Laglöst när kaosfolken firade studenten i Nyköping och Södertälje

KULTURBELASTNING. I Södertälje hade kommunen idag ordnat corona-säkert utspring med orkestrar och lärare som ställde upp och det fungerade bra med svenska studenter men det dög inte till kaosfolket med rötter i Mellanöstern. Syrianerna bröt mot ett antal lagar medans polis stod och tittade på med brandsläckare. Trängsel med både vuxna föräldrar och studenterna, fyrverkerier vid torrt väder och 25 grader varmt.

Skärmdump Länstidningen
Skärmdump Länstidningen
Skärmdump Södermanlands Nyhete

Bengaler avfyrades och trängsel uppstod när nära 300 studenter och anhöriga samlades vid ett, enligt polisen, ”egeninitierat firande” i Dalparken, Södertälje. Inte alls lämpligt, bara för att det är studenten innebär det inte att det blir laglöst land, Mikael Alfredsson, kommunpolis i Södertälje, enligt Länstidningen, (betalvägg)

Polisen uppger att några personer fått böter utdömda och att det även kan bli aktuellt med anmälningar för brott mot ordningslagen i och med att pyroteknik avfyrats. – Vi har haft drönare i luften för att dokumentera allting och det kan dyka upp i rapporter i efterhand, säger Mikael Alfredsson.

I Nyköping var det också kalabalik och tumult, poliser angreps med rökskum av människor som hade avhysts från skolområdet, skriver Södermanlands Nyheter (betalvägg). 200 personer trängde sig genom avspärrningarna.

Jag vet inte riktigt hur vi ska komma åt känslan av att vi har gemensamt ansvar för vår stad, säger Anna Flink, kommunens säkerhetschef och Södertäljebo, till LT på fredagsförmiddagen.

– Jag är fortfarande upprörd, det är bedrövligt. Jag har svårt att förstå hur man som förälder väljer att möta upp ett så stort antal människor på ett och samma ställe när vi är i en pandemi. Och att man dessutom skräpar ner så fruktansvärt mycket, säger Anna Flink.

-Pettersson säger att kaosfolken vill inte integreras, de vill inte följa gemensamma regler och är fullständiga egoister. När till och med de vuxna föräldrarna är lika galna som ungdomarna så har det gått långt och jag misstänker att det är inte bara i Nyköping och Södertälje utan i hela landet som kaosfolken härjar.

Dessutom, på många håll kostymer, klänningar, mössor, skor, körkort, bilar, festtillbehör etc. betalt av socialtjänsten och flaggorna det firas med är från Palestina, Iran, Afghanistan, Syrien, Somalia o.s.v. Blonda ungdomar och den svenska fanan tycks däremot utrangerad i det svenska skolsystemet.

Givetvis skriver inte media vilka de flesta ”studenterna” är men det är som vanligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Laglöst när kaosfolken firade studenten i Nyköping och Södertälje

 1. Nu har de fått sin utbildning på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Då kan vi skicka hem dem till Irak, Somalia eller var fan de nu kommer ifrån.
  Så tack för besöket, låt inte dörren träffa er i arslet på vägen ut. Ring inte oss vi ringer er.

 2. Källa: polisens sida ”Du behöver söka tillstånd hos polisen om du vill avfyra fyrverkerier eller använda annan pyroteknik på en plats eller vid en tidpunkt där det finns risk för att människor, djur eller egendom skadas. Detta följer av 3 kap. 7 § ordningslagen (1993:1617). Det kan till exempel vara på en plats och tid där många människor är i rörelse eller i närheten av hus eller andra byggnader. Att avfyra fyrverkerier på en allmän plats innebär i många fall risk för skada och olägenheter för andra.” Att söka tillstånd kostar 870skr. Var är tillståndet? Och var är papperna på pyroteknisk utbildning? Varför buras olagliga personer inte in??(åh, vänta, de viftar inte med ModerSvea och därför behöver de inte följa svensk lag, men det går utmärkt att få svensk utbildning…)

 3. Handlingsförlamad polis, som är alltför passiv. Att dalta med bortskämda barn/ungdomar/kaosfolk leder ingenstans. Då blir situationen enbart ännu värre.

  Resolut ingripande behövs. Den som begår olaglig handling ska bestraffas. Olaglig sammankomst ska upplösas, med våld om så erfordras.

 4. Hur går det till idag, delar man ut studentbetyg på samma sätt som man delar ut Medborgararskap? Inga krav?

 5. Vad hjälper det att Anna Flink, kommunens säkerhetschef blir upprörd? Kräv istället riktiga laga som går att använda i domstol och ge polisen möjlighet att dels ha kontroll och dels ge dem verktyg så att de kan lagföra de som bryter mot lagen. Står någonstans i texten att man get böter, jag ger mig sjutton på att det är vi som får betala dessa via vår skattsedel. Jag brukar jämföra människa vs. naturen och hittar väldigt många likheter. Ett gruppbeteende likt ovan ser man ofta bland primater på i Afrika och Asien. Så man kan säga att Darwin inte hade fullständigt rätt, på vissa ställen har utvecklingen praktiskt taget stått still

 6. Polisen samlade sig väl till nästa Pensionärs demonstration,
  ja det är för bedrövligt, man asar iväg gamla människor som
  inte gjort annat än använt sin rätt att demonstrerar, och står
  sen bara och glor på när dessa ylande figurer far runt och för
  ett jävla väsen med både bilar signalhorn fyrverkeripjäser.
  Och dessutom virar in sig i sina respektive flaggor där dom
  kommer ifrån? Varför har dom flytt? Att älska sitt land gör
  man i det land man kommer ifrån, men inte i andras land !

  Jag anklagar inte enskilda poliser, men väl deras politiskt
  tillsatta chefer som låter detta bedrövliga saker upprepas!

 7. Ja vad skall man säga annat än sjukt är det!
  Ni får göra som vi här i Finland. Privat personer får bara skjuta raketer 2 ggr om året. Det är på vad vi kallar ”sommarstuge” avslutning (venetsiaden) sista helgen i augusti och på nyåret. Dessutom kan det stoppas i augusti om det är för torrt. Dessutom är det tidbegränsat de ggr man skjuter raketer. Torde vara 18.00-06.00.Försäljning får också begränsad med rigorösa restrigktioner.
  Ovanstående gäller även kaosfolket! Än iaf.

 8. Jag var vid tingsrätten i hbg igår…bredvid ligger någon form av gymnasieskola… Det var ett himla liv på dem som tog studenten och ordningsvakten från rätten höll mig sällskap en liten stund medan jag väntade på min skjuts. Han gillade inte alls detta skrikande och skränande och visselblåsande som pågick. När jag sa: ”tja, så länge de inte skjuter raketer hejvilt ska vi väl vara tacksamma?” Han blängde på mig sen gick han in till sin poliskompisar… Huruvida det blev raketer i hbg senare eller ej vet jag inte för jag åkte hem till ”min” tysta och lugna by…
  Efter den upplevelsen vill jag flytta ännu mer ut i skogen…

 9. Av bortskämda ungdomar från annan kultur kan inget annat förväntas.

  Men polismyndighetens agerande är mer förvånande och häpnadsväckande.
  Menlösa betraktare nu.

  ”Tuffa” iförda gasmask på nationaldagen i Sthlm när gamla människor greppas på båda sidor och förs bort!

  Inga raketer. Inte tömning av brandsläckare. Inte bråk. Utan lugnt med talkör och svenska flaggor.

  Då agerar man resolut! Mot gamla, bräckliga människor!
  Polisbilar som körs in på fotbollsplan!

  Vad har hänt i vårt land???

 10. Något inte så allvarligt men jag fick böta en gång för att jag inte hade säkerhetsbältet på mig. Vilket skämt. Bevittnade idag studentfirande med studenter, främst från Mellanöstern, som i led med bilar satt i fönsteröppningen på bilarna, medan polisen stod och tittade på. Jag noterade inga böter på alla dem som inte hade säkerhetsbältet på.
  Det är skillnad på urinvånare och invällare.

 11. Patrask i deras hemland, patrask i det nya bidragslandet. Ränderna går inte ur.
  De invandrare som hade ett socialt väl fungerande liv i hemlandet har ett socialt beteende som fungerar i Sverige, i yrkeslivet och på fritid.

 12. Det är ju lätt att få slut på detta firande: Höj kunskapskraven till en normal nivå istället för ”alla får godkänt”-tramset som frodas i skolorna, då får INGEN av domdär ett slutbetyg, någonsin. Inget att fira alltså. Visserligen så är det ju också extrem rasism.

  • 1968 var sista året någon tog studenten i Sverige, att prata om studenten idag är ett hån mot alla som kämpade och verkligen fick bevisa att dom kunde någonting. Idag kan vilken analfabet dom helst springa ut och skrika om att dom har ”tagit” studenten.

   • Så de som tagit studenten efter 1968 är analfabeter enligt dig då? Eller? En nyfiken fråga dyker upp och jag måste fråga; har du gått treårig gymnasieutbildning med fullgott betyg?

 13. ”Polisen stod och tittade på”. Dom var alltså närvarande, men ingav igen respekt överhuvudtaget, hos djungelfolket. Vill nog påstå att detta är ett självförvållat trauma från polismyndighetens sida. Saft o bullar, Halal-korvgrillning, Mutor med pizza, Dialogpoliser, Genus, HBTQ-engagemang, Knäböjningar och Hästsvans-konstaplar som bara springer runt som höns om det skulle hetta till. Buset bara garvar åt oss. Dom gör precis vad som faller dom in. För dom vet att det är ofarligt om dom bara ”röstar rätt”. Såssarna har ju skrivit avtal med mussarna, så det är ingen fara.

 14. Det har också varit dagens melodi i Skåne. Plastkonfetti i drivor i parker och på gator (det regnar bort innan vintern), motorcykelkörning utan hjälm, fyrverkeriskjutning bland folk och annat spännande.

 15. Överallt där de drar fram så förstör de. Tacka fan för att deras hemländer är synonymt med kaos.

 16. Reagerade på det. Flotta personbilar kom i minst 50 knyck. Med studenter sittande i sidofönstren med bägge händer på taket. Vette fan hur dom höll i sig. I Västerås där det går mycket saktare där får svenska bilentusiaster en tillsägelse om dom gör så. Så det är skillnad på folk o folk. Satt och googlade på flaggor igår hittade inte alla ens. Visst är Sverige fantastiskt.

  • I dagens Sverige är det ok att ställa grupp mot grupp så länge det är kaosfolk mot svenskar och det läget vet vi ju att kaosfolket har rätt och kan göra vad de vill eftersom samhället inkl polis går ner på knä inför herrefolken.

  • Förr på Power Meet var polisens paradgren säga åt folk som hängde ut från fönstren i Bilarna Det vart invinkning och bot

  • Är likadant i Helsingborg som det Invandrare1957 beskriver, – polisen dirigerade trafikkaoset, enligt lokalblaskan HD. Och även här massor av flaggor som inte är svenska.

  • Det är ett hån mot svensken och värdlandet som bekostat skolan… självklart skall man vara stolt över sitt ursprung, men man borde än mer vara ödmjuk inför värdlandet och dess flagga. Jag såg en svenskflaggad bil idag.

Kommentera