”Svenska” kvinnliga IS-terrorister utvisas från Syrien

TERRORISM. Det kurdiska självstyret i nordöstra Syrien har nu meddelat svenska UD om att de ska utvisa flera svenska kvinnor som sitter i lägren för IS-fångar. Det säger självstyrets representant i Sverige Shiyar Ali till Sveriges Radio. “Vi har meddelat både Sverige och andra länder om en process som har pågått länge. Vi har några vi inte har tillräckligt med bevis mot, och då har vi sagt att vi ska utvisa dem”.

Syrien flyktingläger Foto: EU CC BY

Det var under ett möte i slutet av förra veckan som det kurdiska självstyret meddelade svenska UD att de ska utvisa ett antal svenska kvinnor som sitter i läger för IS-fångar i nordöstra Syrien. Kurderna har en pågående process med att utreda och lagföra kvinnorna för brottsmisstankar som handlar om samröre med IS. Men nu säger Shiyar Ali att det är ett antal svenska kvinnor de inte har tillräckliga bevis för att döma, och de kommer man nu utvisa de kommande månaderna, säger han: – Det är så snart som möjligt. De som vi är klara med att utreda ska utvisas. Och det hoppas vi ska börja ske under tidig höst.

I dag finns uppskattningsvis ett trettiotal kvinnor och runt fyrtio barn med anknytning till Sverige som finns i läger i nordöstra Syrien där IS-fångar hålls.

Svenska UD bekräftar i ett skriftligt uttalande till Ekot att de har tagit emot beskedet. UD skriver vidare:

“Om kvinnorna utvisas har vi, liksom andra berörda stater, en skyldighet att ta emot våra egna medborgare och ett intresse av att det sker på ett säkert sätt i enlighet med gängse internationell praxis – och ska verka för detta. Svenska myndigheter har en god beredskap.”

Tidigare har några kvinnor flytt lägren tillsammans med sina barn och tagit sig till Sverige, men det här är alltså första gången kurderna beslutar och meddelar svenska UD att man ska utvisa några kvinnor.

Hur många det blir säger Shiyar Ali att det inte är klart idag. De håller fortfarande på att utreda, och de kvinnor man har tillräckligt med bevis mot kommer man att lagföra i lokala rättegångar, säger han.

Förutom Sverige ska också ett tiotal andra västländer, däribland de nordiska grannländerna, fått samma besked om utvisning av kvinnor som man inte kan bevisa att de har begått brott, enligt Shiyar Ali.

– När vi inte har bevis mot dem ska de utvisas, vi kan inte hålla dem hur länge som helst.

-Pettersson säger att en effektiv regering borde ha ändrat lagen för länge sedan så medborgarskapet gick att plocka av från både kvinnor och män som rest till islamska staten…

Det är märkligt att alla varit ambulansförare, bagare, hemmafruar osv. Ingen av dem har vetat något och inget har varit terrorist…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “”Svenska” kvinnliga IS-terrorister utvisas från Syrien

 1. De har väl inte köpt eller stulit identiteterna? Oavsett om de blivit tilldelade Svenskt medborgarskap och bytt ut eller behållit det gamla ska de fråntas det Svenska. De har stöttat och påhejat ett förbannat helvete för vanliga människor.

 2. Ta ifrån dem deras svenska medborgarskap!!!!!!!!!!! Utvisa dem dit de eller deras föräldrar är födda!

 3. Ja vilka är svenska medborgare?
  Om de bara haft PUT så ska de inte släppas in utan återvända till sitt modersland. Är de medborgare så skall de dömas bara för att de tagit sig ner till Syrien oavsett om de bara tjänstgjorde som fältmadrass åt de ”heliga krigsherrarna.”

 4. Har de testats för Covid? Annars kan väl inte Sverige ta emot dem?
  Är deras identitet klarlagd?

 5. Dessa personer representerar organisationer allierade med USA i Syrien, samt i övrigt betraktas som hjältar av de rödgröna. Självklart kommer röda mattan att rullas ut för dem i Sverige.

 6. Så uppenbart !!!

  Naturligtvis har svenska regeringen utövat påtryckningar och inofficiella krav på Syrien, att dessa ”svenskar” ska släppas fria och återvända till Sverige.
  Och naturligtvis har Sverige då lovat bidrag av våra skattepengar och övriga förnödenheter till Syriens krigsherrar som tack för visat ”förståelse” för detta.

  Sveriges nuvarande regering…är INTE mot terrorn som sker och skett mot alla oskyldiga offer.

  Vill DU ha med av detta !?
  Kommer DU att rösta på Socialdemokraterna !?

  • Ja ifall inte Svenska folket utvisar denna skadliga
   regering 2022, så ska inte Svenska folket gnälla
   över all den brottslighet som eskalerar för varje dag.

   Röstar man fram fullblodsidioter så får man sådana,
   och det går inte att skylla ifrån sig över hur samhället
   krackelerar, man har ju själva bidragit till det?

 7. Tyvärr Pettersson så har vi inte någon effektiv regering utan bara en samling maktgalna giribukar som säljer ut Sverige till högstbjudande.

 8. Mera sådana importer. Tänk så mkt jobb
  de skapar; sosstanter, tolkar, AF, SFI, etc,etc.
  Grattis Sverige. Arma land.

 9. Ytterligare några hundra terrorister,som nu via skattsedeln,skall födas o. gödas av oss inhemska skatteslavar. Fy f-n……
  Bättre hade varit ett skott (på plats),mellan ögonen på drägget….

  • Man känner sig mer o mer som en betjänt eller skatteslav. Speciellt när jag har jobbat i Södertälje ett tag. Man bara tittar o häpnar över alla som kommer med en el rullstol då tänker man den har jag bidragit till. Men jag har inte råd att amortera av min villa under min livstid. Det är så xxxxx sjukt.

 10. När Sverige, för en gångs skull, ska försöka utvisa någon bandit så faller det ofta på att deras hemland inte vill ta emot drägget.
  Varför inte svara med samma mynt nu då. Det skulle ju tom. vara diplomatiskt. Lika för alla.

 11. Vem har sagt att de är svenskar?!?
  Utvisa dem till Somalia, Iran och Irak varifrån de kommer och är medborgare. De har aldrig varit och kommer aldrig att bli svenskar.

Kommentera