En sång till Sverige – Du gamla du fria

NATIONALISM. Sveriges Nationaldag firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523, då Sverige åter blev ett fritt rike och bröt Kalmarunionen, dels till minne av att 1809 års regeringsform skrevs under den 6 juni 1809.

-Pettersson är inte med i något parti eller politiskt aktiv mer än på och med bloggen. Som konservativ nationalist har jag en grundinställning att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl.

En så dramatisk demografisk förändring som dagens invandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

…men vad vet jag, ett obildat, fördomsfullt och rasistiskt pucko enligt de socialdemokrater som tillsammans med V, MP, C, M, L och KD byggt upp dagens samhälle. Svenska nationalister är idioter, men kurdiska och palestinska är världens bästa.

Lyssna på när Jonna Jinton sjunger för Sverige, landet vi bor i. Det vackra landet på jorden som har gett henne och mig utrymme att vara de vi är. Den tydliga himlen, friska luften, rent vatten. De gröna fälten och bergen i norr. Jag är så djupt tacksam för att ha all denna skönhet runt mig. Och för att ha förmånen att växa upp på en plats där jag känner mig fri.

Bild från Allmogen
Pettersson och den oäkta hustruns paradis i Sverige på nationaldagen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “En sång till Sverige – Du gamla du fria

 1. VAPENVILA MELLAN KLANERNENA I HLÄLLBO !!!! Skall svensk lag skita i detta.?
  Möjligen kan MSM skita i detta, men skall inte lagen all ha sin gång?

  Fy faaaan för MSM, jourmalisthororna håller på att bryta ner samhället.

  VILKA PISSRUBRIKER DE SÄTTER. OFATTBART.

 2. Den svenska skräp-polisen från Södertörn har skämt ut sig igen.
  Inget annat kan naturligtvis väntas av utvecklingsstörda och godtyckliga myndighetspersoner.

  Om en utvecklingsstörd går på Södertörn några år, ja då blir det illa. Det blir så att säga extra utvecklingsstört.

 3. Som konservativ nationalist håller jag med dig helt.
  Åldrande befolkning. Men för fan det är naturligt att åldras och det enda vi vet i livet är att vi dör. Prata om en åldrande befolkning när vi borde prata barnafödande istället. För lite barnafödande så blir gruppen äldre större. Jag har alltid undrat varför Sveriges regering inte ger normalinkomsttagare som skaffar barn några som helst fördelar. Pensionspoäng per barn. Kvinnan ska inte behöva oroa sig att bli fattigpensionär. Ansvaret ligger helt fel hos staten för uppfostran för barnen. I statliga instutioner där dom får klara sig själva. Mobbarna utvecklas redan där. Kommer vi till riktigt rika dom tar en barnflicka från något Östland för att ta hand om barnen. För till och med på den nivån är arbetet viktigare och gå på gymmet så kroppen inte blir ful. Det har gått så långt så svenskar slutar att föda barn i rätt ålder. För egoismen är viktigare. Enda sättet att stoppa invandringen är att skaffa så många barn som möjligt. Livet ska föras vidare det gör man med barn. Man ser framtiden i dom inte i invandringen. Så snälla ni som har åldern och hem och ha en sexakt och för livet vidare. Snälla. Små barnfötter som dansar runt midsommarstången om något år. Njut av Sverige så länge ni kan. Snart har vi inget Sverige det är svenskarna som gör Sverige.

 4. Var på högmässa idag och prästen tog fram en svensk flagga och hyllade vårt land och de kristna värden som symboliseras av korset i flaggan. Inget pk-prat om allas lika värde och andra floskler. Fantastiskt!

   • Eller som min ena bror skulle ha sagt, det var en luthersk kyrka, inte en kyrka inom Svenska kyrkan. Den Svenska kyrkan som ska vara en del av samhället och är pk, hbtq, klimathysteriska etc etc.

 5. Får jag vara djävulens advokat och hålla med att en ändring skulle vara välbehövlig enligt Frank Lindblad:

  Vi formar vårt land till en frihetens hamn
  Respekten för andra vill vi värna
  Vi ger våra barn liv i trygghetens famn
  För Sverige bemödar vi oss gärna (två gånger)

  Det ger ingen indikation till att vi för den skull ska fortsätta att vara naiva och fortsätta importera folk som ej vill bli svenskar ej heller leva enligt våra normer.

 6. Tack Pettersson! Jag blir nästan tårögd då jag hör vår nationalhymn ”Du Gamla Du Fria”. Idag tycker jag att våra politiker har har förstört vårt land till ”den milda grad” att vår nationalsång borde ha en annan text: Det är så illa att idag borde titeln ändras till ”Du Gamla Du Våldtagna”, eller hur – våra regeringspolitiker?

