Grekland bygger fyra mil lång mur mot Turkiet


INVANDRING. För att hindra migranter från att komma till Grekland har landet byggt en fyra mil lång och över fem meter hög stålmur mot den turkiska gränsen. Förutom muren används kameror, radarsystem och så kallade ljudkanoner också för att avskräcka personer från att ta sig över gränsen. Kostnaden för muren uppgår till drygt 630 miljoner kronor, skriver Euro-News.

Den grekiska regeringens beslut att rusta upp gränsskyddet mot Turkiet är en konsekvens av förra årets oroligheter vid gränsen.

Det var i februari 2020 som Turkiets president Recep Tayyip meddelade att man inte längre skulle hindra de migranter som ville ta sig till Europa havs- eller landvägen. Tusentals flyktingar samlades snart vid landsgränsen till Grekland.

Enligt en överenskommelse mellan EU och Turkiet från 2016 ska landet stärka sin gränsbevakning och ta hand om flyktingar på väg mot Europa i utbyte mot att EU bidrar med bistånd till organisationer och myndigheter i landet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Grekland bygger fyra mil lång mur mot Turkiet

 • ponnsan62

  Bra Grekland!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Någon smart Grek har köpt upp delarna av Trumps mur som Biden vägrar sätta upp… 🥴

  Gilla

 • Kattsand

  Grekland betalar för att slippa invandring, medans Sverige gärna betalar för att få mer invandring (och man lockar hit så många man kan)

  Gillad av 1 person

 • yup

  Frontex är inblandade, en organisation som är hatad av nästan alla. Idag var det danska partiet Enhedslisten (7% av rösterna i senaste valet och vänster om Venezuela) ute och sågade Frontex och anklagar dem för att hindra folk i deras rättighet att söka asyl. Samma dag är de Konservative ute och sågar Frontex för att de inte lyckas hålla tillräcklig kontroll över unionens yttre gränser.

  Politikerna som ansvarar över Frontex har också motvind då vissa länders regeringar vill ha hårda tag (av inrikespolitiska skäl för att inte kallas flyktingkramare), andra vill ha dem att passivt titta på (av inrikespolitiska skäl för att inte kallas rasist) och en tredje grupp vill inte ha dem alls (av inrikespolitiska skäl för att stå upp mot överstatlighet).

  Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  Hmm… vem betalar muren? Vilket folk är dummast i europa? Oooh, vi låter svenskarna höja sina skatter så kan de betala muren…. eller har jag fel i min gissning?

  Gilla

 • Sune K

  Vår,EU-betalning var kanske mer värd där

  Gilla

 • Kent

  Detta borde Sida vara med och bekosta.
  Eller hur?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: