WHO-expert tror inte att viruset kan utrotas


PANDEMI. David Nabarro är så kallat särskilt sändebud för WHO för covid-19. I en intervju på brittiska tv-kanalen Sky på söndagen uttalade han sig om utsikterna för en global utrotning av covid-19. Enligt David Nabarro är det för närvarande inte ”ett rimligt mål” (eng. reasonable target). – Mänskligheten kommer behöva lära sig att samexistera med det här viruset och förhindra att det tar ny fart och orsakar nya smitthärder. Utrotning är för närvarande inte ett rimligt mål för världen, sade Nabarro.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer går helt emot andra länders framgångsrikt prövade åtgärder. När nu de yngre kan leva nästan ett vanligt liv måste de äldre fortsatt stanna hemma. Detta är ännu ett obegripligt inslag i svensk coronastrategi, skriver debattörerna. Bild Gerd Altmann, Pixabay

Orsaken är de varianter av viruset som har skapats och som enligt Nabarro kommer att fortsätta skapas under lång tid.

Varje gång ett nytt virusutbrott tar fart, fortsätter Nabarro, kommer mänskligheten att oroa sig för att en ny mutation har fötts. Han menar också att det inte skulle vara en oväntad utveckling. – Det är framtidens mönster, säger Naborro.

En pandemi innebär att en ny typ av influensavirus sprids och smittar människor i stora delar av världen, ofta med stora konsekvenser för vårt samhälle.

Under 1900-talet drabbades världen av tre stora pandemier, Spanska sjukan 1918 orsakad av influensa A(H1N1), Asiaten 1957 A(H2N2) och Hongkong-influensan 1968 A(H3N2). Ett nytt pandemiskt virus konkurrerar ofta ut tidigare säsongsinfluensavirus och etablerar sig efter några år som en variant av säsongsinfluensa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “WHO-expert tror inte att viruset kan utrotas

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: