Varför hänger media ut småkriminella muppar men inte grövre brottslingar?


MEDIA. På nationaldagen hölls den fjärde i raden av demonstrationer mot de svenska coronarestriktionerna i Stockholm. Demonstrationståget började vid Berzelii park och gick genom Östermalm till Gärdet, där bland andra arrangören Filip Sjöström höll tal och ledde allsång, rapporterar Expressen.

Joel Hagberg får äran av att bli uthängd medan islamister som slår sönder Malmö, liksom gruppvåldtäktsmän slipper.

På skyltar och plakat förde demonstranter fram diverse konspirationsteoretiska budskap. Coronavaccinen påstås vara ”mord”, medierna kallas för det ”verkliga viruset” och polisen påstås vara ett ”politiskt redskap”.

Joel Hagberg, 26, med kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, deltog i söndagens demonstration mot coronarestriktionerna.

Hagberg ingick i den grupp som gjorde fysiskt motstånd när polisen avlägsnade demonstranter, kan Expressen berätta i samarbete med den antirasistiska tidningen Expo.

Den 1 maj deltog Joel Hagberg i Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter, då medlemmar genomförde banderollaktioner och körde runt i bilar med högtalare och spelade upp ledaren Simon Lindbergs tal.

Hagberg dömdes förra året för misshandel. Sommaren 2019 blev han så arg på sin granne, som han upplevde som störande, att han gick upp till honom och slog ner honom. Han erkände misshandeln och fick villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Detta enligt Expressen.

-Pettersson undrar hur Expressen och andra medier tänker när de publicerar namn och bild på Joel Hagberg medan betydligt grövre brottslingar, oftast invandrare från Mellanöstern, får vara anonyma?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Varför hänger media ut småkriminella muppar men inte grövre brottslingar?

 • Tony

  Till alla fega polischefer, var fanns ni när palestinierna brölade
  ut hatramsor mot staten Israel, och till och med mot Svenskarna?
  Då strök ni omkring som små knähundar och vågade inte ingripa
  mot dessa. Hade Palestinierna begärt tillstånd att demonstrera?
  nej givetvis inte, men det kräver ni av Svenskar som yttrar sig om
  sakers tillstånd, kan bara beskrivas med ett ord, Ynkedom!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  300000 röster!

  Gilla

 • ruben

  Medias verkan blir nog ofta tvärtom nuförtiden. Negativ rapportering med namn och bild bidrar till att sympatierna kan öka ibland. Det beror på om brottet inte är grovt förstås. Ju större lidande för brottsoffret ju grövre ska brottet bedömas. Läsarna har sett igenom den politiska korrektheten för länge sedan. Hur kunde en häktad hiphop-artist få grammispris men Torsten Flink blev diskad i melodifestivalen. De var mitt i en rättsprocess båda två och en vida skillnad i grovhet på brottsanklagelser. Det duger inte att tumma godtyckligt på värderingar. Det bidrar till ökat hat.

  Gilla

 • Kristina von heland

  Döda alla kuffar skulle det stå. Mobilen byter ut. Symboliskt felskrivning?

  Gilla

 • Kristina von heland

  Några hundra går runt på stan och viftar med Sveriges flagga medan de sjunger nationalsången. På Sveriges nationaldag. De bär också plakat.
  Det ska upplösas av polis.
  Dagen innan i GBG och Malmö viftade folk läs män med den palestinska flaggan. De sjöng döda alla kuddar på arabiska. De sköt raketer mot bussar. De attackerade folk och stoppade trafiken mm.
  Det ska inte upplösas av polis.
  Symboliken och prioriteringen är övertydlig tycker jag.

  Gillad av 2 personer

 • grebom5

  Folk tycks ledas av en tro ”om vi är snälla mot dem så är de snälla mot oss.”
  Detta är helt fel, ju mer de får desto mer vill de ha, och när de inte får som de vill så blir deras argument, de är rasister och otrogna.

  Ut på gatorna kommer de gapar och skriker på sitt tungomål visar plakat eller skriver som denna Bilan Osman ”skända flaggan.”
  Att ens tänka tanken skulle föranleda utvisning!

  De som inte vill rätta sig efter vad som gäller ska få två val ”rätta in dig i ledet eller åk tillbaka till ditt och de dina.

  Det måste bli ett slut på myndigheters och pressens undfallenhet.
  Det är vårt land, så om de sköter sig så får de stanna, annars inte.

  Gilla

 • Kent

  Mycket märkliga prioriteringar av vad som är av allmänintresse. Några hundra vanartiga svagbegåvade gossar i NMR anses utgöra ett stort hot mot rikets säkerhet medan flera tusen islamister nästan betraktas som en tillgång.
  Frihet och rättvisa verkar dra till sig allsköns med stollar och kufar med en spretiga teorier av typ foliehattar anförda av dubbeldåren Filip Sjöström och hans kompis analdocktorn med dotter.

  Gillad av 1 person

 • Argus

  Det är inte bara lite märkligt. Islamister och nynazister genomför ”olagliga” demonstrationer som polisen inte ingriper emot då det råder grundlagsskyddad mötes- och demonstrationsfrihet. När vanliga svenska uttrycker oro inför en världsomspännande pandemi slår polisen till något de annars inte gör ens mot de ”olagliga” motdemonstrationer som enbart drabbar åsikter styrbord om mitten.

  * Finns inga ”olagliga” demonstrationer utan dessa saknar tillstånd från polismyndigheten. Att försöka tysta en demonstration som uttrycker en annan åsikt är däremot ett grundlagsbrott.

  Gilla

 • Expressens omanliga struntavdelning

  Jag har inte tänkt på det eftersom jag aldrig läser propaganda skrivet av retarder.

  Gilla

 • hllviken

  EX-PRESSENS agenda är klar för alla som har något mellan öronen.

  Se informativa bilder från Gärdet:

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: