Irans största militärfartyg började brinna och sjönk utanför Oman

UTRIKES. Irans största militärfartyg började brinna och sjönk utanför Omans kust på onsdagen, rapporterar nyhetsbyrån AP. Omständigheterna bakom händelsen är oklara. Branden startade vid 02.30-tiden natten till idag på militärfartyget Kharg.

Brann ordentligt innan det sjönk!
Fartyget Kharg är byggt i Storbritannien 1977 och användes av den iranska flottan som övningsfartyg. Bild från Twitter.

Enligt bilder som publicerats på sociala medier i Iran ska besättningen ombord på fartyget ha evakuerats.

Räddningstjänsten försökte förgäves släcka branden men lyckades inte. Fartyget ska ha sjunkit i närheten av den iranska hamnen Jask i den Omanbukten nära Hormuzsundet.

Vad som orsakade branden och förlisningen är ännu inte känt.

Det är inte första gången som förödande händelser inträffar inom den iranska flottan. Under en militärträning 2020 dödades 19 sjömän när en missil av misstag avfyrades mot ett militärfartyg.

2018 sjönk även ett iranskt krigsfartyg i Kaspiska havet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Irans största militärfartyg började brinna och sjönk utanför Oman

  1. Problemet med muslimer är att de är inte intresserade av att lära sig något. De är som 10-åringar, de kan allt.
    Vilket är varför deras faktiska teknologiska nivå är vad en 10-åring klarar av. Allt över den nivån brukar de förr eller senare misslyckas med och som i exemplet ovan, sänka sitt största skepp.

    Utan västerländsk teknologi och östasiatiskt teknik skulle den muslimska världen kollapsa på mindre än ett årtionde.

  2. ja det finns en klar fördel med irans krigsmakt . man behöver ju inte sjuta sönder deras krigsmatial det lyckas man ju med själva och det gäler ju inte bara fartyg flygplan ingår där med .. det !est besvärande är ju utan tvekan dessa så kallade flyktingar jihadistiska för truppe spm tar sig simmade upp i Europa och tar sig in i koruperadestatsystem som Sveriges för att kunna sktäk i så kallade gängkonllkter…

Kommentera