Orsakar nedlagd offentlig service kriminalitet och sociala problem?


BROTTSLIGHET & OFFENTLIG SERVICE. Samhällsservicen i Järvaområdet har genom åren försvunnit mer och mer. Forskning från KTH visar att två tredjedelar av alla samlingslokaler i Husby har försvunnit sedan 70-talet, skriver SVT.

Steget Efter

Invånare i Järva har i flera år påpekat brister i serviceutbudet. Såväl i Husby som i Tensta och Rinkeby. Och debatten är uppe på tapeten igen efter beskedet i april att Tensta träff ska säljas. Byggnaden var en gång fylld med gymnasieelever.

När SVT Nyheter Stockholm frågar Stockholms stad vilken service som försvunnit från olika områden visar det sig att det inte har gjorts någon kartläggning. Det finns inte heller någon analys om hur dessa nedläggningar påverkar områden som kämpar mot ökad segregation, integration och socioekonomisk utsatthet.

Efter en rundringning till tidigare tjänstemän, politiker och invånare som länge jobbat i området bekräftar bilden att många myndigheter och tusentals arbetsplatser genom åren har lagts ned eller flyttat från Järvaområdet.

-Pettersson säger att beror problemen med grov brottslighet på avsaknaden av offentlig service så skulle det råda fullt krig i Norrlands inland. Jag tror att det är tvärtom, massinvandring av dysfunktionella människor orsakar kriminalitet, knark och problem som gör att offentlig service och affärer försvinner.

Det verkar som etablissemanget letar konstiga orsaker fast elefanten står mitt framför dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Orsakar nedlagd offentlig service kriminalitet och sociala problem?

 • Mm

  De har väl gatorna, torgen i no go zonerna till sitt förfogande, egenmäktigt! Vad är det för fel på de utrymmena. Måste vara bättre än där de kommer ifrån annars skulle de väl packat väskorna och åkt hem för länge sedan.

  Gilla

 • grebom5

  Skitsnack, kunde de unga i Stockholm på den tiden efter kriget ta sig igenom utan kommunala ungdomsgårdar så skall de nytillkomna klara sig utan.
  Med var är viljan och energin att ta sig igenom skolan fortsätta läsa eller jobba för att försörja sig själv tagit vägen?

  Nej nu skall det vara stat och kommun som ska försörja de lata, och blir bidragen för små för att leva ett lyxliv då blir de kriminella eftersom straff och annan påföljd är minimala.

  De som inte rättar in sig i våra system eller lever i utanförskap skall obönhörligen sändas med expressfart ut ur vårt land, de har blivit vägda och visat att inte klara kraven.

  Gilla

 • Niklas R

  Typiskt socialistiskt tänkande att om Partiet slutar ta hand om folket så kollapsar samhället.
  De tror på allvar att folk inte kan klara sig utan Partiets ledning.
  Enligt den socialistiska ideologin levde folket i smuts och misär utan något fram till dess att Partiet fick makten och kunde omfördela pengarna från kapitalisterna till proletariatet.

  Gilla

 • Olof.p

  För er som inte fattat, är vänsterfeministerna och deras uppochnedvända världsbild elefanten i rummet.

  Gilla

 • Enoughisenough

  Ifall dom målar parkbänkarna i regnbågsfärger, köper in ett par konstverk i form av jättedildos samt skapar tvåfiliga cykelvägar på både E4 och E18, så kommer det nog ordna upp sig för Järva.

  Gilla

 • centurion

  När gubben var liten så bodde vi 6 personer i en liten 2:a. Två vuxna och fyra barn. Och det var ingen ovanlig livssituation. De flesta av mina kompisar levde likadant. Varken vi eller någon närstående blev kriminell för det.
  Under en period av livet bodde jag i skogen. Där fanns lugnet, goda grannar på behörigt avstånd och en trevlig badvik. Vägen dit var såphal på vintern och som en tvättbräda på sommaren. Där fanns inte ett spår av någon offentlig service förutom bussen som gick en gång i veckan.
  ”Va f-n fick man för skattepengarna”, kunde ju varit på sin plats. Men kriminell, blev man inte den gången heller.
  Bortskämda, curlade och med litet eller inget eget ansvar däremot, leder ofta till fördärvet.

  Gillad av 1 person

  • Billebro

   När jag var liten så bodde jag också i skogen men i Norrlands inland. Bussen gick en gång per år och inte ens vägar fanns. Jag halkade runt i skogen och mina grannar gjorde likadant. Vi saknade allt men ingenting då vi åt lingon och blåbär i massor. Vi fiskade med bara händerna då vi inte hade redskap och vi t.om. tog ner björn och varg med bara händerna. Eld visste vi inte vad det var.

   Skall man dra en skröna så skall den vara kul centurion. Ditt hafsverk var inte bra. Mediokert på sin höjd.

   Gilla

   • centurion

    Inget fel att vara begåvad med fantasi, Billebro. Medan somliga fabulerar fritt, så förlitar sig andra på sin livserfarenhet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: