Orsakar nedlagd offentlig service kriminalitet och sociala problem?

BROTTSLIGHET & OFFENTLIG SERVICE. Samhällsservicen i Järvaområdet har genom åren försvunnit mer och mer. Forskning från KTH visar att två tredjedelar av alla samlingslokaler i Husby har försvunnit sedan 70-talet, skriver SVT.

Steget Efter

Invånare i Järva har i flera år påpekat brister i serviceutbudet. Såväl i Husby som i Tensta och Rinkeby. Och debatten är uppe på tapeten igen efter beskedet i april att Tensta träff ska säljas. Byggnaden var en gång fylld med gymnasieelever.

När SVT Nyheter Stockholm frågar Stockholms stad vilken service som försvunnit från olika områden visar det sig att det inte har gjorts någon kartläggning. Det finns inte heller någon analys om hur dessa nedläggningar påverkar områden som kämpar mot ökad segregation, integration och socioekonomisk utsatthet.

Efter en rundringning till tidigare tjänstemän, politiker och invånare som länge jobbat i området bekräftar bilden att många myndigheter och tusentals arbetsplatser genom åren har lagts ned eller flyttat från Järvaområdet.

-Pettersson säger att beror problemen med grov brottslighet på avsaknaden av offentlig service så skulle det råda fullt krig i Norrlands inland. Jag tror att det är tvärtom, massinvandring av dysfunktionella människor orsakar kriminalitet, knark och problem som gör att offentlig service och affärer försvinner.

Det verkar som etablissemanget letar konstiga orsaker fast elefanten står mitt framför dem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Orsakar nedlagd offentlig service kriminalitet och sociala problem?

 1. De har väl gatorna, torgen i no go zonerna till sitt förfogande, egenmäktigt! Vad är det för fel på de utrymmena. Måste vara bättre än där de kommer ifrån annars skulle de väl packat väskorna och åkt hem för länge sedan.

 2. Skitsnack, kunde de unga i Stockholm på den tiden efter kriget ta sig igenom utan kommunala ungdomsgårdar så skall de nytillkomna klara sig utan.
  Med var är viljan och energin att ta sig igenom skolan fortsätta läsa eller jobba för att försörja sig själv tagit vägen?

  Nej nu skall det vara stat och kommun som ska försörja de lata, och blir bidragen för små för att leva ett lyxliv då blir de kriminella eftersom straff och annan påföljd är minimala.

  De som inte rättar in sig i våra system eller lever i utanförskap skall obönhörligen sändas med expressfart ut ur vårt land, de har blivit vägda och visat att inte klara kraven.

 3. Typiskt socialistiskt tänkande att om Partiet slutar ta hand om folket så kollapsar samhället.
  De tror på allvar att folk inte kan klara sig utan Partiets ledning.
  Enligt den socialistiska ideologin levde folket i smuts och misär utan något fram till dess att Partiet fick makten och kunde omfördela pengarna från kapitalisterna till proletariatet.

 4. För er som inte fattat, är vänsterfeministerna och deras uppochnedvända världsbild elefanten i rummet.

 5. Ifall dom målar parkbänkarna i regnbågsfärger, köper in ett par konstverk i form av jättedildos samt skapar tvåfiliga cykelvägar på både E4 och E18, så kommer det nog ordna upp sig för Järva.

 6. När gubben var liten så bodde vi 6 personer i en liten 2:a. Två vuxna och fyra barn. Och det var ingen ovanlig livssituation. De flesta av mina kompisar levde likadant. Varken vi eller någon närstående blev kriminell för det.
  Under en period av livet bodde jag i skogen. Där fanns lugnet, goda grannar på behörigt avstånd och en trevlig badvik. Vägen dit var såphal på vintern och som en tvättbräda på sommaren. Där fanns inte ett spår av någon offentlig service förutom bussen som gick en gång i veckan.
  ”Va f-n fick man för skattepengarna”, kunde ju varit på sin plats. Men kriminell, blev man inte den gången heller.
  Bortskämda, curlade och med litet eller inget eget ansvar däremot, leder ofta till fördärvet.

  • Inget fel att vara begåvad med fantasi, Billebro. Medan somliga fabulerar fritt, så förlitar sig andra på sin livserfarenhet.

Kommentera