LO oroas över medlemmars stöd för SD

VALET 2022. Socialdemokraterna tappar ett stort stöd bland LO-anslutna väljare. Det visar SCB:s partisympatiundersökning. Sverigedemokraterna kan däremot ha ökat sitt stöd, vilket oroar LO, skriver tidningen Arbetet som är en del av LO:s mediehus.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Socialdemokraternas stöd bland LO-väljare sjunker med fem procentenheter, en förändring som enligt SCB är statistisk säkerställd.

Sverigedemokraterna gör däremot en uppgång på 3,5 procentenheter, men den förändringen är inte statistiskt säkerställd.

– Jag oroas över att Sverigedemokraterna fortfarande ligger högt så att var fjärde LO-medlem i dag skulle lägga sin röst på dem, säger Therese Guovelin, förste vice ordförande i LO.

-Pettersson tycker inte det är konstigt. LO får välja, antingen arbetar man för medlemmarna eller också för Socialdemokraterna. Det är länge sedan det var samma sak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “LO oroas över medlemmars stöd för SD

 1. Mig veterligen är det arbetarna som är LO och dess förbund, och då även givetvis samtidigt så det är arbetarna som är Socialdemokraterna.
  Partitillhörigheten har varit blandad i alla tider i LO utan problem, okay visst gnäll har det varit men mest bara på det personliga planet på verkstadsgolven.
  De är bara att rätta in sig i de nya tider som kommer har vi alltid fått höra, så varsegod LO, rätta in er. Oavsedd partitillhörighet är man forfarande en arbetare som kräver villkor mot arbetsgivarna i vår gemensamma kamp mot överheten. Det är samma arbetare som via sin inbetalda avgift ger er mandat att stödja S med massor av millioner varje år.

  Kanske dags att bli ett arbetarförbund igen, sluta hyckla med arbetarnas pengar.

  • Fast det är ju en förening som har regler och då måste man väl följa dessa eegler som medlem?

 2. Allt som stör LO blir ju ett hot för de som betalas rundligt av deras medlemmar som tyvärr inte får mycket för medlemsavgiften.
  Jag förstår fuller väl att folk tröttnar på LO, själv gick jag ur 1957 och har inte förlorat något på detta.

 3. LO är hycklandets högborg….och naturligtvis Socialdemokraternas knäböjande knähundar.

 4. Oroar sig, varför det? det är väl bra att dom letar upp förståndet
  i Svensk politik, har vi tur spiller det över även på LO ?

  Det finns säkert anledning(ar) till detta ?

 5. Att arbeta för att gynna ett parti som arbetar mot vaniga svenskars intresse är ju totalt ohållbart i längden. LO måste nog välja Sossepartiet eller medlemmarna.

  • Och utlänningar, tex tyskar, ungrare, tjeker, polacker, slovaker, ryssar, bosnier, serber, krater, rumäner, bulgarer, thailändare och finnar.

 6. Då får väl SD medlemmarna i LO börja rösta fram SD lojala medarbetare till representanter och ombud i förbunden.
  Om stadgarna inte tillåter det får man gå in och ändra på stadgarna.

 7. Som man bäddar får man ligga. Det är ett fint gammalt ordspråk som passar perfekt för det här. Man kan säga att sossarna har bäddat för det här.

 8. Jag kan inte se vad överbeskattade metallarbetare skulle få ut av att stöda SBP, Socialdemokratiska BidragsPartiet.

  • Många av dem får eller kommer att få. Tex bostadsbidrag, arbetslösersättning, sjukvård, ersättning vid sjukdom, barnbidrag, gratis skola, billig förskola, pension, omställningsbidrag osv.
   Snart går väl hela skatten till bidrag, och alla vill vara med och dela på kakan. Men till slut tröttnar de arbetsamma , ”va fan skall man arbeta för”.

 9. Medlemmarna vill att facket ska vara en opolitisk företrädare för deras rättigheter och hjälpa dem med att förhandla fram bra avtal. Det är hög tid att en sådan omvandling genomföres.

 10. Dagens arbetarparti är SD, sossarna är bidragstagarpartiet som tillsammans med MP och kommunisterna ser ned på dem som arbetar samt har smuts under naglarna …

  Skillanden mellan MP och V är att MP smuttar på rödvin samt lapar latte (och firar med tårta i förtid), medan V häver brännvin samt dricker kaffe

 11. LO-borgen är i grov dissonans med verkligheten. Medlemmarna lever i verkligheten medan pamparna i LO-borgen har sina vyer från SSU och Bommersvik.

Kommentera