Ska en tågvärd behöva dö innan något görs?


BROTTSLIGHET. Många anställda inom tåg- och busstrafiken vittnar om att de utsätts för hot och våld på jobbet
Det senaste exemplet i är linje 848 i Uppsala som i helgen fick ställas in efter stenkastning. Nu riktar facket skarp kritik mot regeringen och kräver åtgärder mot våldet, rapporterar Sveriges Radio.

Steget Efter

Vi har under lång tid lyft frågan om hur hoten och våldet mot tågvärdar hela tiden ökar. Om hur personalen ombord på tågen är rädda för att gå till jobbet. Rädda för att hotas, misshandlas och kränkas. Helt enkelt livrädda. Samtidigt lyser de politiska beskeden med sin frånvaro, skriver Gabriella Lavecchia och Martin Alnebring, Seko på Expressen.

-Pettersson lyssnar på Sveriges Radio och hör inte ett ord om vilka det är som inte betalar, slår och hotar samt spottar personalen i ansiktet. Har svensken blivit galen eller vad har hänt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Ska en tågvärd behöva dö innan något görs?

 • Olof.p

  Det enda som behövs göras för att få ett slut på samhällsvåldet är att statliga media och gammelmedia börjar skriva om vilka länder våldsverkarna kommer ifrån. Sedan tar invånarna i Sverige hand om resten.
  Jag har skrivit hur många gånger som helst om detta till SVT, SR och gammelmedia, med dom väljer att vara medlöparmedia åt vår sjuka regering.

  Gilla

 • Hajo

  Uppsalaborna får det som de har röstat på.
  Det är inte synd om dom .
  Låt dom bygga sina moskéer ifred.
  I Val 2024, så kommer Uppsalaborna fullkomligen att Rusa till val-lokalerna för att rösta S V C MP eller L!vissa av dom kommer säkert även att rösta på Nyans.. =(S).

  Gillad av 1 person

  • grebom5

   Hajo!
   Som varande upplänning av födsel och ohejdad vana så önskar jag av hela mitt hjärta att Du har fel.

   Gilla

 • grebom5

  För inte länge sedan räckte det med att ha åkt tunnelbanan i Stockholm för att vara svensk, sedan var det bra om man sett tåget nu räcker det väl att ha hört talas om Stockholm för att bli svensk.
  Med det i ryggen är känslan att vara kung gissar jagm att de tror sig få göra vad som faller dem in.
  Det är åtminstone det de gör, och de riktiga svenskarna runt omkring tittar bort och tycker det är obehagligt när en tågvärd blir illa behandlad.

  Vad har det svenska djävlar anamma tagit vägen, finns det ingen/inga i närheten som kan rycka in till försvar för den utsatta. Det är förmodligen flest kvinnor som råkar ut och kvinnor och barn skall vi genom hävd försvara först.
  Inte nog med att vi tydligen bara har mesar nu ungefär som vår s.k. regering bara pratar men inget gör.

  Gilla

 • kurt

  Det får nog bli beväpnade väktare som få ta jobbet som tågvärdar i fortsättningen.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Lämpligare är att ta de människor som förespråkar fri invandring och det multikulturella samhället, där våld, misshandel, våldtäkter, pedofili och terror ska ses som nått normalt och värnas om.

   Sverige har ingen regering…Sverige har Sverige och svensk fiender som säger sig styra Sverige.

   Gillad av 1 person

 • Björn Kåverud

  Om någon verkligen dör, tror ni att de reagerar då?
  Det kommer bara mer ”vi ska knäcka våldet”, sedan händer ändå inget.
  Vi vet alla vilka de är och de är Stefans hopp och valboskap.
  Tror ni på allvar att en man som vill legalisera pedofeli (åt somliga) bryr sig om tågvärdar eller bussförare?
  Rösta om ni vill. Makten kommer ändå till sossarna därför att högern tror att de kan lämna SD utanför. De lär sig aldrig.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  De, som vill laga samhället identifierar de, som gör brott och åtgärdar med lämpliga straff. Vad är problemet? Sverige tycks inte ha några i regering, som förstår att de är ansvariga. De förstår nog heller inte det brottsliga i vad de själva delvis eller helhjärtat ligger bakom och skapat. Jag bryr mej inte om orsakerna bara man byter riktning och börjar laga landet. Om det behövs nyval innan dess, förmodligen.

  Gilla

 • centurion

  Men hur var det nu Storpotäten uttryckte det hela ? ”Detta är oacceptabelt”, ”Jag blir så förbannad”, ”Vi ska knäcka gängen”, ”Vi skapar ett tryggare Sverige”, ”Vi har gjort massor för att minska skjutningarna” (fast de har bara ökat).
  Vad ska det bli för en falsk floskel nästa gång ? Det stannar ju alltid där. För när flosklerna väl är upprapade, så är de s.k. åtgärderna klara. Det bidde inget mer. Och det skapade kaoset bara rullar på…

  Gillad av 1 person

 • Brandy36

  Facket kräver åtgärder, en åtgärd för facket att synas, mer händer inte från dem. Om de vill med kraft stoppa laglösheten kan de helt enkelt dra in bidraget till sosseriet och ge det till polisen istället. Jag fattar inte varför medlemmarna betalar avgifter till en korrumperad organisation som arbetar mot medlemmarna.

  Gillad av 1 person

  • Golonka

   För länge sedan gick jag ur SEKO (eller SF som de hette på den tiden). Orsakerna var två: facket ville, på regeringens uppdrag, höja pensionsåldern med fem år; och facket förhandlade också fram en lönesänkning (rörligt belopp ersattes av ett alldeles för lågt fast belopp).

   Detta är 30 år sedan, men folk har fortfarande inte fattat hur illa sossefacket behandlar sina medlemmar.

   Gillad av 1 person

   • Rädd

    Medlemmarna kanske inte bryr sig om facket då de röstar fram personer som inte stödjer dem.

    Gilla

 • alfred

  Det tar lång tid för politikerna att inse, vad de ställt till med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: