Bidragsfusket


Det medvetna bidragsfusket kostar åtskilliga miljarder varje år. Miljarder som skulle kunna och borde användas till vård, skola och omsorg.

Fusket förekommer överallt, men när människor från andra länder kommer till Sverige i syfte att fuska, reagerar nog de flesta med mer påtagliga känslor.

Riks kunde för två veckor sedan avslöja hur somalier i Nynäshamn lurat till sig miljoner genom att använda falska namn, stulna bilder och rena lögner.

Här har Riks grävt fram uppgifter efter ett tips, där de ansvariga lurat till sig stora belopp med hjälp av lögner.

Nu hotar den somaliska föreningen med en polisanmälan, troligen stärkta av det senaste årets BLM-protester, snyfthistorier om utsatta och diskriminerade minoriteter. Vilka som har mest att förlora i en polisiär undersökning återstår att se. Riks eller den somaliska föreningen Rajo.

Hur mycket jag än googlar, ser jag inte att vår skattefinansierade public service eller någon av de etablerade medierna tagit upp detta. Varför får ni fundera över, men att detta enskilda fall skulle vara det enda där invandrargrupper lurat till sig bidrag är naturligtvis inte sant.

NRK, Norges public service, kunde redan 2011 avslöja hur hundratals somaliska familjer lurat till sig bidrag i mångmiljonklassen. Bara under de år polisen granskat fallen, kunde man konstatera att de granskade familjerna lurat till sig 800 000 norska kronor i snitt. Givetvis ett mörkertal där den faktiska siffran lär vara ännu högre.

I fallet med fuskande somalier i Norge, var det en somaliska kvinna som tipsade myndigheterna och så här sade hon till NRK.

”Somalier i Norge har större kunskap om trygghetssystemen än etniska norrmän och de vet hur man bäst utnyttjar dessa”


5 responses to “Bidragsfusket

 • Tony

  Flickorna på Riks gör mer nytta med sina korta reportage än vad hela SVT gör med alla sina tusentals anställda,

  Gilla

 • grebom5

  Försök till fusk förekommer ständigt men att vi har så slappa myndigheter som inte kollar ordentligt är djupt oroande för att inte säga djupt föraktfullt.
  En partiledare som använder sig av uttryck liknande mitt sista i meningen tidigare är skyldiga till Sveriges förflackning.

  Gissar att det kutym hos bidragsgivarna är att kontrollera svenska föreningar dubbelt mot vad älsklingsgrupperna görs.

  Gilla

  • den fete

   det enklaste är att ta bort alla bidrag , få går det inte stt fuska….eller enklare beskatta alla bidrag med 75% på så sätt minskar man ju bidragskostnaden med lika mycke och man slipper hör Magdalena mantran

   Gilla

 • ruben

  Ja, många skattehöjningar kan lätt undvikas om staten, regioner och kommuner sköter sina jobb med rättvisa kontroller utan etnisk särbehandling. Ytterligare skattesänkningar skulle åstadkommas enkelt med folkräkning, utvisning av brottslingar när det är möjligt samt samkörning av förmånsregister för att avslöja bidragsbedragare. Men vi har en regering, som hellre terroriserar svenskar med skatter än att kontrollera bidragsbedragare.

  Gillad av 1 person

 • Anderssonskan

  Hur många anställda på kommuner och regioner som känner till myglet vet vi inte . Inte heller hur många av dem som är inblandade .
  Exemplet i Nynäshamn med påhittade namn och ingen verksamhet , bara bidrag , luktar illa .
  Är det inte någon anställd inblandad visar det hur sossarnas ordning och reda ser ut i verkligheten.
  Rätta till sådan skit , och sluta prata om skattehöjningar .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: