Stäng

Socialdemokraternas havererade miljonärsskatt

EKONOMI & SKATTER. MILJONÄRSSKATT kallar socialdemokraterna en av de många nya skatter man vill införa i Sverige – men förslagen galvaniserade inte arbetarklassen till solidarisk kamp mot kapitalismen, utan möttes av – vrede!

Henrik Jönsson Pressbild

Den socialdemokratiska utredningsrapporten “Fördelningspolitik för jämlikhet och rättvisa” utgår från antagandet att Sveriges klyftor ökat snabbare än i så gott som alla jämförbara länder, och att detta måste åtgärdas med omfördelningspolitik.

Stämmer verkligen påståendet om Sveriges klyftor? Hur ser den omfördelningspolitik man förordar egentligen ut? Och varför möttes traditionell socialdemokratisk högskattepolitik plötsligt med vrede istället för med applåder?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Socialdemokraternas havererade miljonärsskatt

 1. Men vi måste solidariskt höja skatterna ännu mer så vi kan ösa ut mer pengar till korrumperade länder!! Det måste komma mer skattepengar till korrumperade organisationer som SIDA! Socialdemokraternas löner måste höjas mer! Det är helt ovidkommande och ointressant hur svenskar har det. Vi är helt ointresserade av hur svenska arbetare och pensionärer har det, detta måste ni förstå! Alla måste hoppa lika högt i socialdemokraternas ideologi. Vi skiter fullständigt i Sverige och svenskarna för vi har andra ideoogier. SKATTERNA MÅSTE HÖJA ÄNNU MER

  Hälsningar- Steffe och Mogge med regeringen

 2. Sossarna kommer aldrig att sluta höja skatterna, precis som de aldrig kommer att slut kasta bort våra skattepengar på meningslösa projekt. Dom kommer att hitta på en massa nya skatter tills dom ruinerat Sveriges befolkning och gjort alla till bidragstagare.
  Det är en gåta att någon frisk människa kan rösta på socialdemokraterna. Eller består Sverige till 25% av en hjärnskadad befolkning?

  1. enda möjligheten är ett stålbad ta bort alla bidrag ..
   detta över en natt det vore det mest efektiva mansom politiker kunde göra..
   då försvinner det sossialistiska bidragsberoendet

  1. Sozzarna är ett stort skämt. Måtte de aldrig komma tillbaka i någon regering.
   De har gjort sitt i den demokratiska sfären.
   Sozzializm = kommunizzm = nazzxizm

 3. Det är knappt två sen de tog bort värnskatten på 8 miljarder, snacka om framtids planering

 4. Ha alltid i åtanke att Socialdemokraterna ÄR landsförrädare…så förklarar det allt sjuka som de försöker genomföra och genomför.

  Vill DU din familj illa ?
  Vill DU ha mer av denna terror ?
  Kommer DU fortsätta rösta på Socialdemokraterna ?

  DET ÄR DINA BARN SOM FÅR BETALA, FÖR HUR DU RÖSTAR !

 5. Problemet är att det lever för många lever på ”försörjningsstöd” inklusive våra politiker. På grund av detta kommer vi att få en Röd/Grön regering vid nästa val? Eftersom så många tror att Sverige är ett rikt land, vore det kanske en god ide` att upplysa ”det sovande folket”! Ett problemär också att våra styrande inte har en aning om hur många människor som finns i Sverige, eller hur många som lever gott på grund av ”samordningsnumren” och deras flertaliga identiteter. Det vore kanske en god ide att göra en ”folkräkning”. Sedan är det dags att kontrollera utgifterna – inte öka intäkterna! Hela den statliga ekonomin kastas rakt i ett enormt ”slukhål” utan någon större kontroll!

  1. Ja även om sosse-svennen visste att Sverige har drygt 1,7 biljoner i statsskuld så tror han fortfarande att Sverige är ett rikt land för han kan inte räkna så långt.

 6. Varför inte börja med en översyn över alla bidrag till allt och alla som bara betalas ut med miljon- och miljardbelopp. Och som det verkar utan kontroll på vad pengarna används till. Åtstramning av alla ”projekt” med luddiga beskrivningar av vad pengarna skall användas till. Se till att myndigheter får tillgång till personuppgifter som gör att de kan samköra register och se vem som överutnyttjar vad. Se till att sätta krav på försörjningsstödet, t.ex. anvisat arbete minst 20 timmar/veckan, för att få ut bidraget. Sätt ett tak för barnbidraget, t.ex. max 4 barn/familj, vill man ha fler får det gå på nöjeskontot. Detta var bara ett axplock men en god början.
  Med ett sådant arbetsprogram borde det bli önskade pengar över till staten för satsningar på t.ex. försvar, sjukvård, skolor (dvs. riktig undervisning, ej genusflum).
  Begär redovisning av allt, i detalj, även det som betalas ut från SIDA.
  Men S kör i gamla hjulspår, ser klyftan men begriper inte varför.

 7. Snåla rasistiska rika Svenskar bara gnäller . Klart sossarna ska kunna köpa sina röster för skattepengar . Annars skulle bidragstagare vara tvungna att jobba . Och det har vi läst de senaste dagarna hur det går.
  4 st av 2500st i Borlänge kunde plantera träd . Ingen av 100st i Oscarshamn klarade enkla jobb på Scania .
  Men jag litar på Stefan när han säger Förtjänsten kommer längre fram .
  Shekarabi måste ta till samma matematiska formel som PISA specialisterna för att räkna fram pensionerna.
  Men vi ska ändra på det i sept -22.
  Tro inget annat .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: