Stäng

S höjer skatten – sen lägger de miljarderna på strunt

SKATTER. Att beskatta människors arv och kalla det ”rättvisa” visar vilken skev bild som råder inom den socialdemokratiska sfären. I denna sfär kan skatter alltid höjas. Nya skatter ständigt införas. Svenska folket ska alltid betala mer. Se över utgifterna i stället, skriver Oscar Sjöstedt (SD), Ekonomisk-politisk talesperson, på Expressen.

Under mandatperioden har vi redan sett hur regeringen ständigt både inför nya skatter och höjer de som redan finns. Regeringen har konsekvent höjt priserna på bränsle och drivmedel – vilket fått kännbara konsekvenser för alla som är beroende av bilen för att få ihop vardagen. Införandet av den nya plastpåseskatten har varit en flopp, den drog inte in i närheten av de summor som förutspåddes, importen av kinesiska engångsplastpåsar har ökat lavinartat och det råder kaos i soprum då folk inte längre slänger soporna i påsar.

Inom kort kan vi se fram emot en ny skatt på skor och kläder samtidigt som höjd Bonus-Malus har drabbat landets 300000 husbilsägare.

Tyvärr är detta bara början. Inifrån det socialdemokratiska partiet, dess stödorganisationer och dess samarbetspartier höjs starka röster för ett radikalt skifte kring skattefrågor. Tunga distrikt och företrädare som energiminister Anders Ygeman har varit ute och propagerat för återinförd fastighetsskatt. Förslag som skatt på arv och gåvor har lyfts i både regeringsrapporter och tankesmedjor. Det handlar ”mer om rättvisa” enligt LO som stöder förslagen. Att beskatta människors arv och kalla det ”rättvisa” visar vilken skev bild som råder inom den socialdemokratiska sfären. 

Man försöker låtsas att 675 000 icke-självförsörjande utrikesfödda inte påverkar systemet nämnvärt.

I denna sfär kan skatter alltid höjas. Nya skatter ständigt införas. Svenska folket ska alltid betala mer. Det finns dock en grundläggande överenskommelse att förhålla sig till. I gengäld för världens högsta skatter förväntar vi oss vård, utbildning och ett rättsväsende i världsklass. Vi förväntar oss trygghet och en stark välfärd. Istället ser vi hur regeringen sprätter i väg miljarder på strunt eller dåliga förslag från sina marknadsliberala samarbetspartier.

Det kan vara 150 miljarder till EU:s coronafond, 50 miljarder årligen i internationellt bistånd eller hur man cementerar utanförskap och segregation med mer bidrag. Sista veckorna har man öppnat upp för både marknadshyror och luckrat upp i arbetsrätten. Samtidigt uteblir stora satsningar på pensioner och trygghet. Sedan försöker man låtsas att 675 000 icke-självförsörjande utrikesfödda inte påverkar systemet nämnvärt.

Sammantaget är det halvfärdiga förslag från höger och vänster. Ingen övergripande idé eller plan, bara identitetslöst kaos som spiller över på samhället i stort. Det är sorgligt att se förfallet inom Sveriges tidigare maktparti. När den egna politiken fallerar är det enda som återstår smutskastning. Med den bakgrunden är det enklare att förstå varför Magdalena Andersson fokuserar sin tid på att angripa Sverigedemokrater i stället för att fokusera på den egna politiken.

Vår politik och hållning kring skattefrågor är enkel; respektera människors skattade pengar, se över utgifterna och fokusera på statens kärnuppdrag, inget mer, inget mindre. Det är budskapet vi kommer gå till val med 2022 och vad Sverige behöver för att åter komma på fötter.

Av Oscar Sjöstedt (SD) Ekonomisk-politisk talesperson

-Pettersson säger att för socialdemokraterna är skatterna målet, inte ett medel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “S höjer skatten – sen lägger de miljarderna på strunt

 1. Nästa års val kommer definitivt att avgöra Sveriges framtid och existens.

  Om nuvarande regering får fortsatt förtroende är det ett solklart bevis på att majoriteten av Sveriges befolkning består av fullständiga idioter och att det ytterligare är ett bevis på misstaget att lägga ner mentalsjukhusen.

  I ovanstående scenario är Sverige utom all räddning och 4 år till av sossarnas förstörelse och massaker på välfärdssamhället kommer att förvandla Sverige till en mardröm för generationer.

  Jag hoppas att jag har fel, men utvecklingen visar på något helt annat.

 2. Socialdemokraterna vill DIG och DIN FAMILJ så så illa !

  Vill DU DIN FAMiJ ILLA !? 😥

  VAL 2022
  Rösta bort Socialdemokraterna !

 3. LAS-uppgörelsen handlar nog inte så mycket om LAS, egentligen. Utan är snarare ett köttben till centern för att såssarna ska få behålla makten.

 4. Om sosseadeln var lika mån om att hålla utgifterna som att höja skatter och införa nya så hade vi haft lägre skatter istället.
  Att ta in en större mellanstor stad varje år som inte kan försörja sig själva kostar naturligtvis.

 5. ”Sista veckorna har man öppnat upp för både marknadshyror och luckrat upp i arbetsrätten.” Här är SD mer socialistiska än S och motsätter sig alltså att S tar bort sina historiska galenskaper. Hyresregleringen infördes under 2:a världskriget och Palme skapade LAS på 70-talet.

 6. Socialdemokraterna & co är mån om mån om att straffbeskatta människor
  med lite mer pengar än svensson.
  Sedan använder man pengarna till att belöna sig själv och betala av
  sina alla misslyckanden.
  Och inte förglömma alla människor som inte orkar jobba för dom är vana
  att Socialdemokraterna ger dom bidrag i en strid ström utan anledning.
  Om alla jobbade och tog sitt ansvar och betalade en rättvis skatt på
  ca. 30% så skulle pensionärer och sjuka människor ha det mycket bättre
  Sammanfattningsvis kan man säga att invandring och lata människor
  är ett stort problem i Sverige.

  1. Ännu högre skattetryck fanns redan på 80-talet och är inte en konsekvens av invandringen. Svenskens galenskap och lathet har snarare lett till både högt skattetryck och invandring.

   1. Ja och en allt för stor tilltro till det parti som dom senaste
    20 åren enbart tillfogat folket skada.

   2. På 80-talet så hade vi Europas lägsta arbetslöshet.
    Rent elakt förtal och påstå att svensken var lat då.

   3. ”På 80-talet så hade vi Europas lägsta arbetslöshet”… och Europas högsta sjukfrånvaro och skattetryck. Löntagarfonder röstades igenom i Riksdagen. Att påstå att svensk socialistisk galenskap skulle vara en nyhet är lika begåvat som påståendet att Sandviken gör vinst på invandringen.

 7. En annan post som borde försvinna är Gratis Tandvård
  0ch sjukvård för alla importerade, det är inte värdigt att
  man låter dom som bidrar till det gemensamma betala
  för detta medan dom som inte bidragit får allt gratis.
  Detta system är sinnessjukt, det påpekade Björn Söder SD
  redan när det skulle införas , men tyvärr utan respons
  från SKATTEHÖJARPARTIERNA!

  Sen en rejäl sanering bland dom politiskt tillsatta tjänstemän
  som är ditsatta på politisk grund och inte på grund av kunskap!
  Det finns gott om dugliga människor i landet som skulle kunna
  sköta dessa tjänster bättre, tjänstemän ska jobba för landets
  bästa och inte för Partiets bästa, detta gäller både kvinnliga och
  manliga tjänstemän!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: