Dagens tankeställare 3


INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens Tankeställare 3.

Helst skulle jag inte höra ett ord till om covid-19, men å andra sidan: hur ska en vanlig medborgare ställa sig? Kanske hela pandemin inte är mer än en ettrig säsongsinfluensa? Kan man lita på myndigheter, som ständigt ändrar på storyn och pratar motstridigt, inkonsekvent? Vad ska man säga om all kritik som finns på nätet, också av trovärdiga forskare?

I praktiken har coronan förvandlats till en fråga om Individen vs Systemet. Ska jag tvingas testa mig för att bevisa att jag inte har blivit förkyld? Folk vaktar på varann och bruket av ansiktsmask, men vem fan har utnämnt dig till hälsoinspektör? Har samhället rätt att tvångsvaccinera sina undersåtar?

Var och en gör sina egna beslut. Själv tänker jag inte låta mig vaccineras med mindre än att dom kommer och spänner fast mig med läderremmar.

Rune Holmström


4 responses to “Dagens tankeställare 3

 • Niklas R

  Ju fler idioter som inte vill vaccinera sig inte gör det desto bättre för min del då jag kommer slippa vänta i kö så länge på grund av alla puckon som ska vaccineras före mig.

  Gillad av 1 person

 • Ulriges

  Dom kommer Rune med remmarna.

  Gilla

 • Mike E

  Det är riktigt att COVID-19 är som en svårare variant av vanlig influensa. Den är enbart farlig för gamla människor och personer med nedsatt immunförsvar. För unga människor så är COVID-19 är mindre svår än vanlig influensa.
  Väst styrs nu av en irrationell rädsla för allt och blir mer och mer dysfunktionellt. Största orsaken till detta är att irrationella och känslomässiga kvinnor och unga människor röster nu dominerar inom MSM och politik.

  Gilla

 • hllviken

  Bra skrivet av Rune Holmström!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: