”Slöseri med skattepengar har blivit en sport i Malmö”


SKATTER. Slöseri med skattebetalarnas pengar har blivit en sport i Malmö och kommunen verkar närmast tävla om vem som kan bränna mest pengar på vettlösa sätt, skriver organisationen Skattebetalarnas ”slöseriombudsman” Johan Gustafsson. I en debattartikel hos Kvällsposten tar han bland annat upp att 49 influerare förra året bjöds på semester i staden på skattebetalarnas kostnad.

Bild från Jeander

Johan Gustavsson uppmanar politikerna att prioritera bättre: ”Alla är överens om att Malmö har tuffa utmaningar redan som det är. Satsningar på skatesamordnare, influerare och e-sport gör det inte lättare.”

Malmö har länge varit den kommun i landet som tar emot mest i bidrag från andra kommuner. Förra året slussades över 5,5 miljarder till Malmö från skattebetalare i andra kommuner, det är 15 miljoner om dagen och det blir något mer i år. Pengarna kommer från det kommunala utjämningssystemet, som brukar motiveras med att det hjälper glesbygdskommuner i Norrland att tillhandahålla grundläggande samhällsservice.

-Pettersson säger att socialdemokraterna har styrt Malmö i över 100 år, de senaste åren med hjälp av andra. Just nu har de stöd av Liberalerna. Tyvärr tar inte Johan Gustavsson upp Malmö största problem, den alldeles för stora invandringen och arabiseringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “”Slöseri med skattepengar har blivit en sport i Malmö”

 • Maya

  Hur kan det här få fortsätta ?? Man prioriterar saker som är helt åt h_vete !! Har ni inget vett i skallen kvar ni sossar i Malmö ?? Jag hoppas pengaflödet stryps med omedelbar verkan.Tillsätt en haverikommision och utred var finanserna tar vägen.Rensa upp detta träsk nu…..Jag är övertygad om att minst hälften av låtsastjänsterna kan avslutas direkt p.g.a.misskötsel med statliga medel.En skam det är vad det är.

  Gilla

 • Billy Boy

  I en insändare den 6 juli, 2019 här på Petterssons blogg berättade Sandor Herold att finansminister Magdalena Andersson (S) bl a sagt följande i sitt tal i Almedalen 2019:

  ”Vi skall vända på varje sten så att vi kan använda varje skattekrona på bästa sätt. Vi kommer att behöva prioritera hårt för att mer resurser ska gå till välfärden.”

  Finansdepartementet hade tydligen räknat ut att det saknas 90 miljarder kr på årsbasis för att kvaliteten i välfärden skall kunna behållas fram till år 2026 med dagens skattesatser. En stor orsak till detta var enligt Magdalena Andersson att svenskarna blir äldre och fler går i pension.

  Jag tipsar här finansminister Magdalena Andersson (S) att börja vända på några intressanta stenar i det socialdemokratiska Malmö kommun där mångmiljarder av svenskarnas skattepengar varje år försvinner ner i det bottenlösa södra slukhålet Malmö kommun.

  Om den sittande JÖK-regeringen (= Löfven 2) med stöd av bihangen C och L (+ ev. också av dörrmattepartiet V) kunde stoppa detta stora bortflöde av skattepengar under perioden 2019 – 2026 (= 8 år) kunde finansministern räkna hem ett jättestort överskott i stället på inte mindre än c:a 42,4 miljarder kr (= 5,3 årliga miljarder kr ggr 8 år), d v s pengar som med fördel skulle kunna spenderas på pensionärerna och på många andra delar i svensk välfärd.

  Ovanpå dessa pengar finns det även utjämningsbidrag på mångmiljardbelopp som fördelas mellan Sveriges 21 landsting / regioner d v s även Region Skåne där Malmö ligger.

  Nedan några exempel på hur delar av region-bidragen fördelades åren 2017 – 2018.

  Delcitat

  Stockholms pengar till Skåne

  Vinnare på systemet är till exempel Skåne, Dalarna och Södermanland.

