Malmö kommun lägger 30 miljoner på “world pride”

SKATTER & SLÖSERI. Malmö får drygt 6.000 miljoner i bidrag från landets övriga kommuner genom det kommunala utjämningssystemet för att inte gå i konkurs. Det är runt 16,5 miljoner om dagen och något intresse av att spara verkar inte finnas för då kan bidragen minska. Malmö styrs av socialdemokrater och liberaler som har samtliga kommunalrådsposter med beredningsansvar.

Pridebänkar i Malmö Foto Madeleine Fritsch Lärka, Sveriges Radio

-Pettersson har skrivit flera gånger om idiotin med World Pride i Malmö och nu har SD:s kanal Riks gjort ett kort reportage om slöseriet och dubbelmoralen. Det har till exempel skrivits om en rosa enhörning-staty samt färgade papperskorgar och parkbänkar. Ni kanske undrar vad kommunen lagt ner på dessa projekt? Enhörningen gick på 900 tusen, och färgandet en halv miljon. Men det är inget i jämförelse med vad hela kalaset i helhet har kostat kommunen. Summan landar på hela 30 miljoner kronor. Destiny intervjuar oppositionsrådet Magnus Olsson (SD) som var det enda parti som röstade nej till detta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Malmö kommun lägger 30 miljoner på “world pride”

 1. Malmö är sedan är sedan länge en förlorad stad. S har styrt staden sedan 27 år tillbaka och det går bara utför hela tiden

 2. Ledningen i Malmö kommun verkar vara totalt immuna mot all kritik. För ett par år sedan skrev, Skattebetalarnas slöseriombudsman (SlösO), att i Malmö kommun är det en sport att slösa med skattebetalarnas pengar. Kommunens gatukontor har t.ex. en samordnare för skateboard med en egen budget på 2,5 miljoner. För tre år sedan anställde Malmö landets första e-sportsamordnare och på skattebetalarnas bekostnad bjöd man in 49 ”influencers” på semester i Malmö, – för att året därpå satsa ytterligare resurser på att få dit sådana med Youtube som specialitet. Malmö har även svenskt rekord i studieresande, exempelvis så reste 18 toppchefer till USA för att studera Detroits konkurs, 8 politiker och tjänstemän reste till en festival i Kalifornien, och 2 medarbetare reste till Paris för att söka inspiration till julfirande, dessutom under tre år flögs det tur och retur till Stockholm 10 000 gånger. “Det pågår en systematisk misshushållning med de gemensamma resurserna som i grunden beror på att ingen tar ansvar när någon annan betalar”, skriver Slöseriombudsmannen:

  https://www.expressen.se/kvallsposten/debatt-kvp/malmo-tavlar-i-sloseri-med-skattepengar/

  Petterssons blogg ”Slöseri med skattepengar…”
  https://petterssonsblogg.se/2019/08/18/sloseri-med-skattepengar-har-blivit-en-sport-i-malmo/

 3. Ja, varför skall Malmö borna ha alla bidrag, Sverige är fullt av folk som tycker att de bör få mer bidrag.

 4. ja det verkar bra försök nu att få med alla muslimer . börja med att förklara att Mohamed var en jätte stor bög
  då lär mslmö aldrig bli sig lik

 5. Malmö är som enda stort chokolad hjul med vinster till alla utan att behöva satsa en enda krona själv
  allt för att vara i toppen av slöseri branschen.
  Stoppa skiten.
  Det får resten av sverige betala

 6. Ovanför porten till Hjo stadshus vajar en bögflagga på nationaldagen. Efterforskningar på nätet ger vid handen att kommunen styrs av gamla alliansen som alltså inte vill hissa den svenska flaggan som alla kan samlas kring. Undrar just vad hjoborna tycker om det?

 7. Den här djävla kultursvängen. Snabb ut och tycka både det ena och andra.

  “Nu avgår dansken Michael Bojesen från uppdraget som ordförande i Danmarks största konstfond, Statens Kunstfond.”

  Vilka djävla rövhål kultureliten är!!! (Han är tydligen kvar i Malmö i något kulturellt sammanhang)

 8. Malmö min favoritstad med parkerna och svärmor i Slottstaden. 10 min promenad till Ribban för ett dopp. Enda problemet är folket svärmorsan går inte ut själv på kvällarna. Malmö är samtidigt lustigt invandrare i en del svenskar i en annan del. Men sen det där vansinnet med bidragen. Dom skulle inte ha ett dugg. Det har gått så långt att det har ingen betydelse om dom jobbar eller inte kommunen har lika mycket pengar. Så man kan lugnt säga att kommunen har medborgarlöner. Vissa entusiaster dom jobbar. Frågan är om hela Sverige blir så till slut. En eloge vill jag ge Malmö invandrarna som jobbar i affärer pratar klockren svenska. Jämfört med Södertälje när man går in ICA Maxi där personalen pratar arabisk sinsemellan. På det sättet är stämningen sämre i Södertälje. Aldrig hört i Malmö. Eller är det bara min åsikt.

 9. Alla skattepengar till Malmö ska Omedelbart avbrytas!.
  Det där jäkla avloppet kan ta hand som själva.
  Parasiter är vad de är.!

 10. Småroligt när en bög kallar andra för bögar, detta har högt underhållsvärde!

 11. Hjul i us!
  Ingen tanke god nog att sätta på pränt men de naiva gör som det faller dem in.

 12. Malmös ekonomi bör ses över av kunnigt folk.Det är inte rimligt att man får så mycket när det används på ett så galet vis i många fall.Om man kan öda pengar på alla vansinniga” konstnärliga” projekt hit och dit så får man för mycket ekonomisk hjälp.Om man inte “bränner “pengarna innan årets slut så blir det förmodligen mindre tillskott året därpå.Därav antar jag att denna pengakarusell bottnar i.Därför bör man verkligen se över om man behöver så mycket så det kan användas till onödigt trams av styret i Malmö kommun.

 13. Är det inte hög tid för en rejäl och förutsättningslös Revision betr. statens gigantiska Slöseri-mentalitet. Föreslår härmed två riktiga äss på området : “Inga-Britt Ahlenius” och “Aud Sjökvist”. Slukhålet bara växer medan regimen står och sover och drömmer om nya Skattehöjningar.

 14. Visst kan det vara kul för Malmöborna med lite ny färg i omgivningen, men kommunen bör väl börja laga sina källor till underskott trots folkmängden. Jag blir också nyfiken på hur upphandlingarna för de tjänsterna gått till. Vilka personer och företag har fått uppdragen och hur.

Kommentera