Trots avtal kommer mullorna bedriva kärnvapenaktiviteter

av Majid Rafizadeh

 • Det är viktigt att förvänta sig att vad det än blir för avtal kommer den iranska regimen fortsätta att bedriva sina kärnvapenambitioner och dolda kärnvapenaktiviteter: Det finns historiska föregångare för det.
 • Teheran hävdade att det ”hemliga atomlagret” som ligger i byn Turquz Abad i förorterna till Teheran var en lokal där man rengjorde mattor.
 • IAEA ignorerade först rapporterna. Detta bör inte komma som en överraskning: IAEA har en lång historia av att missrapportera den islamska republikens efterlevnad av avtalet och en ovilja att följa upp trovärdiga rapporter om Irans illegala kärnvapenaktiviteter.
 • Irans mullor kommer inte att hedra något avtal med det internationella samhället. Medan mullorna gladeligen skördar vinsterna av kärnvapenavtal och slopandet av sanktioner kommer deras regim att fortsätta bedriva sina hemliga försök att anskaffa kärnvapen och öppna försök – tillsammans med Kina – att ta över Mellanöstern.
 • Bara nyligen har vi sett Irans förankringar i Syrien och Irak; dess övertagande av Libanon via deras ombud Hizbollah; dess ökade aggressioner mot Saudiarabien via deras ombud huthi-rebellerna och dess krig med 4 000 raketer denna månad mot det lilla landet Israel via ännu ett ombud, Hamas.
 • Vilket ”avtal” som än ingås i Wien är Iran inte intresserade av att ”stabilisera” Mellanöstern. Som Bidenadministrationen korrekt har påpekat verkar Irans ledare, tillsammans med Kina, bara intresserade av att destabilisera, för att sedan dominera det.
Argumentet att förhandling och ingående av ett kärnvapenavtal med mullorna i Iran kommer att tygla deras kärnvapenambitioner och hindra den iranska regimen från att tillskansa sig kärnvapen är ledsamt nog en farlig fantasi. På bilden: uranberikningsanläggningen Isfahan i Isfahan, Iran. (Foto av Getty Images)

Argumentet att förhandling och ingående av ett kärnvapenavtal med mullorna i Iran kommer att tygla deras kärnvapenambitioner och hindra den iranska regimen från att tillskansa sig kärnvapen är ledsamt nog en farlig fantasi.

Kärnvapenavtalet har solnedgångsklausuler som snart avlägsnar restriktionerna för Irans kärnvapenprogram efter att avtalet upphör att gälla. Kort sagt – istället för att kärnvapenavtalet hindrar Iran från anskaffning av kärnvapen, som det utger sig för att göra, banar det istället vägen för Teheran så att det kan bli en laglig kärnvapenstat när avtalet upphör att gälla.

Till och med innan dess är det dock viktigt att vänta sig att vad överenskommelsen än blir kommer den iranska regimen fortsätta med sina kärnvapenambitioner och dolda aktiviteter: det finns historiska föregångare för det.

Läs vidare

6 thoughts on “Trots avtal kommer mullorna bedriva kärnvapenaktiviteter

 1. Istället för att stötta regimen i Syrien mot sunnirebeller, så har Israel agerat så att Iran har fått ett starkt fotfäste i det Syrien som är Israels bakgård. Iran har skickligt lett Israel in i denna fälla.

  Nu gör Israel om samma misstag i konflikten mellan Armenien och Azerbijan. De ställer sig på samma sida som Iran/Turkiet.

  Överhuvudtaget alla de åtgärder som Israel inspirerat till inom M Ö har snarare långsiktigt stärkt Israels fiender.

 2. Jag undrar hur det är med FN nuförtiden. Det är inte samme självsäkra, moraliske och stolta aktör på världsscenen längre. Det känns inte, som de ens är med på spelplanen längre. Behövs FN? Kan FN vara till skada? Jag vet inte.

 3. ja vi vet att araberna mohamedaner iran håller på att produseta kärnvapen…vi vet att det troligen kommer att sluta með att en kärnladdningar detonerar någon stans i eller omkring Israel ..
  när det sker är det fritt fram för israel usa att använda allt som står till buds för att utplåna islam araber eller iran eller mullorna eller vad man nu kallar dessa för .

  det är altså inte bara kärńvapen det är nevgas och virus.
  och detta tills man neutraliserat det hot som plötsligt dyker upp det kommer troligen att innebära att alla som talar eller förstår farsi kommer att draddas av berömda arabiska huvudkapningarna. det som är konstigt är att israel är så toleranta som dom är i senaste Gasa historien..
  om man vill ha slut på denna konflikt är det hög tid att ta fram dom riktiga stridsmedelen och rensa ut i denna sandlåda.

  .

 4. En hel kyrkogård med hundar av olika slag. Jag köper det inte längre, jag håller inte heller tyst.

  • Zyklon-B var ganska effektivt, bör användas igen men denna gång inte på kläder…

 5. När Europeerna invaderade Amerika så sa indianerna att de talade med kluven tunga.
  Detta upprepas nu med det är de onämnbara som idkar denna aktivitet gentemot Europa och USA, så återigen bekräftas, svinhugg går igen.

Kommentera