Insats mot gatulangning – över 100 misstänkta

BROTTSLIGHET. Odenplan och Hornsberg stod i fokus när polisen gjorde en stor gatulangningsinsats. Åtta greps och över 100 misstänkt. ” Användandet av narkotika stödjer de kriminella nätverken”, säger Mattias Brunn, polisinsatschef i en kommentar.

Haschrökare Bild: Pexels.com

Totalt är 106 personer misstänkta för narkotikabrott efter insatsen, där 92 personer har fått lämna urinprov då de misstänks ha brukat narkotika. Åtta personer greps misstänkta för narkotikabrott i överlåtelsesyfte. 

Flertalet av brottsmisstankarna uppstod på Hornsberg strand på Kungsholmen, runt Odenplan samt under en riktad kontroll mot en uteservering. Vid kontrollen mot uteserveringen blev 25 personer misstänkta för narkotikabrott. De vanligaste drogerna som togs i beslag under insatsen var cannabis och kokain.

– Det är väldigt mycket narkotika i omlopp och vi konstaterar att förvånansvärt många har normaliserat användandet av narkotika, säger Mattias Brunn, polisinsatschef. 

Vad många inte tänker på är att användandet av narkotika direkt eller indirekt stödjer de kriminella nätverken.

Insatsen har bedrivits i hela Stockholm city, men extra fokus har lagts på Hornsberg strand då det fina vädret har bidragit till att det samlats mycket människor längs det populära promenadstråket. Flera av de personer som blivit rapporterade och frihetsberövade för brotten vid Hornsbergs strand har också kopplingar till kriminella nätverk.

Under insatsen har vi haft en god samverkan med såväl Sjöpolisen och  Kustbevakningen som Ungdomsjouren, säger Mattias Brunn.

-Polisen

Inrikesminister Damberg hetsar mot folkgruppen raggare men…

Förorten invaderar – För att höra grannarnas syn på konflikten, följ länkarna nedan:

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Insats mot gatulangning – över 100 misstänkta

  1. Billigt knark till svenskarna så dör rasisterna fortare. Det rätta folket får ta över ett fint land. Ska man verkligen vara tvungen att fly när man är 64. Man har 20 år kvar ungefär. Ska man inte få dö här. Eller det kanske man får göra risken är väl stor att man blir skjuten i något invandrardrama.

  2. Sådana razzior kan man göra över hela Sverige på orter över 2000 invånare på de centrala punkterna med gott resultat.
    Gör också razzior där politikerna uppehåller sig. Många politiker verkar lida av drogdemens helt tydligt.

Kommentera