Att uppträda i lånta fjädrar


GOTT & BLANDAT. Att uppträda med lånta fjädrar är ett ordspråk om att skryta med något som inte är ens eget. På Twitter finns nedanstående ”ZLDRWN” som använder en bild på Pettersson och är stulen från Pettersson, men en fortsättning på ordspråket är att lånta fjädrar faller lätt av. Fast jag förstår inte varför en bild på någon annan.

-Pettersson i original på Twitter

Lånta fjädrar är vanligt, att vara anonym på nätet stör inte mig. Det som irriterar är de som använder olika alias vid varje kommentar och till och med kommenterar sig själv under olika alias, det är riktiga muppar och oftast fega sådana. Många gömmer sig med hjälp anonymiseringstjänster och att datalagringsdirektivet, ipredlagen och FRA-övervakningen har skrämt många svenskar är förståeligt.

Det som är märkligt är att så många som använder någon anonymiseringstjänst skriver så mycket skit, hot och hat. Det är dessa muppar som förstör nätet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Att uppträda i lånta fjädrar

 • messkalle

  Det finns bara en Pettersson. Den rätte som vi tillsammans med skall göra Sverige Lagom igen.

  Gilla

 • Ingen särskild

  Han kanske tog bilden för att han såg det som en bild på en cool keps?

  Fortfarande inte ok, men det kan förklara handlingen.

  (Förresten, var får man tag på en sån där keps?)

  Gilla

 • Stenbock

  ”Tore”:
  Nu har du glömt din medicin på nytt !

  Gilla

 • Argus

  Det heter att ”efterapning är den finaste formen av smicker”. Fast i denna form kan det vara ett gränsfall.

  Gilla

 • folksam2010

  Vart inte du Petterson dömd för du ”stulit” en bild från Facebook? är det inte en likadan händelse varvid du bör kunna anmäla??

  Gilla

  • Pettersson

   Jo, jag blev dömd för att ha ”lånat” en bild på Facebook. Det kostade totalt 8.650 kronor plus resor till domstolen.

   Domen var politisk eftersom Dagens Nyheter friades i ett liknande fall.

   Dagens Nyheter ”lånade” bilder från KD-politikern Sara Skyttedal
   Jag ”lånade” en bild av gruppen ”Vi står inte ut” som vill att de ”ensamkommande afghanerna” ska stanna.

   Pettersson nekas prövningstillstånd av Högsta Domstolen

   Gillad av 1 person

   • folksam2010

    Lustigt för enligt Landsfadern är ju lagen lika för alla det meddelande han när man grep Asap Rocky för misshandel

    man kan ju undra om karl Hedin oxså tycker att lagen är lika för alla oxså en politisk dom sånt har måste fram till valet

    Lustigt f.ö att man slutar sända veckans brott? kanske inte heller så kul att ha i bagaet till valet För S MP C

    Gilla

   • folksam2010

    http://soldatmamma.blogspot.com/

    här ser man van aktivistiska åklagare mm kan orsaka för skada

    Gilla

 • ruben

  Antidemokratiska aktivister och politiker, som låtsas vara demokrater för de vill förbjuda andras åsikter. Sverige håller sakta och säkert på att omvandlas till en obeboelig öken. Man hör nu att jättefina fungerande skolor läggs ned för att anpassa allt till att ge barnen i de utsatta områdena mer stöd. Svensktalande barn blir straffade och får ansvaret för den vansinniga migrationsidén, även lärare får det svårare. Sverige är på avvägar och har därför ingen utveckling. Det verkar, som att brådskan ökar att stöka till det så mycket regeringspartierna kan innan nästa val.

  Gilla

 • Tollarparn

  Kan man skriva ärligt utan VPN idag? Det är många som skrivit vad de tycker utan hat och hot som fått påhälsning av både polis och SÄPO.

  Jag tycker vissa skriver intressant, om de ligger bakom VPN eller ej vet jag inte.

  Edvard Snowden har en video på tuben där han rekommenderar alla att aldrig använda samma alias och ha rullande VPN-nummer. Inget skall kunna knytas till dig.

  Gilla

  • Pettersson

   Och hur har det gått för Edward Snowden?

   Jag tror det är bättre att skriva under eget namn och stå för det man gör.

   Jag blev dömd för förtal när jag namngav en pakistansk sexbrottsling, Tahir Mujtaba. Allt jag skrev var sant och offentliga handlingar.

   Vad skulle hända om många tusen gjorde samma sak?

   https://petterssonsblogg.se/2016/02/09/pettersson-frikand-av-svea-hovratt-men-anda-domd-att-betala-skadestand/

   Gilla

   • Lina

    Du dömdes av politiska skäl. Av ren solidaritet borde alla som värnar om sanningen publicera det du skrev, jag häller med. För om det blir ordentligt viralt så kanske de får ge sig. Hur kändes det att betala 10.000 till denne utländska brottsling?

    Gilla

   • Pettersson

    Jag betalade inte frivilligt och det dröjde flera år innan kraven kom, jag hade hoppats att pakistaniern skulle flytta hem men till slut hörde kronofogden av sig och då betalade jag. Inte kul, men det kom en hel del bidrag från bloggläsare som jag tackar för.

    Gilla

   • ruben

    Hur lätt fick inte den pakistanske sexbrottslingen sig tilldömt skadestånd mot Pettersson men vårdpersonal, som blivit långtidssjuka i covid-19 blir utförsäkrade. Klart att jag underkänner myndigheternas vansinniga behandling av svenska medborgare. Hur är det möjligt? Har inte myndigheterna begått brott i båda fallen? Våra myndigheter ska inte betjäna utländska sexbrottslingar i första hand. Vad har hänt med Sverige? Nyval hägrar…

    Gilla

   • Mia

    Fråga: ”Vad skulle hända om många tusen gjorde samma sak?”

    Svar: Många tusen skulle få böta och hamna i belastningsregistren. Sen inte ett dugg mer. Förutom det skulle ge mer intäkter till statskassan och invällandet.

    När Pettersson skriver en artikel tex om ”asylinvandringen fortsätter” och svara ”skicka tillbaka dom där dom kom ifrån”; vad gör sådana kommentarer för nytta. Vad gör det för nytta när nästa kommentar låter likadant?

    Internetaktivism, att sitta bakom datorn och skriva förändrar inget i en diktatur, vare sig du skriver öppet eller dolt. Så har inga diktaturer välts i historien. Vad som krävs att att folk lufter på arslet och gå ut på gatorna för att demonstrera/manifestera. Det är sådant som förändrar.

    Eller engagera sig partipolitiskt och debattera öppet. Som SD-politiker gjort/gör.

    Andra vägar till förändring finns inte. Internetaktivister som skriver öppet eller anonymt är de riktiga mupparna. Snackerövar. Internetmuppar.

    Gilla

 • Jenny Ek (wadyr)

  JAG står för vad jag tycker. Och jag gömmer mig inte. Jag gillar herr Pettersson just för att han inte heller gömmer sig. Fler borde våga för då skulle inte samhället se ut som det gör. Taskigt av fegisen att använda sig av Petterssons bild, utan att fråga först. Vågar man inte visa sig själv kan man ju använda sig av nåt husdjur…

  Gillad av 2 personer

  • Hajo

   Var inte den domstolen full av vänsterextremister och korrupta medlöpare dådå? Icke sant?

   Gilla

  • Jenny Ek (wadyr)

   @manne Ja. Om alla skulle gjort som pettersson och stått upp för vad man tycker så skulle alla i sverige varit ”kriminella” och då skulle samhället sett annorlunda ut. Jag har själv kämpat i domstol efter domstol i tre år nu. Och jag tänker aldrig ge upp, för jag har rätt…

   Gilla

  • Mia

   Du skriver inte på samma nivå som Pettersson, lätt att stå för sig då.

   Gilla

   • Jenny Ek (wadyr)

    Du vet inte vad jag gör… men det är lätt att döma andra, när man själv är likadan?

    Gilla

 • Kristina von heland

  Det finns bara en Kristina von helande och det är jag.
  Jag skrev i början som odalkvinna.
  Inte för att skydda mig själv för jag var redan uthängd av Åsa folkhögskola Expo och djurens rätt. Aftonbladet och kuriren. Jag stod på djurens rätts most wanted som nr åtta. Har ett mail från ordf. Det är jag stolt över.
  Mitt alias var för att skydda släktingar och vänner enligt god stasitradition. Veterinärer hovslagare etc blev uppringda och förföljda de med. De kartlade
  Några i min närhet hade höga poster och de skulle inte drabbas av mig i onödan.
  Efter Charlie hebdo blev det annat.
  Flens fd sosse kommunalråd med familj stalkade mig.
  Jag sålde gården och drog dit pepparn växer.
  De vann sa mina amerikanska vänner.
  På ett sätt ja men jag ville inte möta dem i affären. Risken var att jag skulle sjunka till deras nivå.
  De får höga poster inom landet. Helin på AB blev chef på SVT. De hängde ut mig på en falsk artikel på kuriren med mordhot inbrott sabotage som följd.
  Polisen hemligstämplade så jag inte skulle kunna stämma dem. Länsstyrelsen likaså. De visste vilka de var…
  Då myndigheterna går de kriminellas ärenden blir det som i GBG. Kärringar får smaka batongen medan maffian får skjuta utan påföljd.
  Näthatsgranskaren får skattepengar för att jaga folk.
  Stå på dig Pettersson.
  Vänd på det.du kan hålla huvudet högt och se folk i ögonen. De andra är fegisar med mask.
  De sket i dig om du inte var ett hot.

  Gillad av 4 personer

 • Olof.p

  I det nya Sverige är det tillåtet med politisk förföljelse med tillhörande represalier som att bli av med arbete och förtroendeuppdrag. I ljuset av det använder jag ett alias tills jag går i pension.
  Det är inte feghet, det är ren överlevnad.

  Gillad av 1 person

 • Kent

  Jag förstår inte vitsen med det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: