Hyckleri när Damberg säger nej till avlyssning

BROTTSLIGHET. Inrikesminister Mikael Damberg är en typisk socialdemokrat. Damberg skryter och solar sig i glansen när fransmän och amerikanare gjort jobbet mot kriminella men nekar svensk polis samma möjligheter.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) applåderar glatt när andra länder gör grovjobbet mot den organiserade brottsligheten i Sverige. Samtidigt vägrar inrikesministern att ge svensk polis de verktyg man själva efterfrågat. Det måste bli ett slut på hyckleriet i de rödgrönas rättspolitik, skriver Johan Forssell, rättspolitisk talesperson (M) på Aftonbladet Debatt.

Ingen har undgått att ”Operation Trojan Shield” inneburit ett avbräck för den grova organiserade brottsligheten. Svensk polis har spelat en viktig roll i operationen. Det är ett kvitto på den professionalism och kompetens som präglar deras arbete.

Samtidigt är grunden för framgångarna ett arbete som utförts av amerikanska FBI genom att en krypteringsapp för kriminella, Anom, kunnat avlyssnas i brottspreventivt syfte. Det är inte tillåtet i Sverige och sådan lagstiftning saknas här i dessa situationer.

Vi känner igen mönstret från fjolårets diskussion om Encrochat. Då rörde det sig om en kommunikationstjänst skapad för att tungt kriminella personer skulle kunna kommunicera ostört med varandra.

Något som fick ett abrupt slut när fransk polis lyckades knäcka appen och delade med sig av informationen till flera andra länder, däribland Sverige.

Ytterst är det alltså lagstiftning i andra länder som har möjliggjort att tungt kriminella personer i Sverige har kunnat gripas. Utan hjälp från Frankrike och USA hade ingenting av detta varit möjligt.

Svensk polis utför ett mycket fint arbete, men det är helt uppenbart att man saknar rätt lagstiftning för att kunna möta den mycket grova kriminalitet som tyvärr präglar dagens Sverige.

Inga bär ett större ansvar för trygghetskrisen än trion Stefan Löfven, Morgan Johansson och Mikael Damberg.

Varför säger de nej till att ens utreda frågan? Vi har förvisso hört till leda att ”inga dörrar är stängda”. Samtidigt är det just att stänga dörrar som regeringen gör genom att rösta nej i riksdagen till de konkreta initiativ som vi moderater har presenterat.

Den enda dörren som regeringen verkar hålla öppen är bakdörren. Och det är inte så man tar ansvar när Sverige befinner sig i den värsta trygghetskrisen i modern tid.

Hyckleriet blir fulländat när inrikesminister Mikael Damberg mer än gärna solar sig i glansen av internationellt polissamarbete, men samtidigt röstar nej i riksdagen till att svensk polis ska få de verktyg man begärt.

-Pettersson undrar hur många förslag Sverigedemokraterna lagt som röstats ned av Socialdemokrater och Moderater med flera, så det är inte bara sossarna som hycklar herr Forsell…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Hyckleri när Damberg säger nej till avlyssning

 1. Man noterar att svenska advokater försöker att få bort bevisföringen från Encrochat och Trojan Shield. Varför? Deras möjligheter att vinna mål och/eller förhala rättvisan för att debitera skattebetalarna med feta arvoden försvinner i fjärran. Därför visar de denna ”rättspatos”. Ynkliga samhällsparasiter!

 2. Frågan man måste ställa sig är; kommer en socialistisk regim i Sverige använda avlyssning av chatt och samtal för att knäcka grov kriminalitet eller komma åt åsiktsmotståndare som Karl Hedin och Joakim Lamotte?

  • På vad sätt skulle de komma åt dom?
   Skulle de hålla på med något kriminelt?
   Dom försöker ju komma åt dom för något som de kanske tänkt

 3. Bara det att Sverige har försett världen med nästan 20 procent av de 16 ländernas häktade misstänkta brottslingar. Det är för Sveriges del extremt hög andel. Det skriker om myndigheternas grova oaktsamhet mot sitt egna land i invandringsfrågan. Om myndigheterna vill betala delar av sin skuld för riskutsättning av skötsamma svenskar, ska de se till att alla de kan utvisa ska utvisas. Om det behövs ny regering först så må det ske.

 4. Själv tror jag han har kopplingar till kriminella..det brukar vara så..
  Bara titta bakåt över politiker
  Ponnsan i Gryt
  AfS

  • Hörde finansmannen Anders Wall en gång för länge sedan , säga , att när man städar en trappa , börjar man uppifrån . Och Chefers uppträdande och beteenden går som en blixt Genom organisationen.
   En klok Karl.
   Och nu ser vi vad som händer i AB Sverige .
   Lögnaktiga och Fega regeringsföreträdare .
   Och det beteendet fortplantar sig genom allt bredare lager .
   Men vi ska städa trappan , med början nästa år i september .
   Hjälps vi åt blir det bra .

 5. Hmm… 🤔 var det inte en viss M-ledare, då statsminister, som sa nåt i stil med; ”öppna era plånböcker, öppna era hjärtan” ?… M verkar vara vända-kappan-efter-vinden-parti de med…

  • Jag tror de inser att den stora invandringen blivit för dyr för oss. Eftersom moderater ofta är välbetalda så vill de inte att deras pengar skall gå till andra.

   • Minns du hur det var i sverige 2010-2014 på det politiska planet? Att moderaterna var, som du beskriver, för 30 år sedan, jo, det minns jag också. Men det stämmer inte riktigt överens med hur de betedde sig senast de regerade…

 6. ”så det är inte bara sossarna som hycklar herr Forsell…”
  Ge killen en chans, även en blind höna kan finna ett korn.
  Men jag håller med, det har flaggats upp för flera lagförslag som ska polis mera befogenheter. Men istället blir deras uppgifter at uppträda som korvgubbar/gummor, pride clowner osv, istället för att lösa brott. Jag undrar hur många av dessa 150 personer som nu frihetsberövats kommer att åberopa svensk lagstiftning angående avlyssning, hur många kommer att frikännas, hur många kommer att dömas och framför allt kommer de att dömas till några kännbara straff? Mitt tips är om ca 2 år är alla ute igen

 7. Det är enklare att inskränka svenska folkets möjligheter att uttrycka sina tankar om nu rådande politik än att försvåra för den importerade brottslighet som vi alla, utom politiker med livvaktsskydd, lider av

 8. Tyck vad du vill om Damberg men han är bara en hitte-på-minister som lyder under justitieministern.

 9. Det är ytterst märkligt att inte socialister inklusive merparten av forna Alliansen inte har ett uns av självbevarelsedrift.
  Det tror i sin enfald att deras lojalitet skall besvaras lite senare, den falska lojalitet de får nu kommer att vara som bortblåst då de som skall leverera vinster visar sig vara egoistiska till svensk kultur bara invasiva halvfigurer.

 10. Det är som om svenska politiker (i alla fall de vi haft) egentligen inte vill sätta dit kriminella.
  Man vill nog låta Sverige förbli ett brottslingarnas paradis….

 11. Det är inte Mikael Damberg som bestämmer utan det gör de drogdementa i miljösekten.
  Och inget får störa deras viktigaste del av väljarbasen.

 12. Det hela känns som att det finns en agenda som är mycket tvivelaktig… Det finns nog inte bara en hund begraven här

 13. Sossarna beter sig jävligt konstigt. Tror inte dom vill stoppa brottsligheten utan det ska fortsätta precis som det gör. Våldtäkterna får fortsätta så länge det är svenska flickor kvinnor gör det inget. Råna svenska barn ungdomar blundar man för. Jag förstår inte vad dom håller på med. Löfven ser ut som ledsen hund och tycker att dom är bäst. Det är precis som dom är kidnappade och tvingade att göra så här. Dumma o korkade är dom inte utan sluga. Men vad fan är planen.

  • Det bottnar nog i avtalet med Muslimska brödraskapet och Sveriges muslimska råd. Sen har vi ju även Stefans ängsliga försäkran om att ”Sverige har aldrig kritiserat islam och kommer heller aldrig att kritisera islam”.

Kommentera