 7. Något som jag undrat över länge är varför invandrade
  får så mycket gratis? Gratis sjuk o Tandvård, gratis Tolkhjälp
  Gratis Advokathjälp, bosättningsattiraljer till och med lägenhet,
  fan vet om inte det ingår ny mobil också, att dom får hjälp när
  dom kommer hit är en sak, men av vilken anledning fortsätter
  detta år efter år, ? Hur ska dom komma in i samhällets rutiner
  när praktiskt taget inga krav ställs från samhället på individen.

  Det är dessutom djupt orättvist av den socialistiska regimen
  att låta dessa orättvisor få fortsätta samtidigt som man plågar
  den inhemska befolkningen med allt högre skatter, allt detta
  bara för att klänga sig kvar vid makten ännu en tid med ännu
  mer nedmontering av Svenskens välfärd!

  • Svaret stavas makt. Blev väl ung drygt 80 000 nya svenska medborgare förra året. Mellan tummen och pekfingret så ökade antalet S-, MP-väljare med kanske 60 000. Occams rakkniv rules.

 8. Jag hoppas att alla svenskar har blivit uppfostrade till att vara ärliga, välkomnande, generösa men inte slösande med varken egna eller andras pengar.
  Tyvärr har vi nu politiker som glömt vad de blev lärda och endast tänker på sig själva och sitt parti.
  De jamsar förhållningslöst med vad partiledning med partiledare i spetsen påstår som en partistrateg har tutat i dem.

  ”Va ska folk säga” hörde jag i min ungdom, de har tydligen inte ledarna hört de tittar på opinionssiffror men förstår inte att deras agerande är fel då väljarna sviker.

  De tycks tänka, folk gör inte hör inte vad vi säger, vi byter ut dem mot andra som är oliktänkande.
  Sagt och gjort, så finner de att de nya är ännu värre än de gamla och vet inte varken ut eller in längre.
  Sverige har de ingen tanke att fira, ”det är väl ingenting att fira vår duktiga Tusse vann ju inte.”
  Alla är emot oss fast vi varit så snälla säger de med sorg och förtvivlan i rösten, att deras dumhet är orsaken förstår de inte.
  Förenade vi stå, splittrade vi falla!

 9. Rubrik i Slaskpressen idag,
  ”Misstron i Hjällbo – mot polis, politiker och ”vita medier”

  Såsom inte boende i Hjällbo, kan jag också helhjärtat skriva under på detta.

 10. Vi som har blivit lite äldre har ju fått uppleva allt det fina i vårt land som det en gång var. Numera känner jag inte igen mitt land. Våra barn och barnbarn får inte uppleva den frihet och vänskap som vi har fått tyvärr. De får uppleva bilbränder, gruppvåldtäkter, bomber, klankrig och diverse saker som var okända på vår tid. Utvecklingen har gått åt fel håll sedan Palmes tid. Snart är det försent att få ordning på Sverige. Vårt kära fosterland.

 11. @ Märtha
  Oskyldiga? Somalien som försökte elda upp mig och mina grannar och som gjorde oss tillfälligt hemlösa i en månad är i mina ögon inte oskyldig. Att han dessutom fick en 14månaders pojke att uppsöka sjukhus pga branden gör det än mindre oskyldigt… sen att han våldförde sig på 14åriga flickor och knarkade anser du kanske oskyldigt?

 12. Fin sång av Jonna J. Det väna landet bjuds tyvärr ut villkorslöst till obehöriga av en Sverigefientlig regering. Omtanken och välfärden äts upp av bidragsturister, som inte hör hemma i Sverige. Den pågående utvecklingen måste vändas.

 13. Vilken fin bild, denna vår Nationaldag, på Petterssons och ”den oäkta hustruns” paradis ”! Tänk alla de generationer som har levt och verkat på den platsen under århundraden, som brukat jorden, format landskapet, och varit en del av dem som utformat Sverige och svensk kultur.
  ”Här i trakten har människor varit bofasta sedan yngre stenålder. År 1791 kom soldaten Johan till torpet där Pettersson och den oäkta hustrun numera tillbringar de flesta av våra dagar”, skriver Pettersson i länken härunder.

  Petterssons om paradiset, soldattorpet…(och med fler fina bilder)
  https://petterssonsblogg.se/2018/07/06/nar-doden-harjade-i-petterssons-torp/

 14. https://www.dn.se/debatt/sa-har-kan-nationalsangens-krigiska-andra-vers-skrivas-om/

  Det är alltså dessa ord stollen menar.

  Du tronar på minnen från fornstora dar,
  då ärat Ditt namn flög över jorden.
  Jag vet att Du är och Du blir vad Du var.
  Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
  Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

  Det kan ju handla om svenska uppfinnare som Anders Celsius, Christopher Polhem, Emanuel Swedenborg, botanikern Carl von Linné, operasångerskan Jenny Lind m.fl. världsberömda svenskar.

  • Precis, mitt i prick! Vi har haft många länders respekt länge genom företagsamhet, uppfinningar och välfärd, men inte längre. Nu är vi till en varnagel istället.

Kommentera