  Region Skåne beräknas få in nästan 5,5 miljarder kronor / år på skatteutjämningen medan Södermanland räknar in 1,4 miljarder kr / år och Dalarna får drygt 1,3 miljarder kr / år.

  Enligt beräkningar som Moderaterna i Stockholms läns landsting redovisar kommer de nya skatteintäkterna för 2018 att utjämningsbeskattas med nästan 80 procent. Så för varje hundring, i fråga om skatteintäkter, som de som bor i Stockholms län drar in, stannar bara lite drygt 20 procent i Stockholmsregionen. Resten fördelas vidare ut i landet.

  I Stockholms stad bor numera c:a 900 000 människor. År 2020 beräknas Stockholm spränga miljonvallen.

  Finansministern får kritik

  – I stället för att straffbeskatta Stockholms läns tillväxt bör finansministern kräva att bidragstagarlandstingen effektiviserar sin verksamhet, säger finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), i ett pressmeddelande i en tydlig passning till finansminister Magdalena Andersson (S).

  Så om skatteunderlaget i Stockholms län ökar med en procentenhet innebär det att effekten nästa år blir ökade skatteintäkter med 695 miljoner kronor. Men eftersom inkomstutjämningen ökar med 548 miljoner kronor blir skatteintäkten netto 147 miljoner kronor, det vill säga 21,2 procent.

  Utjämningsskattens baksida

  Irene Svenonius menar att det är en straffskatt som försvårar möjligheten för fler jobb och mer tillväxt.

  Skattebetalarnas pengar i Stockholmsregionen ska gå till bättre sjukvård och mer kollektivtrafik här där antalet invånare och därmed behoven växer kraftigt, inte till att finansiera andra landsting och regioners underskott, säger Irene Svenonius. (Publicerat 5 mar 2017).

  Slut delcitat

  Läs gärna mer på:

  https://unv.is/expressen.se/nyheter/stockholms-attack–mot-skatteutjamning

  Malmö kommun (tillhör ju region Skåne) och får därför årligen sin beskärda del av de nästan 5,5 miljarderna skattekronorna i utjämningsbidrag de övriga landstingen / regionerna i Sverige (och då ffa från landstinget / regionen Stockholm) överför till Region Skåne.

  Hur stor andel av dessa årliga landstings- / regionbidrag på c:a 5,5 miljarder kr till Skåne som gynnar Malmö kommun finns inga uppgifter på eftersom bidraget på 5,5 miljarder kr gäller för hela Region Skåne där även övriga skånska kommuner ingår och därmed också drar fördelar i olika hög grad.

  Men om finansminister Magdalena Andersson (S) kunde lyfta även på den stenen / de stenarna skulle hon säkerligen finna ytterligare ett antal mångmiljardbelopp där att räkna hem i sitt sökande efter pengar till pensionärerna samt även till andra delar av den underfinansierade svenska välfärden.

  Här ytterligare ett tips till finansminister Magdalena Andersson (S) att börja vända på ännu fler intressanta stenar i det socialdemokratiskt vanstyrda Malmö kommun.

  SVT UG föredrog tidigare att prioritera ”avslöjanden” om delvis lagliga affärer i flera utländska skatteparadis på Malta & Bermuda (Paradisläckan) samt (Panamadokumenten) etc där svenska lagar inte gäller.

  F d ordförande i Svenskt Näringsliv Leif Östling placerade delar av sina inkomsterna i ett bolag på Malta vilket inte ens var olagligt. Inkomsterna hade han tjänat utanför Sverige (i Nederländerna) och inkomsterna var därmed inte ens beskattningsbara i Sverige enligt gällande skattebestämmelser. Han åtalades aldrig och dömdes därför inte heller för något skattebrott.

  Leif Östling ifrågasatte också vad man fick för skattepengarna, som betalas i Sverige och blev då hudflängd av både SVT:s journalister samt av finansminister Magdalena Andersson (S) m fl.

  De hårda påtryckningarna på Leif Östling både från MSM-media och från den S-ledda regeringen (Löfven 1) m fl fick honom att avgå från ordförandeposten i Svenskt Näringsliv trots att han inte ens gjort någonting olagligt.

