Två ryska plan kränkte medvetet danskt luftrum

FÖRSVAR. Två ryska flygplan kränkte under fredagen danskt luftrum nära Bornholm vid två tillfällen. Danska försvarsdepartementet har bekräftat att de båda planen avvisades av danskt flygvapen, rapporterar Politiken.

Rysk SU 27 nära svenskt signalspaningsflygplan februari 2019. Foto: Försvarsmakten

Försvarsminister Trine Bramsen kallar händelsen allvarlig och två kräkningar på samma dag måste betraktas som allvarligt och de verkar dessutom vara medvetna. – Det ska inte råda något tvivel om att den här typen av kränkningar är oacceptabla, säger Bramsen.

Utrikesminister Jeppe Kofod skriver på Twitter att det tycks handla om en medveten handling och att han har kallat till sig Rysslands ambassadör efter incidenterna.

-Pettersson undrar om ryssarnas aktiviteter har något att göra med att USA:s bombflyg övar i Östersjön…

Kaliningrad, grundad som Königsberg år 1255. Tidigare huvudstad i den tyska provinsen Ostpreussen. Efter 2:a världskriget tvångsdeporterades tyskarna och ryssarna tog över.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Två ryska plan kränkte medvetet danskt luftrum

  1. Ja på det hållet blir det rubriker i PK/Sensationspressen…..
    Som Pettersson skriver,blir det inte mycket rubriker kring USA´s bombplan över Östersjön.
    Sedan tror jag inte det finna såååå mycket av hemligheter ute på den lilla Ö´n Bornholm,som event. inte redan är kända !

  2. Under det ”kalla kriget” så var det väl fler NATO-plan som kränkte ex. svenskt luftrum än Warszava paktens? ”Det ska inte råda något tvivel om att den här typen av kränkningar är oacceptabla”, säger Danmarks försvarsminister Trine Bramsen. Vad sade våra politiker om de båda sidornaqs kränkningar av svenskt luftrum? Det var nog inga större protester? Det som är allvarligt är om planen flyger med avstängda ”traspondrar” – det hotar den civila flygtrafiken.

  3. Nej migro, Pettersson kränker inte invandrare, han skriver om hur dom bär sig åt, hur dom ställer till med bråk hur dom rånar och trakaserar Svenskar om hur dom ser ner på detta landet som dom har fått komma till. Så ta du dina vånsteråsikter med dig och kryp tillbaka under den sten du har krälat fram från, för där gör du minst skada ditt ynkliga kräk.

Kommentera