mot bakgrund av vad som framkommit om Wahidullah Mohammadullah och om situationen för homosexuella män i Afghanistan föreligger därmed inte förutsättningar för att bifalla yrkandet om utvisning.

-Pettersson anser att utvisning ska vara obligatorisk vid brott som ger fängelse och upprepade småbrott och att straffet ska avtjänas i hemlandet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Afgansk bög slipper utvisning för mordförsök med 30 knivhugg

 1. 30 knivhugg och blodet flödar, då är man INTE Bög.
  Dom Bögar jag känner, är livrädda för att se blod

 2. Återigen en åklagare som inte använder sig av det lagrum som defacto redan finns men inte tillämpas fullt ut… lagen säger att personen kan utvisas. Förutsatt att åklagaren yrkar på det. Varför görs det inte? och varför upprättar man inte ett avtal med Afghanistan att afghanska medborgare som får fängelse och utvisningsbeslut, får avtjäna straffet i hemlandet och aldrig återvända. Blir billigare på sikt och skapar inte mer platsbrist i våra fängelser… Detta borde vara kutym för alla muslimer som begår brott i Sverige och inte är medborgare.

 3. Fan vad dom blir homosexuella eller kristna vid utvisning. Med andra ord behöver inte Svenska kyrkan eller bögrörelsen var något större oroliga över medlemstappet då det verkar finnas gott om kandidater vid importen till Sverige! Synd bara att de kommer på sin läggning så sent!

 4. Fortfarande svårt att dela Petterssons artiklar på fe..jan. Är det något som Pettersson själv skulle kunna kolla upp och sedan upplysa oss om? Vore synd att inte kunna informera bekanta om hur läget är.

 5. “You wanted multikultur and you got multikultur, the most fucked up multikultur in the wööööld : Sweden !

  • Micke här ovan har onekligen helt rätt i ett avseende, att “you got multikultur”, men ”You wanted”, gäller i varje fall inte mig, snarare har vi påtvingats “the most fucked up multikultur in the wööööld”.

   “Sverige dör för att bli multikulturellt”, var en rubrik för 4 år sedan här på Petterssons blogg Rubriken handlade om denna film, citat: “Filmen – Sweden dying to be multicultural -, av den i England boende svenske filmmakaren Pelle Neroth Taylor, är mycket sevärd. Under drygt en timme presenterar han det svenska multikulturella projektet…”

   (Pelle Neroth Taylor växte upp i Malmö, och flyttade senare till England. När han i filmen återvänder till sin gamla hemstad blir han både förundrad och förfärad, och ser i Malmö det ”nya” Sverige som det kommer att se ut om 30 år):

   • En svensk Michael Moore, bra dokumentär fast den har några år på nacken och stämmer än.

  • Genom att låtsas att sätta på småpojkar inte räknas som homosexualitet så kommer det undan med det i Afghanistan. Sanningen är att homosexualitet är extremt utbredd i Afghanistan, det är näst intill en norm. De använder dock ursäkter för varför det inte ska räknas i just deras fall. T.om bland andra muslimska folk ses afganer som hycklare vad detta anbelangar.

Kommentera