  Lyssna gärna till det mycket intressanta samtalet på podcasten nedan publicerad på Youtube:

  Notera Leif Östlings mycket hårda kritik mot våra inkompetenta politiker. Han är inte nådig i sin kritik av finansminister Magdalena Andersson (S) och alla hennes skattehöjningar. Östling har talat personligen med finansministern, som inte förstår allvaret i Sveriges problem.

  Skattepengar pumpas in i många olika ineffektiva offentliga verksamheter som fungerar mycket illa eller i många fall inte fungerar öht, vilket har pågått under mycket lång tid. ”Systemkollaps kommer om fem till tio år” säger Leif Östling.

  Östlings kritik och hans lösning på problemen framförs ffa mellan tidskod från c:a 13 min fram till full tid vid 30:47 min.

  Regim-media i form av SVT UG har alltid prioriterat att avslöja diverse lagliga affärer i flera utländska skatteparadis än att granska den ständigt pågående storsvindeln med skattepengar i Sverige … exempelvis i det inhemska skatteparadiset Malmö men också pågående omfattande skattefusk som förekommer även i andra delar inom Sveriges gränser.

  Svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader orsakar ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, vilket tidigare bedömts uppgå till c:a 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu större nu år 2019. Den utbredda svarthandeln pågår ständigt i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda Malmö kommun.

  Varför rapporterar varken Public Service SVT & Sveriges Radio eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför är det knäpptyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)? Hon har ju i talet i Almedalen den 5 juli 2019 förklarat sig vilja vända på alla stenar för att hitta pengar till de stora behoven för pensionärerna och även för andra ändamål relaterade till den svenska välfärden.

  Hittills har ju dessa förlorade mångmiljardbelopp i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella svarthandlarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna och sätta in pengarna på bankkonton i svenska / utländska banker där de riskerar att spåras av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Polisen, Finansdepartementet.

  Eller varför är inte några äkta och hederliga svenska journalister i samhällets tjänst intresserade av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda mångmiljardsvindleriet.

  Finansminister Magdalena Andersson (S) tillönskas nu ett …

  Stort Lycka Till!

  … med det omfattande sten-vändnings-arbetet som väntar henne ffa i det ekonomiskt sosse-vanstyrda Malmö kommun.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Steffes regering lovar nu miljarder till glesbygden !
  Vilken tur för glesbygden men någon satsning eller på att ingripa mot dagens svenska mångkulturella och kriminella anarkisamhälle lyser med sin frånvaro men å andra sidan så vet u Steffe vilka som är skyldiga till Sveriges kollaps och man sågar ju inte av den gren man själv sitter på.

  Gilla

 • Anders Karlsson

  Finns det inte gode män till kommuner? Att låta Malmö sköta ekonomin är som att låna ut sitt kontokort till en alkis och hoppas att han inte köper sprit för pengarna…

  Gilla

 • SVENSK

  Det är fruktansvärt, för egentligen så är det Södra Sveriges Glesbygd samt hela Norrlands inland som får stå tillbaka för att FÖDA Malmös slöseri och dess mångkultur!

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Som sagt och kan aldrig sägas nog:
  LÄGRE SKATTER ÄR VÄGEN TILL BÄTTRE VÄLFÄRD !
  Varför !?
  Jo, det är först genom lägre ”inkomster” till statskassan, som ett agerande med ansvar, förstånd och ekonomiskt agerande för Sverige, kan fungera!
  Detta förutsätter att de som styr landet har ett normalt förstånd och kan förstå konsekvenser av sitt agerande och handlande…alltså normalbegåvade och inte dumnaiva!

  Så lägre skatter…och utvisningar, straff för landsförrädare/brottslingar, klarspråk och förstånd….så kommer Sverige i svenskars och övriga världens ögon att få det förtroende som Sverige nu behöver akut !

  Gilla

 • turrim

  Man har en heltidsanställd samordnare för skateboard! Han är givetvis miljöpartist. Det är som i regeringen. Det kostar att köpa röster. För skattebetalarna.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: